Problém so spúšťaním win XP

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

istefank
Začátečník
Začátečník

Problém so spúšťaním win XP

Příspěvek od istefank »

Poskladal som 2 PC, úplne rovnaké: Abit NF8, AMD Athlon 64 3000+, Kingston 512 MB 400 MHz....

Problém spočíva v tom, že úplné nabehnutie do systému trvá okolo 1 - 2 min. Čo tým myslím. No on nabehne do winu, ale ikonka antiviru mi svieti na ploche spomínanú dobu a prakticky nič nie je možné robiť.

Zisťoval som už rôzne možné dôvody a jediné na čo som zatiaľ prišiel je, že keď vypnem sieťové pripojenie, tak je to v pohode. To však nerieši môj problém, pretože sieťovku potrebujem.

Táto doska má integrovanú 1GB sieťovku.

Ak viete niekto, poraďte mi ako na tento problém. Neviem, či je to problém sieťovky alebo systému, ale už som v koncoch.
Abit NF8, AMD Athlon 64 3000+, 1024 MB PC3200 CL2,5 Kingston, SATA 80GB WD, MSI FX5700LE 622MHz/382MHz,
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

dělají to oba tyto počítače? děje se to i když v síťovce není žádný kabel? co jiné ovladače na síťovku? co třeba oveřený realtek 8139 a integrovaný síťovky povypínat?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

Áno robia to oba počítače. Novší ovládač zatiaľ nie je, pokiaľ dobre viem. My tam máme NVIDIA Gigabit Ethernet sieťovku. Možno je problém naozaj iba v ovládači, ale neviem, kde vziať druhý? Táto doska je ešte novinka.

Špecifikácie dosky na:

http://www.abit.com.tw/page/en/motherbo ... DEFTITLE=Y

Neviem si s tým rady? :(
Abit NF8, AMD Athlon 64 3000+, 1024 MB PC3200 CL2,5 Kingston, SATA 80GB WD, MSI FX5700LE 622MHz/382MHz,
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

Vidíš, s tým káblom som to ešte neskúšal, skúsim ho odpojiť a potom dám vedieť. Ešte jeden môj postreh, keď je sused pripojený, prenosová rýchlosť siete je 1GB/s a keď nie je tak (je mi to divné) ale ukazuje prenosovú rýchlosť 10 MB/s. Je to normálne? :?
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

Takže už som to vyskúšal, akonáhle som odpojil sieťový kábel, už to funguje ako má! Naštaroval ako delo. Za pár sekúnd. Čo to znamená? Chybný sieťový kábel??? :? Poraď mi, please.
Naex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Naex »

Nesnaží se ti náhodou ten antivir provést aktualizaci ?
AMD 8320, 32 GB, MSI 990FX Gaming, Sapphire 78xx

Pokud jsi v mém domě - chovej se podle mých pravidel. Pokud nechceš - odejdi !
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

Nie. Teraz ako som odpojil spomínaný sieťový kábel je to už úplne O.K. Nabehne okamžite.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

tak to vypadá na nějaké spojení ven co timeoutuje a tím to brzdí :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

koukni se do eventlogu, jestli tam neni nejaka chyba
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

Neovládam veľmi problematiku sietí, takže poprosím o vysvetlenie pojmu eventlog a kde ho nájdem? :?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

istefank píše:Neovládam veľmi problematiku sietí, takže poprosím o vysvetlenie pojmu eventlog a kde ho nájdem? :?

Right click na ikonku Tento Počítač -Spravovat - a ve Správě počítače - > Systémové nástroje -> Prohlížeč událostí....

případně to samé přes ovládací panely.....

Jinak nemáš náhodou Kerio firewall? Mně to s dřívější verzí Keria dělalo něco podobného, poměrně dlouho se jeho engine zaváděl, a než se zavedl, tak systém prakticky nereagoval... natožpak aby fungovala síť a spojení ven...

Podívej se do msconfigu co se ti spouští po spuštění za služby...

(spustit -> zadej "msconfig")
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

Kerio som nemal zatiaľ, ale čo som opomenul, táto doska má integrovaný spolu so sieťovkou aj NVIDIA Firewall (Hardware).
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak v tom bude asi zakopaný pes...

stáhni si poslední drivery od nvidie, mělo by se tě to zeptat něco v tom smyslu, jestli chceš instalovat web interface... dej, že ano... pak v NVIDIA ForceWare Network Access Manager nastavíš hw firewall dle svých potřeb...

Pokud to teda už máš, tak si s tím zkus trochu pohrát...

nf3 moc neznám, ale snad by se celej ten fw dal třeba vypnout i v BIOSu...
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

No tak to je síce pekné čo mi teraz píšeš (úprimne som rád, že mi radíš), ale v sietiach som batoľa, takže mohol by si mi nejako poradiť alebo dať nejaký malý návod ako a čo tam nastaviť? Ovládače mám najnovšie.
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

V eventlogu mám tieto chyby:

Updates to the IIS metabase were aborted because IIS is either not installed or is disabled on this machine. To configure ASP.NET to run in IIS, please install or enable IIS and re-register ASP.NET using aspnet_regiis.exe /i.

Programu WMI ADAP sa nepodarilo spracovať knižnicu výkonu .NET CLR Networking, pretože jeden zhluk údajov hlásil, že obsahuje triedy, ale mal nulovú veľkosť

Ďalšie informácie nájdete v Centre pomoci a technickej podpory na http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

Takže nikto viac mi neporadí? Nenájde sa tu nejaký macher ktorý mi pomôže rozlúsknuť môj problém??? :( :( :(
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

istefank píše:V eventlogu mám tieto chyby:

Updates to the IIS metabase were aborted because IIS is either not installed or is disabled on this machine. To configure ASP.NET to run in IIS, please install or enable IIS and re-register ASP.NET using aspnet_regiis.exe /i.
This event is generated when the .NET framework is installed on a computer that does not have IIS installed (for example a Windows 2000 Professional workstation) or when IIS is installed but the corresponding services set to "disabled" startup mode. The .NET Framework installation is trying to update the ASP component to ASP.NET.
tato hlaska je vygerovana ked .NET framework je nainstalovany na pocitaci ktory nema nainstalovany IIS(web server - Internet Information Service) alebo ked iis je nainstalovany sluzba bola nastavena aby nenabiehala spolu s winom. .NET framework instalacia sa pokusa updatnut ASP na ASP.NET

takze vymaz .net framework ak ho nepotrebujes a chces sa zbavit tejto hlasky(vymazes normalne v ovladacich paneloch > pridat/odstranit programy)
Naposledy upravil(a) johny128 dne stř 16. úno 2005, 20:28, celkem upraveno 1 x.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

istefank píše:Programu WMI ADAP sa nepodarilo spracovať knižnicu výkonu .NET CLR Networking, pretože jeden zhluk údajov hlásil, že obsahuje triedy, ale mal nulovú veľkosť
nemozes dat original po anglicky?alebo aspon ID

//ale aj to vyriesis podla mna odinstalovanim .NET frameworku

ten NVIDIA ForceWare Network Access Manager mas na svojom pc nainstalovany?mal by si to mat spolu s drivermi k chipsetu, NetworkAccessManager.exe
Naposledy upravil(a) johny128 dne stř 16. úno 2005, 20:26, celkem upraveno 1 x.
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Nemáš v BIOSu zapnutý boot from lan?
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Intelman píše:Nemáš v BIOSu zapnutý boot from lan?
boot from lan sa robi este pred bootom windowsu, nie? :?
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“