sdílení internetu a nestabilita připojení
Moderátor: Don
- majkl.lowec
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
sdílení internetu a nestabilita připojení
Bydlím v paneláku a máme udělaný rozvod internetu po domě. Jelikož mám ale počítače dva, chtěl jsem zavést internet i do toho druhého aniž bych ho hlásil a byla přidělována další IP adresa. Mám tedy v počítači dvě síťovky(integrovaná a do PCI) do jedné signál vedu a z druhé ho vyvádím do druhého počítače, normální sdílený internet….až sem nic nenormálního.
Problém je že mě neustále vypadává( někdy jen kolísá) připojení a to tak že v náhodných intervalech po náhodně dlouhou dobu, chápu že rychlost může kolísat, ale často mi Net vypadne na pár minut/hodin a pak zase jde. Od jiných lidí z baráku vím, že jim to nedělá. Různé kombinace vypnutí druhého počítače a tak nepřinesly přesvědčivé výsledky. Nemáte někdo návrh řešení( kromě toho, ať ten druhý nepřipojuji a tu druhou síťovku zakážu) respektive zjištění příčiny. Oba systém jsou pod XP(no SP1)
Problém je že mě neustále vypadává( někdy jen kolísá) připojení a to tak že v náhodných intervalech po náhodně dlouhou dobu, chápu že rychlost může kolísat, ale často mi Net vypadne na pár minut/hodin a pak zase jde. Od jiných lidí z baráku vím, že jim to nedělá. Různé kombinace vypnutí druhého počítače a tak nepřinesly přesvědčivé výsledky. Nemáte někdo návrh řešení( kromě toho, ať ten druhý nepřipojuji a tu druhou síťovku zakážu) respektive zjištění příčiny. Oba systém jsou pod XP(no SP1)
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- majkl.lowec
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mne napada asi tolko: urcite tam hore dakde v sachte mate manazovatlny router.
to znamena, ze pusta internet iba do znamych IP, ktore mu tam zadal admin siete, teda ked zisti novu IP, a ta sa navyse nezhoduje s tymi kere ma v pamati, tak jej spomaly net uplne, mozna na 0,1kb/s a dava jej pausy.
Podla mna bude problem vtomto, porad sa s ISP popripade s adminom siete, alebo s Bajgym ako to obist
to znamena, ze pusta internet iba do znamych IP, ktore mu tam zadal admin siete, teda ked zisti novu IP, a ta sa navyse nezhoduje s tymi kere ma v pamati, tak jej spomaly net uplne, mozna na 0,1kb/s a dava jej pausy.
Podla mna bude problem vtomto, porad sa s ISP popripade s adminom siete, alebo s Bajgym ako to obist
- johny128
- Začátečník

technicka poznamka => zdielanie netu vo windowse funguje samozrejme na principe NAT-u ,takze ziadna nova ip sa v routery nehlasiTraktorista píše:mne napada asi tolko: urcite tam hore dakde v sachte mate manazovatlny router.
(a taktiez kolko by asi taky router stal
..a ci nejaka zaplata na to nie je...o ziadnej neviem, ale sak postahuj si vsetky zaplaty, mozno budes mat stastie
A ja som nepochopil jednu vec
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zase super vidim, nevsim se si zdileneho netu, ja myslel ze ma switch v byte, no musim byt pozornejsi(a pak ze mam 3 z matiky)pavel.minarik píše:to Traktorista: sorry, ale seš mimo, je tam NAT viz johnyho post, navic je uplna blbost aby povoleni pripojeni bylo vazany na IP a jeste aby misto uplnyho zakazu neco povoloval
kurva zase sem trefil mimo
- majkl.lowec
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ted má zas internet "kapací náladu", snad ti stihnu odeslat něž mi zas kiksne...tohle dost dobře nechápu, co je ISP a kdo je Bajgy???Traktorista píše:... porad sa s ISP popripade s adminom siete, alebo s Bajgym ako to obist
- tento problém nemůžu řešit se správcem sítě, jelikož se přesně takhle ten NET nesmí sdílet na jiných mašinách
- vypadává na obou mašinách současně
- k indetifikaci používat jak PingIT(takovej ten semafor, kde se zadá www a on podle delay hází barvy; mám nastaven seznam.cz a červenou při delay větším jak 10 000ms a taky ještě používám Crystal Meter internet
- další věc kterou nechápu je, že třeba v grafu vídím(http://majkllowec.wz.cz/netspeed.jpg), že jakýsi upload probíhá( to bude asi ten Azereus) ale stánku mi to neprotlačí, semafor mlčí(tedy nesvítí
- zpočátku jsem věřil teorii že pokud je ten druhý komp(myšleno jako druhý v připojení) neběží tak net jde v pohodě, ale časem se tento fakt nepotvrdil. Taky občas pomůže restart počítače. Ještě mě napadlo zkusit nacpat ten net do úplně do jiného počítače( kde je jedna sítovka) a nesdílet ho s nikým jestli se to nezastabilní.
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

vzdy je nejaky up/down aj ked ti nejde internet, kompy sa navzajom pinguju a takmajkl.lowec píše:- další věc kterou nechápu je, že třeba v grafu vídím(http://majkllowec.wz.cz/netspeed.jpg), že jakýsi upload probíhá( to bude asi ten Azereus) ale stánku mi to neprotlačí, semafor mlčí(tedy nesvítí![]()
Nezaskodilo by odpojit ten druhy komp, zrusit zdielanie internetu a aspon na den(hlavne v nejaky vypadkovy) skusat ten net nerozsieteny, ci to bude padat aj potom, ak hej, obrat sa na spravcu siete....a ak nie, tak skus tie zaplaty, alebo to rozsietuj cez kerio winroute
Napis ake nastavenia mas na obidvoch kompoch(ip, masky, atd)
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- majkl.lowec
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zkusil vrazit kabel do jiného kompu a tam jde net celkem plynule, tak jak bych si představoval. Takže chyba bude v počítači a to že ten internet sdílí s jiným, na to nebude mít s největší pravděpodobností žádnej vliv. Tedy chyba bude asi v hardware nebo v XP, že mi s tím tak laškujou. Zkusím tam hodit nejdřív jinou sítovku. Tedy ještě jedna věc. Mám jednu sitovku integrovanou na desce(do ní vedu internet) a pak normal do PCI( z ní sem internet vyváděl) Je mmožné že by se to nějak nemohlo dohodnout a proto se takto mrvilo?
- Vizi
- Začátečník

majkl.lowec píše:Tak jsem zkusil vrazit kabel do jiného kompu a tam jde net celkem plynule, tak jak bych si představoval. Takže chyba bude v počítači a to že ten internet sdílí s jiným, na to nebude mít s největší pravděpodobností žádnej vliv. Tedy chyba bude asi v hardware nebo v XP, že mi s tím tak laškujou. Zkusím tam hodit nejdřív jinou sítovku. Tedy ještě jedna věc. Mám jednu sitovku integrovanou na desce(do ní vedu internet) a pak normal do PCI( z ní sem internet vyváděl) Je mmožné že by se to nějak nemohlo dohodnout a proto se takto mrvilo?
zdravim te hele vidim ze mas net sdilenej pres dve sitovky muzu se te zeptat jak to mas udelane s principu IP ??
¨
ja mam taky dve sitovky do jedne vedu net a z druhe vedu do routru kterej to rozvadi po siti problem je ze sice ping a ostatni pc vidim na siti ale net nechce na zadenem pc frcet
-na prvni sitovce je IP do netu
-na druhe sitovnce je IP do site a brana je IP teto sitovky
na ostatnich pc je Ip stejna jak na me druhe sitovce s rozdilem 10.0.0.2 atd a branou IP druhe me sitove karty
????musi tam byt zadane DNS coz je stejne jako Brana ??????
dik moc na odpoved
- johny128
- Začátečník

- Vizi
- Začátečník

johny128 píše:2visitor: pochopil som spravne ze mas na jednej sietovke ip 10.0.0.1 a na druhej 10.0.0.2 a na ostatnych kompoch 10.0.0.3-255 , alebo ako?
2majkl.lowec: skus tam dat inu sietovku, alebo reinstall winu
skoro jo ja mam nastaven takhle
muj PC ma
1 sitovka na net ma 192.168.6.100 branu a masku
2 sitovka na sit ma 10.0.0.1 maska 255.0.0.0 a branu 10.0.0.1
mezi nima je router ktery ma
nastaveno IP do rozmezi 10.0.0.254
maska 255.0.0.0
na PC na siti je to
1 PC IP 10.0.0.2 maska 255.0.0.0 brana 10.0.0.1
2 PC IP 10.0.0.3 maska 255.0.0.0 brana 10.0.0.1
nev jestli tam mam byt DNS nastavene jako 10.0.0.1
DHCP je vyple i Nat
no a ono to nechce fakcit sit funguje pingnu se na vsechny stroje ale net nejede
- johny128
- Začátečník

aaano!!!Visitors píše: nev jestli tam mam byt DNS nastavene jako 10.0.0.1
masku daj vsade 255.255.255.0 , ten nat si akoze kde vypinal?Sietovku na tvojom kompe, ta 10.0.0.1, nenastavuj ziadnu branu(
to mas 2 kriticke chyby
- Vizi
- Začátečník

johny128 píše:aaano!!!Visitors píše: nev jestli tam mam byt DNS nastavene jako 10.0.0.1![]()
masku daj vsade 255.255.255.0 , ten nat si akoze kde vypinal?Sietovku na tvojom kompe, ta 10.0.0.1, nenastavuj ziadnu branu()
to mas 2 kriticke chybyeste vypni firewall a povedz ako si dopadol..(inac napisal som ti to v druhom threade ze ako to ma byt, aj s
tym dns)
dobre tak na te me sitovce co mam ja v PC a co vede to site nema mit vubec nastavenou branu a bude to pouze takhle
IP 10.0.0.1
maska 255.255.255.0
a na ostatnich PC v siti
IP 10.0.0.2 ..254
maska 255.255.255.0
brana 10.0.0.1
u ostatnich branu jo nebo ne asi jo ne jinak jak by to komunikovalo s tim PC co je napojenej na net ?
nev totiz jestli tam muze byt maska 255.255.255.0 protoze stejna je i do Internetu hm
Firewall mam vyplej .
Thnx.......
- johny128
- Začátečník

Visitors píše:dobre tak na te me sitovce co mam ja v PC a co vede to site nema mit vubec nastavenou branu a bude to pouze takhle
IP 10.0.0.1
maska 255.255.255.0
a na ostatnich PC v siti
IP 10.0.0.2 ..254
maska 255.255.255.0
brana 10.0.0.1
dns 10.0.0.1
u ostatnich branu jo nebo ne asi jo ne jinak jak by to komunikovalo s tim PC co je napojenej na net ?
ano , aj branu aj dns na ostatnych
jo a mam zapnou sdileni netu a na jake sitovce v mim PC ?
tusim ze na tej kde mas internet
nev totiz jestli tam muze byt maska 255.255.255.0 protoze stejna je i do Internetu hm
ja som to prevadzkoval na rovnakych maskach a nebol problem
Firewall mam vyplej .
to je good![]()
Thnx.......
nie je zac![]()
- majkl.lowec
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: