Oprava MB Abit NF7-S

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Oprava MB Abit NF7-S

Příspěvek od Stoobi »

Dostala se mi do ruky tato deska, boužel je ale bez papírů, takže jí nemůžu reklamovat. Prý totiž nejde, ale když jsem jí tak prohlížel, tak jsem si všiml, že elektrovodivým lakem byly spojeny dva a dva piny na socketu a nějaké piny vzadu na PCB, takže jsem ten lak odškrábal a chtěl bych se zeptat, jestli nevíte, zda by mohla ta deska něco uděla s dalšíma komponentama (CPU, RAM a grafika). Chtěl bych jí zkusit, jinak vypadá naprosto ok, takže třeba najede...snad to bylo jen tím lakem. Tak tady přikládám fotky (je tam naznačeno, kde byl lak - už je odškráblej)

a) Socket - červeně naznačeno
Obrázek
Obrázek

b) PCB - červeně naznačeno a na dalším obrázku umístění oněh pinů. Jejich označení je U38 a jsou kousek pod prvním DDRslotem.
Obrázek
Obrázek

Docela na to spěchám, tak prosím o radu. Mám tam dát komponenty? Nestane se nic? Raději tam hodím PCI grafiku a malej disk, ale procesor a Ram tady mám jen ty z podpisu a nerad bych o ně přišel...:)

Předem díky za každou konstruktivní odpověď :wink:
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

tak o grafiku bych zase strach nemel, ale podle toho co na te desce bylo upravovane to bude mit nejvetsi vliv an RAM a CPU....

urcite bych tam nedaval CPU, ta deska umi inicializovat i bez CPU, ale s temi RAM to bude horsi ty tam dat budes muset, ale pro jistotu ybch tam dal nejake slabsi ( si puc od kamose, kdyz tak mu koupis nove, porad je to lepúsi nez si odpalit ty OCZ ) ....
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak jsem zjistil nějaká nový info...když se podíváte na ten druhej obrázek, tak kousek nalevo dole od prvního DDrslotu je šváb na regulaci napětí RAM a ten byl nějak přerušenej, ale někdo přede mnou už ho připájel, údajně to nejede stejně...tak nevím, no...

Zkusím jí zapojit jen ke zdroji bez ničeho...ale pak by mi nezbývalo než tam hodit ty OCZ, ty maj aspoň doživotní záruku, tak by to snad vyreklamovali, ale fakt nevím, co mám dělat...vyhodit se mi jí nehce... :sad:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Takže jsem jí zkusil hodit jen na zdroj a vypadá to dobře...rozsvítila se červená LED na desce, tak jsem jí šroubovákem nastartoval a rozjel se fan na chipsetu a zelená LED. Tak se naposledy ptám, co myslíte? Když tam hodím komponenty (procesor 2400+, 512MB DDR OCZ - viz podpsi) a nějakou PCI grafiku, mohla by jet? Zatím to vypadá docela nadějně... :wink:
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Nechces tam dat radsi bratrovi pameti? Tech OCZ by byla skoda!

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Honny píše:Nechces tam dat radsi bratrovi pameti? Tech OCZ by byla skoda!
No nevím, já nevím, jestli je má ještě v záruce...tyhle maj doživotní záruku...já fakt nevím..
Sir_Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir_Killer »

Ja neviem, mne ked vyhorel comp, vsetko bolo v keli az na ramky[no name] a paticu na procak,ale to bol este bx chipset. A to nimi prebehlo 220V....
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 76#6639076
Now working on project :

Hazard[2] - sketches complete, hdd complete
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

zkus to kdyžtak ty OCZ vyreklamuješ ale jestli je má v záruce tvuj bratr tak tam dej radši ty jeho
ta deska je fakt dobrá byla by škoda jí vyhodit
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

TO prvni byl L12 mod na zmenu FSB.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak jsem to zkusil...všechny komponenty přežil naprosto v pořádku (DDR jsem dal do třetího slotu). Ale deska nejede...nastartuje jak jsem osal, ale dál nejde...ale stejně bych to rád nějak udělal...je ještě v záruce, jak jsem zjistil (a to na CC), ale dotyčný člověk jí tam poslal a ono si všimli toho pájení na švábovi a neuznali to...co myslíte, jak to udělat? Opravdu se mi nechce jí vyhazovat... :sad:
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Stoobi píše:Opravdu se mi nechce jí vyhazovat... :sad:
To mi ji radsi dej / prodej za simbolickou cenu.... :twisted:
// ja bych si s tim pohral...

Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Honny píše:To mi ji radsi dej / prodej za simbolickou cenu.... :twisted:
// ja bych si s tim pohral...
No to se mi moc nechce...jedině, že by se našel ten šváb stejnej a vyměnil, jestli je tenhle odpálenej...ale raději bych to nějak prohnal reklamací, ale jak... :?
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Stoobi píše:No to se mi moc nechce...jedině, že by se našel ten šváb stejnej a vyměnil, jestli je tenhle odpálenej...ale raději bych to nějak prohnal reklamací, ale jak... :?
Vycistit...

Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

To myslíš jak vyčistit?
On je taky problém, že když už to jednou zkoušel na CC reklamovat, tak asi budou mít napsaný seriový číslo, ne?
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Stoobi píše:To myslíš jak vyčistit?
On je taky problém, že když už to jednou zkoušel na CC reklamovat, tak asi budou mít napsaný seriový číslo, ne?
Hm... Zkusit muzes vsechno....
Vycistit - odskrabat lak a prepajet tak, aby tam bylo co nejmin cinu a vypadalo to jako defautl...

Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Nevíte náhodou někdo, kde by se dal sehnat ten "šváb", kterej by tam seděl (stejný hodnoty)? Koukal jsem na něj a není tam nic napsaný, ale je to 100% tím, že nejde šťáva do ramek...takže by to mělo stačit vyměnit a mohla by jet...co myslíte?

//Tak přeci jen tam něco je:
13N03LA
AC309

//EDIT2: Tak se přesněji jedná o stabilizátor Infineon IPD13N03LA G. Zkusím napsat na jejich zastoupení v ČR, uvidíme, jestli by ho sehnali... :-D
Naposledy upravil(a) Stoobi dne ned 6. úno 2005, 18:41, celkem upraveno 2 x.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Stoobi píše:Nevíte náhodou někdo, kde by se dal sehnat ten "šváb", kterej by tam seděl (stejný hodnoty)? Koukal jsem na něj a není tam nic napsaný, ale je to 100% tím, že nejde šťáva do ramek...takže by to mělo stačit vyměnit a mohla by jet...co myslíte?
Treba... Jak me zhorela GK, tak taky chcipl jeden svab... Sem se s jednim typkem domluvil, ze me proda svoji GF3ti (nefunkcni), abych ho mel (stejny hodnoty, atd...). A rad bych ti ted rekl, ze to jede, ale nemuzu, protoze nejak nereaguje.... :evil: Tzn. tu GK jeste nemam...

el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

jestli chces zjistit zda do tech pameti jde stava nebo ne tak neni nic jednodussiho nez je tam dat a nechat to chvili bezet ( 10min ), mely by se zahrat..... pokud se zahreji urcite bych si nasel zapojeni pinu DDR a zmeril bych to multimetrem jestli tam jde dos Voltu ....
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Tak co, Stoobi?

-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

2 Stoobi: pokud umíš dobre pájet tak to začisti, sežen jinde ten samej MB v zaruce a prelep nalepky (herkovzdusnou pistoli to de uplně samo dolů), prehod BIOSy, (tu co byla predtim funkcni preventivne nezapinej) a reklamuj to, já ví je to svinárna :oops: , ale neměli by na to přijít :)

Jinak znám se s človékem co opravuje MB, ale zadarmoi to nědělá. :(
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“