a budu muset stahovat nejakej zavadec nebo to ta fedora zvladne? dost noob dotaz ale ja se ucim
fedora core 2, par problemu // core 3
- Návštěvník
-
fedora core 2, par problemu // core 3
jak to mate realizovane? ja se ted dokopal k rozhodnuti ze nainstaluju fedoru core 2 jenze mam obavy ze straty dat, muzu mit win na c a linux na d partition?
a budu muset stahovat nejakej zavadec nebo to ta fedora zvladne? dost noob dotaz ale ja se ucim

Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 8. úno 2005, 23:02, celkem upraveno 2 x.
- gunsenroses
- Začátečník

Re: 2 operac systemy na 1 disku
Na zaciatok si radsej vsetko dolezite zalohuj@llb_in píše:jak to mate realizovane? ja se ted dokopal k rozhodnuti ze nainstaluju fedoru core 2 jenze mam obavy ze straty dat, muzu mit win na c a linux na d partition?
Linux potrebuje 2 particie. Jednu na system a druha sa odporuca swap /cca 500MB /
win si nechaj na c: a rozdel si d napr. na ex3 a linux swap. Vsetky tri mozu byt primarne
Pri instalacii linuxu by si to mal najst a dat sa napr. na hda2 a pod.
Zavadec by mal zvladnut linux v pohode. Uz pri instalacii si najde daco "other"
a este jendna vec. Skus radsej Fedora Core 3 . Dvojka je stara
- lMarky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zálohovat snad ani neni potřeba.. instalace FC je uplně primitivní -> pokud máš NTFS, tak v Partition Magicu uřízni kolik budeš chtít místa na disku ( doporučoval bych min. 10GB ) a udělej ext3 a pak aspoň 512MB na swap.. pokud máš FAT32, tak tam myslím, že to instalátor přeformátuje sám ( bez ztráty dat samozřejmě
)
zavaděč stahovat nemusíš, ten si Fedora nainstaluje a konfigne sama
( def. GRUB )
2 gunsenroses: že by byla dvojka tak stará si nemyslim
ještě jsem se nedokopal updatovat na 3ku a to už jí mam na DVD aspoň měsíc 
zavaděč stahovat nemusíš, ten si Fedora nainstaluje a konfigne sama
2 gunsenroses: že by byla dvojka tak stará si nemyslim
- Návštěvník
-
mam jeste jeden problem, nainstaloval jsem si KDE jenze kdyz bootuju do systemu tak nekolikrat blikne obrazovka a napise ze ma nejakej problem s grafikou, muze to byt i tim ze jsem si dal 1280x1024x24bit? mam radeon 9600pro a uz jsem uvazoval jaky novy ovladace stahnout, jenze nevim kterou verzi stahnout, nejak si neuvedomuju verzi X window, nebo je to jedno? //gigabyte radeon 9600PRO netaktovany
ty ovladace jsou ve FAQ a nebo odkaz http://ati.com/support/drivers/linux/ra ... submit.y=2
ktery z nich mam stahnout? jsem s tim novej takze s tim budu mit zezacatku asi velky problemy
ty ovladace jsou ve FAQ a nebo odkaz http://ati.com/support/drivers/linux/ra ... submit.y=2
ktery z nich mam stahnout? jsem s tim novej takze s tim budu mit zezacatku asi velky problemy
- Návštěvník
-
- lMarky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- gunsenroses
- Začátečník