Nefunguje floppy ve winXP

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Stig Helmer
Nováček
Nováček

Nefunguje floppy ve winXP

Příspěvek od Stig Helmer »

Ve winXP mi nefunguje floppy mechanika. Pokud k ní přistoupím z průzkumníka nebo totalcmd, PC zatuhne(mechanika svítí ale nečte) a nelze ho ani restartovat(vypínám pak natvrdo). Na spouštecí disketu PC v pohode najede do DOSu. Zkoušel jsem ji v XP odebrat,ale nepomohlo to.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Promazáno OT!!! Tady se řeší problém s FD a ne USB.

Stig Helmer: Jak ti to chodilo předtím? Jestli disketovka svítí, tak je otočenej datovej kabel, ale to by ti v DOSu zase nešlo nabootovat...
Bathory
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

půjč si nějakou jinou disketovku a zkus ji tam dát, ať vyloučíš aspoň jednu příčinu...
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Stig Helmer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stig Helmer »

Kabel jsem zkoušel měnit za jinej, ale jak jsem psal - v Dosu funguje bez problémů. Problém se objevil po instalaci WinXP na novej disk - předtím bylo vše v pořádku. Jo a ještě: pokud je disketa v mechanice, zatuhne to již při najíždění XPček.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

to si mohol napisat skorej (s tym mrznutim pri vlozenoj diskete) , mne to robilotiez, bol zlomeny kabel ale v mechanike taky biely plochy asi 6 zilovy. spojil som to a vsetko islo ok.
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zkus ji ve správci zařízení odinstalovat.
Nehapruje ti to třeba s nějakým antivirem, to se občas stává.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“