Mam compa 3,2G/Hz, deska MSI a 1024mb/ram. FX5700 256mb
al ted ten problem:
mam ho asi 1 mesic a vse chodilo normalne. tak to 65stupnu. Ale odedneska ma i pres 70 stupnu ale jak mile behne nad 70 stupnu tak to v behne do windowsu a tam se ukazuje ¨ze teplota je kriticka a jestli chci vypnout pocitac. delato skoro u vsech her. stacilo by akorat vypnou to hlaseni pak by to asi v bylo v pohode ale jak? A jakou mate rychlost vetraku? Ja mam max 2600otacek/min. dik
Ale ve Windows mam 57stupnu. a ve hre nebo pri nejake akci to znacne roste!!!
Naposledy upravil(a) Jouzef dne ned 6. úno 2005, 21:04, celkem upraveno 1 x.
to mas blbe, mne celer 2,4@3,6 dava pri zatazi max 57C pri 2000rpm
skus sa mrkut ci na tom ams riadne dany ten chladic, alebo ho daj dole a daj tam viac pasty, alebo lepsie odvetraj case
a v BIOSu ti to ukazuje kolik? Čím to měříš ve Winech? Navíc teplota 70C není při zátěži na Prskota tolik. Když jsem měl box chladič tak jsem se na ni taky vyšplhal. Co kabely, máš je srovnaný? Máš další větráky v case? Zkus jak radili i ostatní, mrkni jak je usazenej a zkontroluj i pastu případni ji vyměň (ta z box chladiče není úplně nejhorší, ale jak to jednou sundáš je lepší pastu vyměnit).
V biosu to ukazuje trosku vic nez va Winech. Merim to v CorellCellu od MSI. ale ja mam problem ze se ten pocitac chce vypnout. Jinak bzme to tak tolik nesralo. Muyete mi doporucit nejakej dobrej chladic a pastu. dik moc
Ahoj, mrkni se sem: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=18937 a na obrázky sem: http://forum.pctuning.cz/gallery/thumbnails.php?album=1 , snad ti to pomůže, s Prescottem jsem měl ještě mnohem větší problémy než ty (nad 80 st. běžně. Jinak se obavám, že pouze nový chladič nepomůže, velmi důležitá je v tomto případě cirkulace vzduchu v Case - alespoň 1* 120 mm fan na nízké otáčky dopředu - kontaktuj Ximu, 120 mm větrák pod zdrojem + 1* az 2* 80 mm vetráky v zadní straně bedny (podle typu chladiče CPU). Jinak co se týče pasty, tak dobrá je OCZ, Arctic Silver III, ale neprohloupíš ani s jinou, kvalitnější silikonovou (např. od pfanner groups - "HEATSINK COMPOUNDS" - cca 80 kč ) pastou. Chladič bych asi doporučil Zalmana (7000 AL-CU)- tichý, výkonný a drahý), Arctic Cooling Freezer či ten, co mám já - SP450B0 CoolGate ( http://www.spirecoolers.com/fcc.asp?ProdID=172 ) stojí cca 250 kč a chladí podobně jako Zalman (při nejnižších otáčkách o 6 stupňů hůře), je však hlučnější - 15 - 29 db (při těch patnácti ale uchladím do 57 stupňů, takže stejně není co řešit)
S pozdravem Skim
Skim píše:Ahoj, mrkni se sem: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=18937 a na obrázky sem: http://forum.pctuning.cz/gallery/thumbnails.php?album=1 , snad ti to pomůže, s Prescottem jsem měl ještě mnohem větší problémy než ty (nad 80 st. běžně. Jinak se obavám, že pouze nový chladič nepomůže, velmi důležitá je v tomto případě cirkulace vzduchu v Case - alespoň 1* 120 mm fan na nízké otáčky dopředu - kontaktuj Ximu, 120 mm větrák pod zdrojem + 1* az 2* 80 mm vetráky v zadní straně bedny (podle typu chladiče CPU). Jinak co se týče pasty, tak dobrá je OCZ, Arctic Silver III, ale neprohloupíš ani s jinou, kvalitnější silikonovou (např. od pfanner groups - "HEATSINK COMPOUNDS" - cca 80 kč ) pastou. Chladič bych asi doporučil Zalmana (7000 AL-CU)- tichý, výkonný a drahý), Arctic Cooling Freezer či ten, co mám já - SP450B0 CoolGate ( http://www.spirecoolers.com/fcc.asp?ProdID=172 ) stojí cca 250 kč a chladí podobně jako Zalman (při nejnižších otáčkách o 6 stupňů hůře), je však hlučnější - 15 - 29 db (při těch patnácti ale uchladím do 57 stupňů, takže stejně není co řešit)
S pozdravem Skim
Ahoj, táta jej koupil ve extrapointu (velkoobchod/maloobchod v Praze na černém mostě http://www.extrapoint.cz/?cls=page&pidu=12 , tehdejší cena byla vyšší - cca 750 kč - červen 2004). Koukal jsem se však nedávno do ceníku a ta nová cena mě fakt dostala, dnes je to velmi slušný, levný a a tichý chladič (při surfování Internetem kolem 40 st. - min. otáčky - asi 1500, na mé desce jsem jej však regulací i zastavil, a po hodině hraní HL2 55 stupňů, 57-Prime95, jinak ten graf v galerii je pokus na max. otacky - 3900 - na ty je slyset, přesto to ale není zlé, porovnám-li se sirénou původního boxe)
S pozdravem Skim
tak sem to vyresil uplne!! dal sem tam novy BOX chladic uz je kruhovej ne hranatej!! a udelal sem update BIOS a ukazuje mi to 32 stupnu ve windoesu!! a to mam 2500otacek!! max mam 4000otacek!!a to davam jenom kdyz hraju COD United Ofensive!!§ mam dva vetraky vzadu a jeden z boku a je to super!! dik az odpovedi!! cus bus!!
Jouzef: gratuluji, právě jsi prodlouřil životnost procesoru o rok až dva (pokud ti na tom záleží )
Wiruz: Nevím jak Ty ale já bych tyto vysoké hodnoty nepřičítal pouze špatnému biosu (nevím sice jak měl jouzef disponovanou Case ale vím, že kombinace zdroj "bez větráku" (400 w EMCO) umístěný v bedně nastojato nad deskou a přímo nad procesorem + železná nevětraná case dokáží divy - na P4 Prescott 2.8 GHZ 800 fsb jsem, jak už jsem psal dříve, měl po 45 min. hraní Call Of Duty 80 stupňů, při nečinosti kolem padesáti - Základní desku mám také MSI 865 PE platinium edition s relativně novým biosem (11.3.2004). Po výměně : 1) původní case za velkoprostorovou celohliníkovou serverovskou middlecase + 350 w zdroj Eurocase se 120 mm fanem (1000 rpm) 2) větráku na Cpu - Spire za 250 kč vyfukující do zdroje (oproti Boxu je na min. otáčky neslyšný - hlasitost stejná jako u Zalmanu) 3) dokoupení větráku arctic fan 3 (1900 rpm 48 cfm) umístěného přímo do otvoru pod zdrojem, jehož žaluzie jsem vyřízl, a precizním uspořádáním kabelů teploty CPU klesly na 32 st. v idle (chladič na cpu je přitom studený a 50 st. v zátěži - po hodině hraní supreme snowboarding a nejnižších otáčkách ventilátotu na CPU -> mírně slyšet je jen právě ten arctic fan 3 (pravděpodobně vibrace přenášené na bednu)
S pozdravem S.
Ja som BOX chladic pouzival aj na procesory nad 3.8GHz ( moj stary prescott... ) .... a teraz na 4.0GHz prescotte ( 3.4 @ 4.0GHz ) a z hlukom nemam absolutne problem.... staci dobre vyriesit odvetravanie skrinky a chladic si stale drzi priatelne otacky ( okolo 3000o/m ) .... box chladic s prescotta podla mna patry k tomu lepsiemu a chladice lepsej triedi su naozaj podstatne drahsie.... naviac pri dobre odvetranej skrinke BOX chladic postacuje aj na velmi slusne pretaktovanie ( okolo 4Ghz bez problemu ) ......
Slezman(CZE): S tím průtokem máš samozřejmě pravdu, popletl jsem to označení, to však nic nemění na tom, že Prescotta lze v pohodě uchladit i bez vodního chlazení a příšerného boxovaného větráku - navíc chladič, co nyní mám, chladí v klidu asi o 3 stupně a v tahu asi o pět stuňů lépe než boxovaný (zdůrazňuji, že na min. otáčky - nehlučných 1500 - 2000), pustím - li jej na 2/3 výkonu (2900) případně naplno, teplota jde ještě o 3 až 6 stupňů níže - > na nějakých 44 - 46 a přesto za cenu polovičního hluku, než dělá rachtající box -> podle mne obrovská rezerva pro taktování (vyzkouším na 3.2 - 3,4m víc asi základní deska od Intelu nedovolí, výsledky zkusím poslat do galerie) , takže psát o tom, že řešením teploty Prescotta je vzdát jeho koupi a pořídit si Athlon 64 (jistě není špatný) je podle mne trochu alibismus (nic ve zlém)
P.s. Vím že už jsem toho tu na toto téma napsal spustu, ale když už něco vím, tak si to přeci nenechám pro sebe, navíc ticho v tomto případě skutečně léčí.
S pozdravem Skim
skor mrkni na vetranie bedne, pridaj zopar vetrakov pre riadnu cirkulaciu vzduchu
box chladic od intelu by som nemenil, na co je dobry chladic, ktory vhana na pasiv teply vzduch ?!
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Taky si hlavne vysaj prach v tom chladici.To mi taky delal box,ze jsem mel na 3.4Ghz tak do 60stupnu a tak po 2mesicich bylo v nom "1kg" prachu a 70stupnu nebyl problem
jakej mas typ, socket 478 nebo 775?
ja mam LGA775 2.8@3.0ghz a s boxovanym chladicem se pri zatezi drzim tak na 58-59stupnu a to na skoronejnizsi otacky toho boxa
lapak: Pokud se ptáš mě, tak P4 2.8GHZ mám na platformě socket 478, Jinak box není špatný to ne, jen je příliš hlučný a některé ventilátory s heatpipe zkrátka vykazují lepší výsledky při nesrovnatelné hlučnosti (buď s klasickým nebo globálním "windtunelem")
S.
O'old PCMB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)