PC ničí disky - čím to je ?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Kherberoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

PC ničí disky - čím to je ?

Příspěvek od Kherberoz »

moje sestava :
MB Shuttle AK32 chipset kt 266
HD Samsung 80 GB 7200 ot
192 SDRAM
GF 4 mx440
Duron 1,3 Ghz
zdroj 250 w noname

problém:
v kompu mi už nějakou dobu semtam "klepal" můj starý 20 GB disk až úplně odešel ... koupil jsem si nový a zas to semtam jakoby tak potichu v disku kleplo a potom se restartoval celý počítač, po restartu disk nikdy nenajel až po vypnutí/zapnutí kompu tak mi to dělalo čím dál častěji až se na něm začli objevovat vadné sektory taky často skočila ve windowsu hláška něco kernel... provedl se výpis RAM-ky a restart... poté už nešly nainstalovat WIN tak jsem ho šel reklamovat a dali mi nový disk ale vím že mi ho něco odpálilo jako ten předešlý

otázka:
co si myslíte je to zdrojem nebo deskou ... ? nevíte někdo ?

//TomV : rename...
adres
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: BIG PROBLEM

Příspěvek od adres »

Kherberoz píše:moje sestava :
MB Shuttle AK32 chipset kt 266
HD Samsung 80 GB 7200 ot
192 SDRAM
GF 4 mx440
Duron 1,3 Ghz
zdroj 250 w noname

problém:
v kompu mi už nějakou dobu semtam "klepal" můj starý 20 GB disk až úplně odešel ... koupil jsem si nový a zas to semtam jakoby tak potichu v disku kleplo a potom se restartoval celý počítač, po restartu disk nikdy nenajel až po vypnutí/zapnutí kompu tak mi to dělalo čím dál častěji až se na něm začli objevovat vadné sektory taky často skočila ve windowsu hláška něco kernel... provedl se výpis RAM-ky a restart... poté už nešly nainstalovat WIN tak jsem ho šel reklamovat a dali mi nový disk ale vím že mi ho něco odpálilo jako ten předešlý

otázka:
co si myslíte je to zdrojem nebo deskou ... ? nevíte někdo ?

zkus nastavit defaulni bios,problem kerne mohou zpusobovat ruznorody typ pameti,ale ten hdd nevim snad byl spatny od virobce...........
Intel P4 Northwood 2,4 GHz @ 2766 MHz,MSI 845E Max MS-6566E, 2x 512MB PC2700 ,NVIDIA GeForce4 Ti 4200 64 MB,Seagate Barracuda 80GB ,SONY CD-RW CRX210E,Teac DV-W516GA, WinXp Pro sp2
Kherberoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kherberoz »

v biosu jsem nastavoval uplne všechno dělal jsem i update biosu ... furt nic pochybuju ze by oba disky byly špatné navíc jsem tu skoušel starý 400 MB disk a taky odešel asi za 2 týdny
adres
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adres »

krome zdroje a desky tam uz nic neni vymenit nelze vymen to postupne a uvidis.....
Intel P4 Northwood 2,4 GHz @ 2766 MHz,MSI 845E Max MS-6566E, 2x 512MB PC2700 ,NVIDIA GeForce4 Ti 4200 64 MB,Seagate Barracuda 80GB ,SONY CD-RW CRX210E,Teac DV-W516GA, WinXp Pro sp2
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Zkoušel si ten disk na primárním i sekundárním řadiči?
Ten zdroj by měl tu sestavu v pohodě utáhnout, ale pokuď je vadnej, tak ti elektroniku může klidně odpálit. Ty zvuky by tomu odpovídaly(asi nějaký výboje
:? ) Ten zdroj pro sichr vyměň, nejspíš za to může on a je to i nejlevnější řešení.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
adres
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adres »

Myslim ze propojeni HDD na jiny srak nebude mit vyznam,pokud je deska v poradku...
Kherberoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kherberoz »

tak jsem koupil nový zdroj a zatím to jede uvidíme jestli to bude ještě blbnout disk mi naštěstí vyreklamovali - do 20-ti minut jsem měl nový :)
jo ještě jedna věc to "klepání" je úplně stejný zvuk jako když se spouští počítač tak taky v disku jednou cvakne nevím jestli to není nějaké restartování toho disku nebo co ... no každopádně zatím to jede
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

Riesenie tvojho problemu je novy zdroj.

Mne to robilo podobne.Proste tie sproste 12V koncovky uz boli tak doohybane a dokrkvane ze cas od casu nedavali volty.A tak disk sa vypol a hned zapol cely win zamrzol.

S novym zdrojom by to malo slapat no problem.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

V minulosti som uz niekolkokrat mal podobne problemi ...... vacsinou bola chyba v uz spominanom zdroji..., tak to skus vyskusat a daj vediet......!
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Kherberoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kherberoz »

takže jak jsem říkal koupil jsem zdroj a už to jelo v pohodě minulý týden jsem ještě koupil novou paměť a všechno jelo v pohodě ale teď se mi to zase
dvakrát restartovalo a po restartu komp opět nenalezl hardisk musel jsem to vypnout a zapnout už nevím co s tím jo a teď jak se to dvakrát restartovalo tak pokaždé jela cdromka - jednou bylo puštěné audio cd a podruhé jsem něco kopíroval z cd nevíte co s tím ? asi bude nějaký vadný řadič na desce ne ?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

osobne bych to taky tipl na zdroj... disky sou na to citlive...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“