Problém s DVD/RW/R9 LG GSA-4160B

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
GAZDOWN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém s DVD/RW/R9 LG GSA-4160B

Příspěvek od GAZDOWN »

Nazdar

mohl by mi někdo pomoct s DVD
mám ten problém že mi XP pro nerozezná CD od DVD(např - RAM)
a pak nemůžu přetahovat soubory z disku na toto médium jak je normálně běžné že :-)

moje DVD mechanika je GSA-4160B
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Upřesni to. Když dáš do mechaniky DVD médium, tak ho nenajde? Nebo jen DVD-RAM. Lisovaný i pálený?
Bathory
GAZDOWN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAZDOWN »

no takto když tam vrazím DVD-RAM tak to ukáže ikonku DVD-RAM, ale když chci přetáhnout soubory tak se to hodí do vrchu(jako kdybych chtěl vypalovat NA CD-R(W) ) a pak když dám zapsat soubory tak to hlásí že CD je již plné nebo je chybné (nebo něco v tom smyslu)
GAZDOWN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAZDOWN »

jo a zapomnel sem dodat ze to dela to same i kdyz to znovu vymazu
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

V čem to děláš? Mechanika je správně rozpoznaná?
Bathory
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

GAZDOWN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAZDOWN »

jo je zprávně rozpoznaná to vím na 100% taky vím že to jelo ale pak to zničeho nic přestalo jet (jen ve vin xp) ale pokud to vypálím v neru (ve win xp) tak všechno jede
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Moment, teď už tomu tak trochu přestávám rozumět. Zkus svůj problém popsat trochu podrobněji, tzn. jak jsi to dělal dřív, když ti to šlo, popiš způsob, použité programy (průzkumník, commander atd.) ...
Bathory
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

Ak som to spravne pochopil tak vypaluješ DVD-RAM vo WinXP spôsobom chyť a zahoď (alebo sa mýlim)

Prečo nepoužívaš radšej Nero alebo nejaký iny vypal-soft.

WinXP je ako Urán 235.
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Easy!

Příspěvek od Necroman »

Jednoduchá odpověď, na to, abys mohl kopírovat na DVD-RAM tak potřebuješ DVD-RAM drivery DVDForm. Po instalaci se ti DVD-RAM disky v mechanice chovají jako TROCHU větši diskety - pohodové kopírování/přesouvání/mazání Drag-and-drop. Odkaz najdeš na netu, hledej DVDForm; narychlo jeden nalezený:
http://www.bhacorp.com/download/utilities/dvdram.html
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

XP DVD-RAM umí a on navíc psal, že mu to jelo, takže předpokládám, že DVD-RAM drivery má.
Právě součástí DVD-RAM driverů je DVDForm, pomocí kterého naformátuje médium buď na UDF 2.0 je vhodný pro zápis audio-video, UDF 1.5 pro datový soubory nebo FAT32.

Ale taky ho může mít zamčený, pak by mu na něj též nešlo zapisovat. Zamyká a odemyká se pomoc íWrite Protect, opět součást DVD-RAM driverů ...
Bathory
GAZDOWN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAZDOWN »

no tak sem se díval na ty DVD Form bohužel pro moji vypaldu to tam nebylo, možná bude nejlepší opravdu dělat jen v NERU
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

OMG co to kecas? jak pro tvoji vypaldu to tam nebylo ?? normalne to je ovladac na dvd-ram ne vypalovacku... stahni to nainstaluj popr, pokud mas sp2 tak si stahni upgrade a neres ... nebo pouzij InCD cos dostal k vypalovacce
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Pokud se já dobře vzpomínám, tak na mém kompu (Win XP Pro, LG GSA-4081B) mi zápis Drag-and-drop na DVD-RAM nefungoval, dokud jsem nenainstaloval právě drivery DVDForm. Na netu jsem je hledal asi hodinu, než jsem zjistil, že se tak jmenují a navíc jsem nejdříve našel jen německou verzi... :huh: Nainstaloval jsem je a zápis běhal v pohodě. Pokud ale funguje Drag-and-drop zápis na DVD-RAM i bez těchto driverů - jo, tak na to jsem opravdu nikde nenarazil, ani v nápovědě Windows (tam je toho ale, jak je zvykem, "pomálu" :-D ).
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

DVDForm nejsou ovladače, ale utilita, jestli se zase já dobře pamatuju a jsou součástí právě DVD-RAM ovladačů. Jinak jsou s tím problémy na NTFS, ale na FAT32 ne ...
Bathory
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

namiesto DVD-RAM driverov je pouzitelny aj InCD od verzie 4.1 :) LG ho dodava k novsim mechanikam
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“