Problém s DVD/RW TEAC DV-W50D - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Verigo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém s DVD/RW TEAC DV-W50D - vyřešeno

Příspěvek od Verigo »

S touto mechanikou mam hned niekolko problemov...aj ked jej predchadzajuci majitel s nou bol maximalne spokojny...za prve-stara znama hlaska Power calibration error...zranda je ze Verbatimy mi napali fpohode ale Imationy ani zatat...nastastie hlasku vypise este pred zacatim napalovania takze DVD-cka su dalej pouzitelne...a za druhe...nechce mi zobrat DVD-RW Verbatim...chova sa akoby ho isla vymazat ale trva to asi 3-4 sekundy a potom mi RW surovo vypluje...akoby nebola schopna naformatovat ho...napalujem minuska a robila mi to aj s multisession aj bez nej
Naposledy upravil(a) Verigo dne pon 28. bře 2005, 15:16, celkem upraveno 1 x.
Athlon64 3500+, ASUS A8N SLI Deluxe, GF7300GT 256MB, 2048MB Kingston HyperX, Hitachi SATA II 80GB
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Kdyby sis řádně přečetl FAQ této sekce, tak narazíš hned na dva thready pojednávající o power cal. error http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=11332 a zjistil bys, že jsou na vině média. Už jen to, že Verbatimy ti to nedělají a Imationy ano je dost vypovídající. Jediná možnost je, updatovat nejnovější firmware a to samé platí i o tvém druhém problému.
Bathory
Verigo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Verigo »

citala som si to,len mi to nejak neslo do hlavy s tymi RW...ale dik ;o)))
Athlon64 3500+, ASUS A8N SLI Deluxe, GF7300GT 256MB, 2048MB Kingston HyperX, Hitachi SATA II 80GB
Verigo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Verigo »

a este taka otazocka...mohol by si mi povedat ako to mam s tym firmwarom urobit???teda ak toho nie je moc vela...lebo uprimne-ako baba si nejake veci spravim aj sama co sa kompu tyka,ale taketo nieco mi je troska nezname...asik by som sa mala poradit aj s tym typkom od ktoreho tu napalovacku mam,nie???ale jemu taketo nieco vobec nerobila a napalila mu vsetko...
Verigo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Verigo »

mrkla som ten navod na update firmwaru vo FAQ a upirmne-riskovat to radsej nebudem...skusim najprv mechaniku vycistit a uvidime co to urobi...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Nic, protože jestli-že ti bez problémů vypaluje na jedny média a na druhý ne, asi těžko bude zaprášená čočka, ale mechanika spíš nedokáže rozpoznat novější typy médií. Proto ten nejnovější firmware, protože výrobce mechaniky do něj neustále doplňuje nejnovější typy.
Bathory
Verigo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Verigo »

no ono uplne bez problemov to nie je...ma problem roztocit sa,pri Verbatimoch sa trikrat roztocila a prestala a az potom zacala napalovat
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Aha, tak potom to vyčištění, je to nejmenší zlo, ovšem může ti i odcházet laser a to je potom na reklamaci.
Bathory
Verigo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Verigo »

dufam ze to nie,v marci bude mat rok-a mam ju z druhej ruky
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Takže napřed zkus vyčistit čočku a když to nepomůže, dej tam nejnovější firmware. Pokud si na to netroufáš sama, požádej nějakého zkušenějšího kamaráda, jistě rád pomůže...
Bathory
Verigo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Verigo »

to dufam ;o))) hodim prosebne ocka ;o))) velmi dik za pomoc :-D
Verigo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Verigo »

Tak este raz...firmware mam upgradovany ale na cistenie uz cas neostal...na imationy zase vypisalo Power Cal... a DVD-RW Verbatim - nebralo (firmware robili chalani z PC obchodu). Skusali mi vsak napalit DVD-RW Verbatim + a u nich to islo a u mna nie a neviem preco...uz som z toho uplne zufala!!! :sad: :sad: :sad: skusala som ju dat aj ako master na druhy kanal (predtym bola ako slave na kanali kde mam primarny HDD)...fakt neviem...mozno mi nesedi konfiguracia PC alebo co...chcem este vyskusat ine DVD-R,napr. Traxdaty alebo Memorexy a uvidim co to urobi...napadlo ma ci to nebude aj zdrojom lebo mam len 230 ale tym to urcite nebude,teraz som si uz ista...skusali to na inom PC.. inak to RW minusko co mi nechcelo zobrat,si zobral moj priatel,on ma NEC nejaky novsi typ (dvojvrstvova) a jemu to vyhodilo Power Calibration Error takze to bude zle medium...len nechapem preco v obchode plusko islo a u mna nie...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zdrojem to nebude určitě. Nezbyde ti nic jinýho, než vyzkoušet jiný média a pokud to nepomůže, tak reklamace.
Bathory
Verigo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Verigo »

reklamovat nebudem,lebo je z druhej ruky a ten typek uz nema listok od nej ale aj tak neva lebo ma stala len 800 a cita bezva takze este stale to nie je take zle...len asi nakupim cely regiment medii... :?
Verigo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

VYRIESENE

Příspěvek od Verigo »

novy firmware + precistenie sosovky a vsetko je ako ma byt :)
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“