sapphire 9550 a Vmod
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Spirit
- Středně pokročilý

-
No zatial foto nie je, az ked to cele dokoncim pofotim. Pre priblizenie tolko:
Na jednom tranzistore mam pricinovane dva drotiky na 5. a 7. nozke. Na tych
som obmienal rezistory od 10K,8K az po 6.2K ktory mam aj teraz. Vmod
pameti este nezrealizovany, kazdu chvilu bude. Chladenie jadra default malicky
hlinikovy smejd s vnorenym fanom. Na pametiach mam na strane jadra s
fanom male modre hliniky co sa davaju k medenemu titan chladicu, tie stacia
v pohode, pretoze su ofukovane fanom - studenym vzduchom. Na druhej
strane su vacsie pasivy, povodne to bol default pasiv z Sparkle G4 MX440,
ktory som narezal na 2 kusky a na dvojice pametovych cipov prilepil. Casom
dam aj foto.
Ked chcete viac info o mojom mode + fotky (nie konkretne moja karta), checknite si moj navod na mojom fore
http://www.hw4um.gamezforum.net/viewtopic.php?t=202
Na jednom tranzistore mam pricinovane dva drotiky na 5. a 7. nozke. Na tych
som obmienal rezistory od 10K,8K az po 6.2K ktory mam aj teraz. Vmod
pameti este nezrealizovany, kazdu chvilu bude. Chladenie jadra default malicky
hlinikovy smejd s vnorenym fanom. Na pametiach mam na strane jadra s
fanom male modre hliniky co sa davaju k medenemu titan chladicu, tie stacia
v pohode, pretoze su ofukovane fanom - studenym vzduchom. Na druhej
strane su vacsie pasivy, povodne to bol default pasiv z Sparkle G4 MX440,
ktory som narezal na 2 kusky a na dvojice pametovych cipov prilepil. Casom
dam aj foto.
Ked chcete viac info o mojom mode + fotky (nie konkretne moja karta), checknite si moj navod na mojom fore
- Manji
- Začátečník

spirit nedá sa mi nalogovať na tvoje forum tak chcem reagovať na jeden podnet tu čo napísal tommy na tvojom fóre
Mam ATI Shappire Radeon 9550 128b/128MB a mam tam "pasív" sú tam pamäte hynix 5n. Takže nech nehovorí že len 64b majú pasívne chladenie
A druhá vec ten ventilátor čo máš na grafike je 5V-vý alebo 12V? a kolko mA ma odber, lebo chcem tam dať vent. a neviem čo si môžem dovoliť.
Mam ATI Shappire Radeon 9550 128b/128MB a mam tam "pasív" sú tam pamäte hynix 5n. Takže nech nehovorí že len 64b majú pasívne chladenie
A druhá vec ten ventilátor čo máš na grafike je 5V-vý alebo 12V? a kolko mA ma odber, lebo chcem tam dať vent. a neviem čo si môžem dovoliť.
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Preco ti nejde nalogovat? Skus teraz, zatial nemal nikto problem...
No ja tam mam DEFAULT fan taky ako je na obrazkoch na tom linku co som dal na svoje forum. Samozrejme ze je napajany defaultne na 12V. Jadro je maximalne trochu teple... Takze ak mas schopnejsi pasiv, daj tam nejaky 6x6cm fan na 5V a musi to stacit. Pamete su uz iny pripad, na tie treba vacsie pasivy. Inak viac info je na mojom fore, nebudem to tu cele prepisovat
No ja tam mam DEFAULT fan taky ako je na obrazkoch na tom linku co som dal na svoje forum. Samozrejme ze je napajany defaultne na 12V. Jadro je maximalne trochu teple... Takze ak mas schopnejsi pasiv, daj tam nejaky 6x6cm fan na 5V a musi to stacit. Pamete su uz iny pripad, na tie treba vacsie pasivy. Inak viac info je na mojom fore, nebudem to tu cele prepisovat
- lMarky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
No ten polski som videl, anglicky tiez a aj ten tvoj cesky. Ale text som NEKOPIROVAL, ten som pisal ja (myslim ten na mojom fore), podla vlastnych skusenosti/poznatkov. Viac menej je to to iste, len inak podane
. Co sa tyka tej tabulky s prepocitanymi hodnotami, je chybna, opravene hodnoty(mnou namerane) su v mojej opravenej tabulke. Jedine co som pouzil "niekoho" su tie obrazky.... Inak neskor hodim aj moje fotky.
Tu je este raz link na moj navod na Vmod:
- lMarky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj teď na to koukámSpirit píše:No ten polski som videl, anglicky tiez a aj ten tvoj cesky. Ale text som NEKOPIROVAL, ten som pisal ja (myslim ten na mojom fore), podla vlastnych skusenosti/poznatkov. Viac menej je to to iste, len inak podane. Co sa tyka tej tabulky s prepocitanymi hodnotami, je chybna, opravene hodnoty(mnou namerane) su v mojej opravenej tabulke. Jedine co som pouzil "niekoho" su tie obrazky.... Inak neskor hodim aj moje fotky.
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kukám ze matrosa je dost
ja mam tu istu kartu a takty 430/550 - podpis
len mna velmi nelákala letovat karty, tak rozmyslam ci sa to nedá BIOSom
Ako kukám v RaBite velmi napätie meniť nejde
Ale určite to musí ísť aj cez BIOS
Niekto, kto má 9600PRO a 9600XT, nebol by taký ochotný odmerať na akom napätí bežia ?
Chcem totiž zistiť či to s 9550 nie je ako s AXP MOBILE - že či nemá veľkú rezervu v napätiach, pretože veľmi málo topí
Som zvedavý koľko by z tej karty vyšlo aj so silencerom

ja mam tu istu kartu a takty 430/550 - podpis
len mna velmi nelákala letovat karty, tak rozmyslam ci sa to nedá BIOSom
Ako kukám v RaBite velmi napätie meniť nejde
Ale určite to musí ísť aj cez BIOS
Niekto, kto má 9600PRO a 9600XT, nebol by taký ochotný odmerať na akom napätí bežia ?
Chcem totiž zistiť či to s 9550 nie je ako s AXP MOBILE - že či nemá veľkú rezervu v napätiach, pretože veľmi málo topí
Som zvedavý koľko by z tej karty vyšlo aj so silencerom
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Tak pri 9550 nepomoze ziaden bios, pretoze napatie je definovane jedine hardwareovo. 9600pro/xt maju uz pri vyrobe zvysene napatie a na PCB sa nachadza tusim o nejake 2-3 kondiky navyse. Biosom ide napatie zmenit pri nvidii grafikach, nie pri ati. A co sa tyka toho Vmodu, je to uplne jednoduche a nic pri tom nehrozi. A aj keby sa neviem co stalo, ten 1-2 rezistory jednoducho odpajkujete a kartu date reklamovat. Nikdy nato nepridu ze boli na nej nejake zasahy...
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- janis
- Začátečník

2Spirit:
No nevím - jak u nVidií, tak u ATI se osazují podobný nebo stejný obvody k zajištění napájení pamětí i GPU.Většinou jde o napěťový regulátor a MOSFET tranzistory.U obou výrobců lze užít HW voltmod nebo změnou konfigurace v BIOSu upravit nastavení pro regulátor a tím i měnit napájení (v malém rozsahu dle specifikací použitých obvodů).Jenže dissasemblovat BIOS a vyznat se v něm je o dost složitější, než přečíst datasheet k obvodu, vzít pájku a rezistor a přiletovat ho na patřičný místo, takže je to pro mnoho lidí schůdnější a jistější cesta.
Přesto to nic nemění na tom, že i v BIOSu lze měnit napájecí napětí a přehráním BIOSu z jiné karty lze dosáhnout lepších OC výsledků.Tady jsou ale ve hře i další parametry jako použitý typ GPU,velikost a rychlost pamětí apod., takže ne každý BIOS ze stejné karty (např. 9550 Sapphire) bude pracovat na jiné (např.9550 Abit).
No nevím - jak u nVidií, tak u ATI se osazují podobný nebo stejný obvody k zajištění napájení pamětí i GPU.Většinou jde o napěťový regulátor a MOSFET tranzistory.U obou výrobců lze užít HW voltmod nebo změnou konfigurace v BIOSu upravit nastavení pro regulátor a tím i měnit napájení (v malém rozsahu dle specifikací použitých obvodů).Jenže dissasemblovat BIOS a vyznat se v něm je o dost složitější, než přečíst datasheet k obvodu, vzít pájku a rezistor a přiletovat ho na patřičný místo, takže je to pro mnoho lidí schůdnější a jistější cesta.
Přesto to nic nemění na tom, že i v BIOSu lze měnit napájecí napětí a přehráním BIOSu z jiné karty lze dosáhnout lepších OC výsledků.Tady jsou ale ve hře i další parametry jako použitý typ GPU,velikost a rychlost pamětí apod., takže ne každý BIOS ze stejné karty (např. 9550 Sapphire) bude pracovat na jiné (např.9550 Abit).
- Spirit
- Středně pokročilý

-
To co si napisal je sice pravda, ale v pripade ATI to mozem vyvratit. Napr. 9600 (pro/xt) maju odlisny bios, napatie vacsie oproti 9550 ale neviem o tom, zeby niekto flashnutim biosu z 9600 na 9550 dokazal zvysit napatie. Povedz mi o jednom pripade a uznam ze mas pravdu.
Co sa tyka Nvidie, tam sa to robi takmer vzdy biosom, o tom viem....
- Jannnn
- Začátečník

A nemate nekdo ten datasheet na toho asuse (Asus 9550GE/TD)??? Na jejich strankach ho nemuzu najit...Spirit píše:S Vmodom na asus som sa nestretol. Ale jedine co mozem odporucit je datasheet od vyrobcu a najst spravne nozkyEfineSS píše:ja mam R9550 od Asusu a ta zadni strana te karty je trosku odlisna, tak abych nedaval odpor na jinho svaba nez na kterym ma byt. nejaka zkusenost s Asusem?
- kolo
- Mírně pokročilý

Ake mas na 9550 pamete???Hynix alebo Samsung......??Jannnn píše:A nemate nekdo ten datasheet na toho asuse (Asus 9550GE/TD)??? Na jejich strankach ho nemuzu najit...Spirit píše: S Vmodom na asus som sa nestretol. Ale jedine co mozem odporucit je datasheet od vyrobcu a najst spravne nozky
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
- Jannnn
- Začátečník

- Spirit
- Středně pokročilý

-
Sakra, pri Vcore 1.28v slo jadro na 474MHz. Pri dalsom zvyseni Vcore na 1.325 slo zvysit iba na 489MHz. Skusal som napatie 1.365 a jadro neslo ani na 489, stabilne iba na 480...
Neviete cim to je? Mna napada jedine lepsie chladit....ale zas je plno ludi co 9550 s defaultnym chladenim bez Vmodu pretocili jadro cez 500mhz...
Podla navodu na Vmod na sapphire 9550 som skusal napajkvat rezistor 10K a napatie nevzrastlo nad 2.6V, ale dokonca kleslo na 2.43V. Skusil som 8K odpor a napatie stale 2.43v. Zatial mi nic nesedelo podla toho navodu a pritom mam presne tu istu kartu... Aj na zvysenie napetia pre jadro mam momentalne 6.2K rezistor a napatie 1.325v, pricom podla navodu by som mal mat 1.425 (presne o 0.1v viac) Neviete preco?
Neviete cim to je? Mna napada jedine lepsie chladit....ale zas je plno ludi co 9550 s defaultnym chladenim bez Vmodu pretocili jadro cez 500mhz...
Podla navodu na Vmod na sapphire 9550 som skusal napajkvat rezistor 10K a napatie nevzrastlo nad 2.6V, ale dokonca kleslo na 2.43V. Skusil som 8K odpor a napatie stale 2.43v. Zatial mi nic nesedelo podla toho navodu a pritom mam presne tu istu kartu... Aj na zvysenie napetia pre jadro mam momentalne 6.2K rezistor a napatie 1.325v, pricom podla navodu by som mal mat 1.425 (presne o 0.1v viac) Neviete preco?
- Kuchtik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To spirit: a kam až si se dostal bez Vmodu a pasivu na pamětech (myslim stabilně).
Setkal jste se někdo s tímto, mam Sapphire R9550 250/200@šetrně a stabilně 400/240 v ATITOOL 0.22 ale tedka jsem zjistil,že v Counter Strike CS- Source ve stres testu mam při těchle taktech takový fialový a modrý textury, který tam normálně při nižších taktech nejsou. Takže co je to stabilně ? Pokus omyl a jsem na 390/237(474) a je to bez těch chyb, takže čím to je? Jinak v 3D marku bez artefaktů klidně na 424/254. Máte taky takový zkušenosti ? Zkuste taky někdo to CS Source Stres test a puste to několikrát po sobě s nataktěnou grafarnou, no máte to tam taky?
Pomohl by tomu nějak ten Vmod ?
Setkal jste se někdo s tímto, mam Sapphire R9550 250/200@šetrně a stabilně 400/240 v ATITOOL 0.22 ale tedka jsem zjistil,že v Counter Strike CS- Source ve stres testu mam při těchle taktech takový fialový a modrý textury, který tam normálně při nižších taktech nejsou. Takže co je to stabilně ? Pokus omyl a jsem na 390/237(474) a je to bez těch chyb, takže čím to je? Jinak v 3D marku bez artefaktů klidně na 424/254. Máte taky takový zkušenosti ? Zkuste taky někdo to CS Source Stres test a puste to několikrát po sobě s nataktěnou grafarnou, no máte to tam taky?
Pomohl by tomu nějak ten Vmod ?
CASE COOLERMASTER Elite 330 black RC-330-KKN1-GP, Zdroj SEASONIC SS-400ET-T3, 400W, 80Plus, CPU AMD Athlon II X4 635 (2.9 GHz, s. AM3, 95W) BOX, COOLER Gelid Solution Tranquillo, RAM Kingston HyperX 2x1GB DDR3 1600 MHz CL9 (KHX1600C9D3B1K2/2G), RAM KINGSTON HyperX blu Edition 2GB KIT DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9AD3B1K2/2G)
MB Asus M4A785TD-V EVO - AMD 785G, DDR3, DVI+HDMI, s.AM3 ATX, VGA ATI Sapphire HD 6770 Vapor-X 1GB DDR5, DVI, HDMI, PCI-E , HDD WD Caviar Blue, 3,5" SATA II, 16MB - 640GB, HDD WD Caviar Blue WD10EALX, 3,5" SATA/600, 32MB - 1TB