Blogovací/Redakční systém...

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Blogovací/Redakční systém...

Příspěvek od sovicka »

Potřebuju pro sovoje stránky nějaký jednodušše spravovatelný systém, hlavní požadavky jsou:
-publikace článků (s komentáři, zařazení do kategorií, trvalé odkazy)
-správce odkazů a souborů ke stažení (nahlásit neplatný odkaz, popis linku/souboru)
-samozřejmě kompletní CZ překlad (viz níže)
-jednoduchou instalaci a správu pro JEDNOHO uživatele (tj. píšící bude jen jeden - já :) )

Uvažoval jsem o phpRS a to jsem zavrhl z důvodu příliš složité hiearchie, která se pro jednoho píšícího nevyplatí.
Dále se mi zalíbil tento sytém - http://www.neocrome.net/ - je tam ale příliš mnoho funkcí, které se špatně redukují - a navíc bych si to musel sám přeložit (český překlad je nekompletní a hrozně nekvalitní...) - část už jsem přeložil, ale 1500 řádků nechci překládat :(

Uvítám tip na jakýkoliv projekt - přičemž preferuji Open projekty a píše menší než monstra typu PHPNuke...
//velké množství externích pluginů výhodou :ú
Francie ... sladká Francie
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

BLOG:CMS je moje volba, pracuju na svým blogu v tomhle systému. obsahuje klasickej blog s admin rozhraním, diskusní fórum založené na punBB, fotogalerii Singapore atd. je kompletně free, funguje na PHP+SQL (podpora MySQL 4.0, 4.1 a SQLite). umí to snad všechno (komentáře, kategorie, permalinky, verze pro tisk, export PDF...), s tím že není problém to osekat (je to založeno na šablonách)

každým dnem má vyjít nová verze 3.6, která bude kompletně česky (zatím jsem to musel přeložit :oops: )

domovská stránka BLOG:CMS je http://www.blogcms.com - s dokumentací a diskusním fórem, je to celé postavené samo na sobě :-D takže je dobře vidět jak to funguje
ignorelist: kremrole a dezoláti
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Jo, to znám přímo od tvůrce ... hulan.info - ale nelíbí s mi :(
Zas tak blogovací sytém se mi nechce - neexistuje něco spíš k redakčnímu systému?
Víš ještě o něčem? (Víte - všichni?)
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

tak si napis svuj :) nebo si BLOG:CMS uprav :)
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

No, taky návrh ... ale asi se na to BLOG:CMS pořádně mrknu-
dofal jsem, že někdo budete mí zkušenosti s nějakým pořádným systémem...
milosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh »

Uz jsem tu s poradnym RS :-D

PHPRS - to je to prave pro tebe, cele cesky, zdarma, mnoho pluginu, RSS prebirani clanku, no sam uz to pouzivam asi 3 mesice a naprosta spokojenost :wink:

moje weby jsou zde:

WWW.NEXIACLUB.COM
http://LACETTI.jinak.cz

a web pro tento RS je na WWW.PHPRS.CZ kde najdes i forum pro podporu uzivatelu !!! 8)
1PC: Intel i5 2500 + Noctua NH-D14, 8GB RAM DDR3, Radeon 6870 1GB, Intel 120GB SSD + 2TB + 750GB, DVD-RW Samsung SH203D, Winfast DTV2000H, LCD Samsung 226BW, Creative 4.1 repro, 620W Seasonic M12 bronze
2PC: Athlon X2 5200, 2x512DDR2, 80GB Seagate, ATI 1250, Winfast 2000 XP Expert, LCD FSC P19-2 DVI
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

To je presne RS kterej vubec neni poradnej ;-( stoji totalne za nic. Negeneruje ani validni xhtml kod, je delanej tabulkama a neni naprosto upravitelnej. BLOG:CMS je modularni system, kterej se postara o vsechno, generuje RSS exporty, umi generovat PDF z clanku a vubec, publikujes clanek a mas o to kompletne postarano 8)
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

milosh píše:Uz jsem tu s poradnym RS :-D

mnoho pluginu, RSS prebirani clanku
toho jsem si nevsim, sorry
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

UnitedNuke jsi testnul? Tomu se moc věcí vytknout nedá... :)

http://united-nuke.openland.cz/
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Tak když jste nic vyhovujícího nedoporučili, tak jsem chvíli hledal ...

http://phpwebsite.appstate.edu/

splňuje to podle popisu všechny moje požadavky, večer na localhostu to pořádně prubnu...

phpRS není pro mě vhodné, protože je to opravdu redakční systém ... a já potřebuji jen redakční systém pro jednoho - něco na půli cesty mezi blogem a RS - ten BLOG:CMS beru jako poslední variantu :)
(ale stejnak dík)
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Byl by zajem o hostovani blogu na PCT? Resp. zebychom si tady zalozili nejaky spolecny, kazdy by mel samozrejme svou sekci. Mohly by tam vest odkazy z www.pctuning.cz a podobne. Mel by nekdo zajem?

Me by se to docela libilo protoze mam obcas chut neco napsat ale prilis malo pravidelne nez abych si zakladal vlastni blog...
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

miho píše:Byl by zajem o hostovani blogu na PCT? Resp. zebychom si tady zalozili nejaky spolecny, kazdy by mel samozrejme svou sekci. Mohly by tam vest odkazy z www.pctuning.cz a podobne. Mel by nekdo zajem?

Me by se to docela libilo protoze mam obcas chut neco napsat ale prilis malo pravidelne nez abych si zakladal vlastni blog...
Je to perfektní nápad a určitě se najde dost lidí se spoustou volnýho času, který to využijou. Akorát by bylo vhodnější tenhle návrh položit v admin sekci - tady zapadne...
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

miho píše:Byl by zajem o hostovani blogu na PCT? Resp. zebychom si tady zalozili nejaky spolecny, kazdy by mel samozrejme svou sekci. Mohly by tam vest odkazy z www.pctuning.cz a podobne. Mel by nekdo zajem?

s tim souhlasim -> výbornej nápad (už je nějakej dred v Admin sekci..? jestli jo tak sorry)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jo, to se mi taky líbí... :) Jen do toho, určitě to podpořím...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Taky to podporim... I kdyz nejak nemam co rict... To bude Oskarem. :oops:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Ne ze bych do toho delal ale http://www.mamboserver.com/ je zatim zo nej co jsem videl
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Geeker píše:Ne ze bych do toho delal ale http://www.mamboserver.com/ je zatim zo nej co jsem videl
To du zkusit...

_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

zkus http://www.opensourcecms.com
je tam toho spousta

sam mam www v Mambu, jak psal Geeker tak se mrkni snad něco vybereš
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

udelaj si vlastni...mel sem vlastne stejne pozadavky jako ty, zkusil jsem jich hodne, ale vsecky byly zbytecne slozity, tak jsem si udelal svuj, coz doporucuji aj tobe :wink:
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

_Stepan píše:zkus http://www.opensourcecms.com
je tam toho spousta

sam mam www v Mambu, jak psal Geeker tak se mrkni snad něco vybereš
Mambo ted skousim a je to MAZEC! Absolutne godlike... :twisted: Si s tim trosku pohraju a nastavim....

Odpovědět

Zpět na „Programování a web“