Spojení dvou zdrojů
- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Spojení dvou zdrojů
1. Dělá dobrotu, když spojím zdroj ATX s AT? Nevadí, že jeden nastartuje první a druhý až pár ms potom, když se sepne relátkem(nabijou se kondíky...)?
2. A co ATX + ATX. Stačí spojit řídící vodiče a země? Je to lepší než 1.?
Prosím do tohotu threadu pište mj. zkušenosti, výhody, nevýhody a jaká je stabilita vzniklého hybridu. Děkuji.
2. A co ATX + ATX. Stačí spojit řídící vodiče a země? Je to lepší než 1.?
Prosím do tohotu threadu pište mj. zkušenosti, výhody, nevýhody a jaká je stabilita vzniklého hybridu. Děkuji.
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Douby to měl takhle zapojený (ATX+ATX) a jemu to jelo, docela v pohodě (v tý době měl celkem 710W), ale dost lidí to odsuzuje...já bych to moc nespojoval a spíš využil třeba druhej zdroj (ať už AT nebo ATX na modding součástky nebo k vodníkovi), ale napájet komponenty dvěma zdrojema je podle mě blbost... 
- artaz
- Začátečník

nevím k čemu to může být dobrý vždyť takovej výkon nepotřebuješ abys musel spojovat 2 zdroje 
PC:AMD 64 3200+, MSI K8N NEO Pl. ed. bios Award 1.4, Transcend 512MB 500MHz, Maxtor 120Gb sata, MSI GF 5900XT, Forton 350W 12cm fun, myš MX510, kl. Genius Kb-16e, Flopy mech., DWD RW Lite-On 1653S, case EC 8830, ADI P755, Creative 5.1 P580, Sound Blaster Live, MSI Bluetooth k moji T610 , T630 a k750i@w800i+další vylepšení 
Notebook: Asus A6KM-Q070
Notebook: Asus A6KM-Q070
- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No, já dělám z pricipu jenom blbosti
. LC power je u mě pořád jako na houpačce. Před chvílí mu přitížilo zjištění, že má jenom 65% účinnost
. Můj fortron má stejnou
. Akasa 460W skoro 80%; cena je ovšem fuj.
Tím přibastleným zdrojem(AT) bych se chtěl překlenout přes momentální nedostatek financí(a šťávy zároveň) a pak jít do něčeho lepšího. Stejně, napájel bych jenom "nedůležité" komponenty jako mechaniky, fany, staré disky aj.
Teoreticky by to snad mohlo jít... Platí ovšem staré: Kdo šetří má ....o. A aby mě shořel bartík 2500+ kvůli pár stovkám, to mě za to nestojí. Proto radši předem konzultuji experty.
Že by se ve mě začala probouzet neuznalá lamka?
(ikonka šíleného oslíka vám tady chybí!) Jdu shánět relé! Můžu to vlastně prubnout na hardwaru co momentálně mám.
Ovšem nebraňte se dalším připomínkám!
Tím přibastleným zdrojem(AT) bych se chtěl překlenout přes momentální nedostatek financí(a šťávy zároveň) a pak jít do něčeho lepšího. Stejně, napájel bych jenom "nedůležité" komponenty jako mechaniky, fany, staré disky aj.
Teoreticky by to snad mohlo jít... Platí ovšem staré: Kdo šetří má ....o. A aby mě shořel bartík 2500+ kvůli pár stovkám, to mě za to nestojí. Proto radši předem konzultuji experty.
Že by se ve mě začala probouzet neuznalá lamka?
Ovšem nebraňte se dalším připomínkám!
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2 Pajax : Akasa má o tolik větší účinnost a cenu proto, že má aktivní PFC, zatímco LC a Fortron (krom nejvyšších modelů) mají pasivní. 
Jinak, pokud bys tím chtěl napájet mechaniky, tak bys musel zřejmě spojit země obou zdrojů, aby se srovnal potenciál. Jinak by byl jedinou spojnicí mezi oběma zdroji datový kabel k mechanikám a kdyby došlo k rozdílu potenciálu, mohly by tam začít protékat v nulových vodičích nějaké proudy a mohlo by být zle... Ideální by bylo spojit ty zdroje na všech používaných větvích (zřejmě 5V a 12V), ale tam je taky problém v rozdílném potenciálu - kdyby jeden zdroj dával víc a jeden míň, tak by tekl určitý proud zpátky do "slabšího" zdroje a nevím, jak by to ten rozdejchal...
Jinak, pokud bys tím chtěl napájet mechaniky, tak bys musel zřejmě spojit země obou zdrojů, aby se srovnal potenciál. Jinak by byl jedinou spojnicí mezi oběma zdroji datový kabel k mechanikám a kdyby došlo k rozdílu potenciálu, mohly by tam začít protékat v nulových vodičích nějaké proudy a mohlo by být zle... Ideální by bylo spojit ty zdroje na všech používaných větvích (zřejmě 5V a 12V), ale tam je taky problém v rozdílném potenciálu - kdyby jeden zdroj dával víc a jeden míň, tak by tekl určitý proud zpátky do "slabšího" zdroje a nevím, jak by to ten rozdejchal...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

staci spojit zeme a jede to bez problemu
Napetivy vetve rozhodne nespojova uvaril bys voba zdroje
Mechaniky a disky muzou jet klidne na ATcko muze se zapnout i chvilku po hlavnim zdroji (klidne tim relatkem) zadnej problem nebude
Kdyby sis dodelal este 3.3V stabilizator moh bys jet celej komp na AT klidne rozdelenej ze by mazda komponenta mohla mit jeden zdroj a zapinaly by se vsechny najednou
(to by byl stroj
)
Napetivy vetve rozhodne nespojova uvaril bys voba zdroje
Mechaniky a disky muzou jet klidne na ATcko muze se zapnout i chvilku po hlavnim zdroji (klidne tim relatkem) zadnej problem nebude
Kdyby sis dodelal este 3.3V stabilizator moh bys jet celej komp na AT klidne rozdelenej ze by mazda komponenta mohla mit jeden zdroj a zapinaly by se vsechny najednou
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vše se tedy zjednodušilo(zatím sbohem relé
), když teď vím, že AT může najet chvíli po ATX. Půjde to naopak taky? Nejdřív AT potom ATX? Co je lepší? Dřív ATX nebo AT? Nebo to je jedno? Kdybych tam udělal třeba 2 sekundovou mezeru
. Někde jsem slyšel, že citlivější elektroniku napřed...
//edit Sice to není zatím aktuální, ale při vypínání - stejná otázka: co dřív? Typoval bych ATX.
K té účinnosti: http://www.trustedreviews.com/article.a ... &page=2284 Fortron 400 nemá aktivní PFC, přesto má jednu z nejlepších účinností. Jalový proud se asi nezapočítává do příkonu - vždyť za něj neplatíme
.
//edit Sice to není zatím aktuální, ale při vypínání - stejná otázka: co dřív? Typoval bych ATX.
K té účinnosti: http://www.trustedreviews.com/article.a ... &page=2284 Fortron 400 nemá aktivní PFC, přesto má jednu z nejlepších účinností. Jalový proud se asi nezapočítává do příkonu - vždyť za něj neplatíme
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- Rider008
- Začátečník

- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ani země? Ty bohužel spojený jsou. Všechny jdou z jednoho kolíku a ještě jsem je pro jistotu propojil v molexu, protože brácha se oduzemnil, když potřeboval 24V.Rider008 píše:tie zdroje nespajaj, jeden zdrj si daj na procak, dosku a ten druhy na disky, cdromky,fany a pod.
ATX Fortron si drží klasických 12,00V a 5,02V. AT EVER 200W(regulovaný větrák - stejně ho odstraním, klasických 8A na 12V, 20A na 5V)má krásných 11,81V a 5,18V. Zaznamenal jsem sice několik UFO úkazů(CD romka se zapne pouze, je-li deska v pohotovostním režimu, CD-romka zvyšuje napětí na molexu, disk zas znižuje a jiné drobnosti
Ještě mě není jasné jak to je s těmi disky. Můžou bez ztráty kytičky běžet jen tak na zdroji bez desky??
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ještě jeden důležitý detail do budoucna ohledně AGP karty s přídavným napájením...
Rozjede se(v idle) bez zapojeného přídavného napájení? Respektive, zajímalo by mě, jestli je napájení z AGP portu a molexu oddělené, či nikoliv.
Pokusnou R9800PRO jsem už vrátil, takže to nemůžu ověřit
.
Rozjede se(v idle) bez zapojeného přídavného napájení? Respektive, zajímalo by mě, jestli je napájení z AGP portu a molexu oddělené, či nikoliv.
Pokusnou R9800PRO jsem už vrátil, takže to nemůžu ověřit
- honny
- Středně pokročilý

Myslim, ze se rozjede. Ale jenom na nizssich taktech...Pajax píše:Ještě jeden důležitý detail do budoucna ohledně AGP karty s přídavným napájením...
Pokusnou R9800PRO jsem už vrátil, takže to nemůžu ověřit.
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To mě nepotěšilo, ale budiž. Napájet ze dvou zdrojů to teda nepujde.Dr Meduza píše:jo jet by mela a ty napajeni sou proste brutalne natvrdo propojenystejne jako je propojeny AGPcko s tim konektorem do desky
To bych, předpokládám, musel naměřit mezi těma 2 molexama nulový napětí. Což se samozřejmě nestane při tvrdým propojení
Stejně je to supr. Na ATčku teď mám 2 mechaniky a 2 starý testovací disky. A zatím jsem
Díky za rady a odborný dozor.
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- honny
- Středně pokročilý

Tohle sem nezazil...Dr Meduza píše:jako se to delalo u procaku do slotu pru brutal OC
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to zažil, ale v době slotu o tom nevěděl... Teď BTW mám slot zase. Jenomže kvůli desce to nemůžu zvýšit ani o hertz!Honny píše:Tohle sem nezazil...Dr Meduza píše:jako se to delalo u procaku do slotu pru brutal OC