Problém s DVD/RW/R9 LG GSA-4163B - vyřešeno
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Calmar
- Nováček

-
Problém s DVD/RW/R9 LG GSA-4163B - vyřešeno
Abych na LG 4163B vyzkoušel vypalování na DVD-RAM média, koupil jsem jeden kus Verbatim DL+ (3rychlostní). Nainstaloval jsem ovladače DVD-RAM (+ update), vše fungovalo zcela bez problémů. Včera jsem chtěl na disk připsat další data a objevila se hláška: "Disketa je chráněna proti přepsání. Odstraňte ochranu nebo použijte jinou disketu". Zkusil jsem zapnout/vypnout write protect, přeinstalovat drivery, zformátovat natvrdo, nic nepomohlo. Disk se sice zformátoval, ale na konci vypadla hláška: "It isn´t possible to write to the disc. Remove the disc and insert it again before using it. Open the disc´s properties dialog to change its label." Samozřejmě label změnit nejde, stejně jako nic zapsat. Jediné, co jde, je pálit na médium v Neru.
Jde mi o to, kde by mohla být chyba...
Jde mi o to, kde by mohla být chyba...
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
A v čem jsi do teďka pálil, v XP? Jakej souborovej systém FAT nebo NTFS.
Pro to formátování DVD-RAM je součástí ovladače utilita DVDForm. V DVDForm musíš vybrat, pro jaký systém souborů budeš formátovat.
UDF 2.0 je vhodný pro zápis audio-video, UDF 1.5 pro datový soubory a taky FAT 32. Jestli je disk zamčenej, tak použij WP-Tool.
Pro to formátování DVD-RAM je součástí ovladače utilita DVDForm. V DVDForm musíš vybrat, pro jaký systém souborů budeš formátovat.
UDF 2.0 je vhodný pro zápis audio-video, UDF 1.5 pro datový soubory a taky FAT 32. Jestli je disk zamčenej, tak použij WP-Tool.
Bathory
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- nazy
- Nováček

-
- flukes
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Resil jsem nedavno to same a nakonec to bylo mechanikou 4160, po trech mesicich odmitala pracovat s RAM.
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
- Calmar
- Nováček

-
to Bathory: XP SP1, NTFS. Na formátování jsem samozřejmě používal utilitu DVDForm, file systém UDF 1.5. Potom, co to přestalo fungovat (opakuju, zpočátku to normálně chodilo!), jsem zkoušel i FAT32, výsledek stejný. Jak jsem psal, zamčený není, zkoušel jsem zamknout, odemknout etc. - žádná změna.
to flukes: bylo by divné, kdyby přestala s DVD-RAm pracovat už po dvou dnech...
to flukes: bylo by divné, kdyby přestala s DVD-RAm pracovat už po dvou dnech...
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele: