Znamená lepší chlazení lepší OC výsledky
Moderátor: morke
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
Znamená lepší chlazení lepší OC výsledky
Zajímalo by mě když budu muj procesor,který má momentálně při zatížení 70 stupnů chladit lepsim chladicem(vodou)dejme tomu na 40 stupnu,jestli bych mohl dosahnout lepsich frekvencí?
Napište například Vy,kteří ste měnili ventilátor za vodní chlazení a jak vám to moc pomohlo.
dik.
Napište například Vy,kteří ste měnili ventilátor za vodní chlazení a jak vám to moc pomohlo.
dik.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Znamená lepší chlazení lepší OC výsledky
robocop píše:Zajímalo by mě když budu muj procesor,který má momentálně při zatížení 70 stupnů chladit lepsim chladicem(vodou)dejme tomu na 40 stupnu,jestli bych mohl dosahnout lepsich frekvencí?
dik.
no záleží samozřejmě na desce chipsetu atd. ale třebas z prescotta běžně vymáčkneš se vzduchovim chladičem 3,6Ghz (ale hřeje hodně) ovšem teplota procesoru není to co mě trápí ...chipset se při tom skoro tavá a to je horší
mno a s vodníkem mám předpoklad že to půjde přez 4,0Ghz
co vymáčkneš z AMD nevim
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
Digitaldoom píše:robocop píše:Zajímalo by mě když budu muj procesor,který má momentálně při zatížení 70 stupnů chladit lepsim chladicem(vodou)dejme tomu na 40 stupnu,jestli bych mohl dosahnout lepsich frekvencí?
dik.![]()
![]()
co myslíš???
no záleží samozřejmě na desce chipsetu atd. ale třebas z prescotta běžně vymáčkneš se vzduchovim chladičem 3,6Ghz (ale hřeje hodně) ovšem teplota procesoru není to co mě trápí ...chipset se při tom skoro tavá a to je horší
mno a s vodníkem mám předpoklad že to půjde přez 4,0Ghz;) a chipset bude mít taky klid
co vymáčkneš z AMD nevimmě se ho nepodařilo dostat (3000+ s939) přez 2550Mhz
a to skoro netopil ...teda topil asi jako prescott ale určitě by to ještě boxík zvládl prostě CPU nechtělo
to je pouhý předpoklad,mě zajímají spíše praktické zkušenosti,ale taky dekuju!
- Rider008
- Začátečník

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
není už jsem vyzkoušel uspěšně prescott HT 2,8@4,0 s aqua cool chlazenímrobocop píše:
to je pouhý předpoklad,mě zajímají spíše praktické zkušenosti,ale taky dekuju!
- Lada K
- Nováček

určitě, prodloužíš tím životnost procesoru a můžeš mu dát i vyšší Vcorerobocop píše:Zajímalo by mě když budu muj procesor,který má momentálně při zatížení 70 stupnů chladit lepsim chladicem(vodou)dejme tomu na 40 stupnu,jestli bych mohl dosahnout lepsich frekvencí?
dik.
protože ho zvládneš uchladit, u mě byl rozdíl při přechodu vzduch / voda
na durou 1,4Ghz @ vzduch 1,9Ghz s vodou až na 2,15Ghz nehledě na to
ticho
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak sem si to nejak predstavoval.doufam ze to pomuze i měLada K píše:určitě, prodloužíš tím životnost procesoru a můžeš mu dát i vyšší Vcorerobocop píše:Zajímalo by mě když budu muj procesor,který má momentálně při zatížení 70 stupnů chladit lepsim chladicem(vodou)dejme tomu na 40 stupnu,jestli bych mohl dosahnout lepsich frekvencí?
dik.
protože ho zvládneš uchladit, u mě byl rozdíl při přechodu vzduch / voda
na durou 1,4Ghz @ vzduch 1,9Ghz s vodou až na 2,15Ghz nehledě na to
ticho
dik
- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Něco z mojí zkušenosti: Barton 2500+, na EPOX 8RDA3+
(11x166)@(11x195) 1,775V, BOX, T =65°C, PRIME95 20minut
.........................................Voda, T =43°C, PRIME95 tak 2 hodiny.
............@(11x200) 1,825V,Voda, T = 43°C, PRIME95 71 minut.
............................1,800V.......................................39 minut
............................1,775V.......................................2 minuty
............................1,825V, Voda No.2, T=41°C.................206, 342 minut
pro můj Barton extrémní pokusy:
............@(11x205) 1,825V,...............T= 30°C.....unstable(změna frekvence za chodu)
......................................................T= 33°C...preskok frekvence -> 44°C
............@(11x210) 1,825V...............T = 27°C.. PRIME95 okamžitá smrt.
Z mého testování pro mě vyplynuly jednoduché závěry: Snížení teploty je věc dobrá, ale prakticky k ničemu. Vyšší taktování to více-méně neumožní. Životnost by to zvýšit mělo.
Zvýšení napětí podávalo mnohem lepší výsledky. Kolem 200MHz zvýšení o 0,025V zvedlo čas v PRIME o nějakých 5 hodin. Mrzí mě, že jsem nezkoušel 1,850V - měl jsem z toho strach. Třeba bych potom dal 205x11 stabilně. Nebo bych naopak přesytil, člověk nikdy neví.
Závěr: Vodní chlazení mi pomohlo. Při zvýšeném napětí mě hřeje u srdce, že jsem pro svého Bartonka alespoň něco dobrého udělal
(11x166)@(11x195) 1,775V, BOX, T =65°C, PRIME95 20minut
.........................................Voda, T =43°C, PRIME95 tak 2 hodiny.
............@(11x200) 1,825V,Voda, T = 43°C, PRIME95 71 minut.
............................1,800V.......................................39 minut
............................1,775V.......................................2 minuty
............................1,825V, Voda No.2, T=41°C.................206, 342 minut
pro můj Barton extrémní pokusy:
............@(11x205) 1,825V,...............T= 30°C.....unstable(změna frekvence za chodu)
......................................................T= 33°C...preskok frekvence -> 44°C
............@(11x210) 1,825V...............T = 27°C.. PRIME95 okamžitá smrt.
Z mého testování pro mě vyplynuly jednoduché závěry: Snížení teploty je věc dobrá, ale prakticky k ničemu. Vyšší taktování to více-méně neumožní. Životnost by to zvýšit mělo.
Zvýšení napětí podávalo mnohem lepší výsledky. Kolem 200MHz zvýšení o 0,025V zvedlo čas v PRIME o nějakých 5 hodin. Mrzí mě, že jsem nezkoušel 1,850V - měl jsem z toho strach. Třeba bych potom dal 205x11 stabilně. Nebo bych naopak přesytil, člověk nikdy neví.
Závěr: Vodní chlazení mi pomohlo. Při zvýšeném napětí mě hřeje u srdce, že jsem pro svého Bartonka alespoň něco dobrého udělal
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
moje byvale XP-M jede s obyc vzduchem (Arctic TC) stabilne cca 2300-2400MHz, vic uz se s tim neda uchladit.
S vodou pri cca 50C - 2600+MHz stabilne, cca 2750 nestabilne
S ledem cca 20-25C - 2700+MHz stabilne, 2800+ nestabilne ( http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.p ... 1085284820 )
Takze vliv tam urcite je, ale treba u A64, ktere topi mnohem mene nez XP je vliv mnohem mensi, ale zase naopak treba u P4 je voda pro poradne OC skoro nutnosti.
S vodou pri cca 50C - 2600+MHz stabilne, cca 2750 nestabilne
S ledem cca 20-25C - 2700+MHz stabilne, 2800+ nestabilne ( http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.p ... 1085284820 )
Takze vliv tam urcite je, ale treba u A64, ktere topi mnohem mene nez XP je vliv mnohem mensi, ale zase naopak treba u P4 je voda pro poradne OC skoro nutnosti.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Z těch výsledků s mobilem se zdá, že to je zavislé docela dost. Až budu mít zpátky kompa tak provedu další testy. Časově to je teda dost náročné, ale co, "rádoby výzkum" mě docela baví...
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele: