Poškození oken při taktování
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Kulio1
- Nováček

-
Poškození oken při taktování
Experimentoval jsem s taktem CPU a po jednom z neúspěšných pokusů mi okna nechtějí znovu najet - po úvodní obrazovce Windows XP zůstane "černo". Zkoušel jsem rozjet systém v safe módu, ale ani ten se nechce rozběhnout. Je ještě nějaká další možnost obnovy systému ? Jak je to s "konzolou pro obnovu systému", pokud spustíme instalaci WIN z CD a zmáčkneme "R" ? Hledám každou možnost, abych nemusel reinstalovat okna. Díky za každý tip !
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Kulio1
- Nováček

-
Bios do defaultu jsem nezkoušel, každopádně jsem opravil všechny změněné hodnoty před crashem na normál (v podstatě to samý). Moc nerad bych reinstaloval windows, prosím poraďte někdo. A ještě jeden dotaz: pokud přeinstaluji okna přes současnou instalaci (bez formátu nebo smazání současné instalace), zůstanou mi tam nainstalované programy a ovladače ?
- Dony
- Středně pokročilý

s obnovou pomoci recovery konzole je to hodne individualni, zalezi na tom, kde je chyba. V recovery konzoli spust hlavne chkdsk, aby se vyloucily chyby v systemu souboru, pokud by byly nejake systemove soubory poskozene, musel bys je obnovit z instalacniho CD, pripadne poskozeny registr obnovit ze zalohy.
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Kulio1
- Nováček

-
- Dony
- Středně pokročilý

1. kontrola systemu souboru
2. kontrola bootlogu ( http://pcsupport.x-host.uni.cc/xp/bootlog.html )
3. obnova pripadnych poskozenych souboru (muzou mit prepsany obsah)
4. pripadna obnova poskozeneho registru (ze souboru system.alt)
- pokud neni poskozeny registr, melo by to nabehnout alespon v nouzovym rezimu
2. kontrola bootlogu ( http://pcsupport.x-host.uni.cc/xp/bootlog.html )
3. obnova pripadnych poskozenych souboru (muzou mit prepsany obsah)
4. pripadna obnova poskozeneho registru (ze souboru system.alt)
- pokud neni poskozeny registr, melo by to nabehnout alespon v nouzovym rezimu
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Kulio1
- Nováček

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- ElCon
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Dony
- Středně pokročilý

poskozene soubory (systemove) hlasi windows pri bootu, nebo jsou zalogovane v bootlogu, ty nejdulezitejsi bys mel vzdycky najit na instalacnim CD.
registr obnovis ze zalozniho souboru "system.alt" (je v adresari system32\config), staci ho prejmenovat na "system", je to zaloha z posledniho uspesneho bootu
tezko se da napsat obecny navod, ten postup je opravdu hodne individualni
registr obnovis ze zalozniho souboru "system.alt" (je v adresari system32\config), staci ho prejmenovat na "system", je to zaloha z posledniho uspesneho bootu
tezko se da napsat obecny navod, ten postup je opravdu hodne individualni
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod...