NB Acer 2001 LC - problem s vypinanim ????
Moderátor: Don
- Jurys
- Nováček
-
NB Acer 2001 LC - problem s vypinanim ????
Dobry den pred asi 3 mesici jsem koupil NB acer TM 2001 LC viz http://66.102.9.104/search?q=cache:ZQqr ... =firefox-a
a mam nasledujici problem, pocitac je neustale pripojen na vysokorychlostni internet a da se rict ze pracuje cely den, ve vecernivćh hodinach se nekdy stane , ze se z niceho nic sam vypne, ale zadna chybova hlaska ani nic jineho nenaskakuje, potom ho opet zapnu a slape bez problemu. Speedfan 4.20 ukazuje teplotu procesoru kolem 80 a prave v oblasti teto teptloty se vypina. Zajimalo by mne zda to vypinani neni nejaka teplotni ochrana, nebo je to vada NB? Predem dekuji za odpovedi, s pozdravem Jurys
a mam nasledujici problem, pocitac je neustale pripojen na vysokorychlostni internet a da se rict ze pracuje cely den, ve vecernivćh hodinach se nekdy stane , ze se z niceho nic sam vypne, ale zadna chybova hlaska ani nic jineho nenaskakuje, potom ho opet zapnu a slape bez problemu. Speedfan 4.20 ukazuje teplotu procesoru kolem 80 a prave v oblasti teto teptloty se vypina. Zajimalo by mne zda to vypinani neni nejaka teplotni ochrana, nebo je to vada NB? Predem dekuji za odpovedi, s pozdravem Jurys
- HADES
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No to je nádhera, mít na procáku, a navíc ještě v notebooku, 80 stupňů. To máš takový přenosný topinkovač, ne? Asi budeš mít v biosu aktivovanou tu teplotní ochranu na 80 stupňů, ale nedoporučuju ti to snižovat, raději zauvažuj nad tím, jak to lípe chladit, jinak o ten notebook brzo přijdeš
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Jurys
- Nováček
-
[quote="HADES"]No to je nádhera, mít na procáku, a navíc ještě v notebooku, 80 stupňů. To máš takový přenosný topinkovač, ne? Asi budeš mít v biosu aktivovanou tu teplotní ochranu na 80 stupňů, ale nedoporučuju ti to snižovat, raději zauvažuj nad tím, jak to lípe chladit, jinak o ten notebook brzo přijdeš[/quote
a co myslis tim " zauvazovanim jak lepe chladit" me nic nenapada a tebe snad jo? Jak chladit NB?
a co myslis tim " zauvazovanim jak lepe chladit" me nic nenapada a tebe snad jo? Jak chladit NB?
- Jurys
- Nováček
-
- HADES
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak to ti přesně neřeknu, notebook nevlastním. Hlavní je, abys měl chladič CPU volnou dostupnost čerstvého vzduchu. A to už záleží jenom na tobě, jak to vyřešíš
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak nemysli a podívej se.Jurys píše:Dzin píše:Máš určitě ucpaný mřížky na větrák kamarádovi to dělalo taky v servisu byl za vola
to myslim , ze nemam
On tam měl chlupy z kočky co mají doma. Taky mu to furt vypínala ochrana a pak taková blbina a v servisu mu řekli že to je častá závada přehřívání.
Jinak pochopitelně servis.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, zanechte tlachů, situace s tímto modelem je následující:
Acer řada TravelMate 2000 má zásadní konstrukční problém s vnikem prachu do chladiče CPU, proto se zvláště v prašnějším prostředí chladič zaprasí po 3-6 měsících provozu a je tředa navštívit autorizovaný servis, kde zdarma provedou vyčištění. Toto bohužel jeden z příkladů problému, na který se přijde až po cca půl roce, co se tento model prodává.
Acer řada TravelMate 2000 má zásadní konstrukční problém s vnikem prachu do chladiče CPU, proto se zvláště v prašnějším prostředí chladič zaprasí po 3-6 měsících provozu a je tředa navštívit autorizovaný servis, kde zdarma provedou vyčištění. Toto bohužel jeden z příkladů problému, na který se přijde až po cca půl roce, co se tento model prodává.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
bohužel, je to zjištěný neduh tohoto typu NB, nevim jak to odstranit, napadá mě snad jen nalepit do té díry nějaký prachový filtr jak mívají solidní bedny pred větrákamaDzin píše:2pavel.minařík: To ta závada nejde odstranit? Píšeš jen že to vyčístí...........
to tam bude muset chodit každý 3měsice? To je nemilé......
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Jurys
- Nováček
-
pavel.minarik píše:Pánové, zanechte tlachů, situace s tímto modelem je následující:
Presne tak , vcera jsem prisel ze servisu a problem byl se zanesenym chladicem - ale opravdu totalne!!! Ten chlapik mi rekl, v jakem prostredi proboha pracuji - tak jsem mu rekl , ze naprosto normalni , bezne domaci prostredi . No a na otazku zda budu kazde 3 mesice chodit na cisteni mi rekl, ze se tam s takovym problemem jeste nesetkali - no tak uvidim jak se bude vyvijet situace dale. Je to asi opravdu konstrukcni problem rady TravelMate 2000, protoze hodne znamych ma taky Acer(ale TravelMate nema nikdo) a nikdy podobny problem nemeli . Asi jsem udelal opravdu chybu s koupenim teto rady. Predem dekuji za reakce na muj prispevek.