ATI vs N-Vidia

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ATI vs N-Vidia

Příspěvek od LuBr1CanT »

Ahoj všichni

Prosim poraďte mi. Jak jsem již v jiném threadu psal měl jsem dva roky ATI 9500pro a max spokojenost. Před měsícem jsem začal s N-Vidií 6600GT. :sleepy: Celkem jsem vystřídal 3 karty s chipem 6600 a sice: Club, MSI a teď mám Gainwarda GoldenSampel. Myslel jsem, že si zvyknu na rapidně horší kvalitu ve 2D, ale nejde to ! :sad: ATI je ATI ! A proto teď uvažuji, že si raději připlatim a koupim ATI X800pro :D Co si o tom myslíte ? Nepohorším si, vzhledem k budoucnosti ? Přeci jen N-Vidia umí pixel a vertex 3.0. Na druhou stranu si myslím, že než budou implementovány shadery 3.0 do her, budou už zase jiné a mnohem lepší karty. Jaký je váš názor? Kdy výhledově mají přijít nové hry, využívající feature N-vidie 6xxxx ? Nebo mám ten rozmazaný text a mdlé barvy překousnout a zůstat u 6600GT? :huh:

Předem dík za reakce.
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

rapidně horší 2D?? wtf?? vždyť už u FX jsem si žádnýho rozdílu nevšim, tak nevim jakej "rapidní" rozdíl máš na mysli..
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Mno nevim s tím obrazem, já mám R9700 a měl sem na test přes víkend 6600GT od gainwardu a rozdíl byl minimální, 6600GT měla horší obraz jenom o chloupek, věřím že do týdne bych si zvykl...
Jinak X800Pro je samozřejmě lepší než 6600GT, na nějaký shadery bych se vyprdnul... až ti k něčemu budou dobrý, tak zase karta už bude celkově slabá, podobně jako první řada FX karet v dx9.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

si zvyknes tym sa netrap :)
LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuBr1CanT »

lmarky píše:rapidně horší 2D?? wtf?? vždyť už u FX jsem si žádnýho rozdílu nevšim, tak nevim jakej "rapidní" rozdíl máš na mysli..
To je těžký, možná jde hodně o suběktivní pocit. :( Prostě, obraz neni tak ostrý a barvy jsou u ATI živější. :satisfied: Kdybych neměl 2 roky ATI asi by jsem si toho nevšiml. A nebo kdyby jsem tam nedal tu 6600GT hned po vyndání ATI, nevím ? Každopádně jsem nebyl zatížen či nějak ovlivněn tvrzením lidí, že N-vidie má od čipů FX všeobecně horší obraz než ATI. To jsem se totiž dozvěděl až po postěžování si pár mím známým, kteří se stavěním compů živý. Po prohlídce řady diskuzních for jsem byl překvapený kolik lidí tento názor sdílí. Samozřejmě zarytému N-vidlákovy to to nevysvětlíš, ti nedají na svou N-vidii dopustit. :roll: Já patřím k lidem, kteří nemají vyhraněnou zančku, prostě když je něco good tak to beru a konec. ;-)
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

vystřídal jsem v jednom PC MSI GF3, MSI GF4 Ti4200, Club3D FX5900XT a teď Powercolor Radeon 9700Pro, a mám pocit že kvalita obrazu je u všech srovnatelně dobrá :wink: dřív to u nVidie dost prosíraly neznačkový karty, od FX série se to fakt hodně zlepšilo, nejsem grafik takže detailně jsem to nezkoumal, ale subjektivně mi připadá obraz stejně dobrej u všech
ignorelist: kremrole a dezoláti
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

ati ma lepsi obraz nez NV to je bez diskuze , i 3DFX ma lepsi obraz nez NV a to mate technologii starou 5 let... , zalezi na kvalite 2d chipu , napriklad 2d chip z banshee se pouzival az po serii V5 , ktera ma lepsi obraz nez R9800pro napriklad , zde mate rozdil takrka 7 let coz je velmi vtipne... , zalezi na 2d jadru a vystupnich filtrech , neni potreba diskuze co ma lepsi 2D urcite to je ATI nez NV , ale rozdil v dnesni dobe neni tak patrny, aby si byl z toho hotovej , ci ti slzely oci a podobny veci , tam bude jiny problem, jinak sahutim po X800 urcite nic nezkazis :wink:
LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuBr1CanT »

A propo, už jen takovej technickej dotaz. Cenově nejvýhodněji X800pro vychází Club3D. Jenže já se po zkušenosti s Club 6600GT bojim, (měl nejhorší obraz ze všech tří 6600GTček co jsem měl). :( Možná to byla otázka jen tho jednoho kusu? :? Mam si raději připlatit za nějakou jinou značku, nebo je Club ok ?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

LuBr1CanT píše:A propo, už jen takovej technickej dotaz. Cenově nejvýhodněji X800pro vychází Club3D. Jenže já se po zkušenosti s Club 6600GT bojim, (měl nejhorší obraz ze všech tří 6600GTček co jsem měl). :( Možná to byla otázka jen tho jednoho kusu? :? Mam si raději připlatit za nějakou jinou značku, nebo je Club ok ?
Cluba X800XT má Sentenced a je AFAIK navýsost spokojenej, takže u Pro to bude podobný
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“