PC ničí disky - čím to je ?
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Kherberoz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
PC ničí disky - čím to je ?
moje sestava :
MB Shuttle AK32 chipset kt 266
HD Samsung 80 GB 7200 ot
192 SDRAM
GF 4 mx440
Duron 1,3 Ghz
zdroj 250 w noname
problém:
v kompu mi už nějakou dobu semtam "klepal" můj starý 20 GB disk až úplně odešel ... koupil jsem si nový a zas to semtam jakoby tak potichu v disku kleplo a potom se restartoval celý počítač, po restartu disk nikdy nenajel až po vypnutí/zapnutí kompu tak mi to dělalo čím dál častěji až se na něm začli objevovat vadné sektory taky často skočila ve windowsu hláška něco kernel... provedl se výpis RAM-ky a restart... poté už nešly nainstalovat WIN tak jsem ho šel reklamovat a dali mi nový disk ale vím že mi ho něco odpálilo jako ten předešlý
otázka:
co si myslíte je to zdrojem nebo deskou ... ? nevíte někdo ?
//TomV : rename...
HD Samsung 80 GB 7200 ot
192 SDRAM
GF 4 mx440
Duron 1,3 Ghz
zdroj 250 w noname
problém:
v kompu mi už nějakou dobu semtam "klepal" můj starý 20 GB disk až úplně odešel ... koupil jsem si nový a zas to semtam jakoby tak potichu v disku kleplo a potom se restartoval celý počítač, po restartu disk nikdy nenajel až po vypnutí/zapnutí kompu tak mi to dělalo čím dál častěji až se na něm začli objevovat vadné sektory taky často skočila ve windowsu hláška něco kernel... provedl se výpis RAM-ky a restart... poté už nešly nainstalovat WIN tak jsem ho šel reklamovat a dali mi nový disk ale vím že mi ho něco odpálilo jako ten předešlý
otázka:
//TomV : rename...
- adres
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: BIG PROBLEM
Kherberoz píše:moje sestava :
HD Samsung 80 GB 7200 ot
192 SDRAM
GF 4 mx440
Duron 1,3 Ghz
zdroj 250 w noname
problém:
otázka:
zkus nastavit defaulni bios,problem kerne mohou zpusobovat ruznorody typ pameti,ale ten hdd nevim snad byl spatny od virobce...........
Intel P4 Northwood 2,4 GHz @ 2766 MHz,MSI 845E Max MS-6566E, 2x 512MB PC2700 ,NVIDIA GeForce4 Ti 4200 64 MB,Seagate Barracuda 80GB ,SONY CD-RW CRX210E,Teac DV-W516GA, WinXp Pro sp2
- Kherberoz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- adres
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Max Casper
- Začátečník
Zkoušel si ten disk na primárním i sekundárním řadiči?
Ten zdroj by měl tu sestavu v pohodě utáhnout, ale pokuď je vadnej, tak ti elektroniku může klidně odpálit. Ty zvuky by tomu odpovídaly(asi nějaký výboje
) Ten zdroj pro sichr vyměň, nejspíš za to může on a je to i nejlevnější řešení.
Ten zdroj by měl tu sestavu v pohodě utáhnout, ale pokuď je vadnej, tak ti elektroniku může klidně odpálit. Ty zvuky by tomu odpovídaly(asi nějaký výboje
) Ten zdroj pro sichr vyměň, nejspíš za to může on a je to i nejlevnější řešení.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- adres
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Kherberoz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem koupil nový zdroj a zatím to jede uvidíme jestli to bude ještě blbnout disk mi naštěstí vyreklamovali - do 20-ti minut jsem měl nový
jo ještě jedna věc to "klepání" je úplně stejný zvuk jako když se spouští počítač tak taky v disku jednou cvakne nevím jestli to není nějaké restartování toho disku nebo co ... no každopádně zatím to jede
jo ještě jedna věc to "klepání" je úplně stejný zvuk jako když se spouští počítač tak taky v disku jednou cvakne nevím jestli to není nějaké restartování toho disku nebo co ... no každopádně zatím to jede
- Rider008
- Začátečník
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Kherberoz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
takže jak jsem říkal koupil jsem zdroj a už to jelo v pohodě minulý týden jsem ještě koupil novou paměť a všechno jelo v pohodě ale teď se mi to zase
dvakrát restartovalo a po restartu komp opět nenalezl hardisk musel jsem to vypnout a zapnout už nevím co s tím jo a teď jak se to dvakrát restartovalo tak pokaždé jela cdromka - jednou bylo puštěné audio cd a podruhé jsem něco kopíroval z cd nevíte co s tím ? asi bude nějaký vadný řadič na desce ne ?
dvakrát restartovalo a po restartu komp opět nenalezl hardisk musel jsem to vypnout a zapnout už nevím co s tím jo a teď jak se to dvakrát restartovalo tak pokaždé jela cdromka - jednou bylo puštěné audio cd a podruhé jsem něco kopíroval z cd nevíte co s tím ? asi bude nějaký vadný řadič na desce ne ?
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele: