iiyama HM 903DT A / vision Master PRO 454
Moderátor: maXXmilian
- volkovski
- Začátečník

iiyama HM 903DT A / vision Master PRO 454
Mam tento monitor a pri rozliseni 1280x1024 x 100 Hz mam rohy monitora nejake rozmazane. Dalej ked mam pustenu nejaku bielu plochu napr. Word atd tak vidim pruzky po celom monitore ( nie su to tie 2 vodorovne ciary). Po dlhom case robenia vo Win sa mi obraz stale posuva( roztahuje, premiestnuje, napr. vo win vypnem a zapnem monitor a obraz je trocha nizsie ako bol). Da sa to reklamovat? Poznate niekto nejaky program na kalibraciu monitora? 
AMD Ryzen 7 5800x@PBO 4900 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 | MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI | G.SKILL 16 GB DDR4 3200 MHz CL14 @3800CL16 Trident Z RGB | GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | Kingston A1000 240 GB NVMe | SSD Crucial MX500 1TB | HDD Seagate Barracuda 7200.14 3TB | Corsair RM750x | Fractal Design Meshify S2 White TG Clear | LG 27GL850-B| Logitech G Pro Wireless + G213 + Corsair MM350 X-Large
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: iiyama HM 903DT A / vision Master PRO 454
Tenhle monitor jsem mel a podobny veci jsem tak pozoroval taky, nebylo to nijak hrozny, ale "máznutí" v rozích tam bylo. Tahle iiyama je tim trochu "proslavená".volkovski píše:Mam tento monitor a pri rozliseni 1280x1024 x 100 Hz mam rohy monitora nejake rozmazane. Dalej ked mam pustenu nejaku bielu plochu napr. Word atd tak vidim pruzky po celom monitore ( nie su to tie 2 vodorovne ciary). Po dlhom case robenia vo Win sa mi obraz stale posuva( roztahuje, premiestnuje, napr. vo win vypnem a zapnem monitor a obraz je trocha nizsie ako bol). Da sa to reklamovat? Poznate niekto nejaky program na kalibraciu monitora?
Ty pruhy co popisuješ, doufam, že tim myslis moire, to se da mirne doladit v menu monitoru, to je vice mene kus od kusu jiny, ja ho tam nemel vubec. Posunutí obrazu v radu milimetru je taky "normalni"...
Na druhou stranu to ma zase vyborny barvy (lepsi jsem asi nevidel). Proste klasicky CRT. Nikdy více
Edit: jinak u ty iiyamy doporučuju jet na 85Hz, rozmazani v rozich bude znatelne mensi nez pri 100Hz a 85 uz je v pohode.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- shadow
- Středně pokročilý

To je zajimavy, vzdyt tenhle mon ma aspon teoreticky uzasny refreshraty...to je na tom pri vyssich hodnotach obrazove opravdu tak spatne ?Sentenced píše: Edit: jinak u ty iiyamy doporučuju jet na 85Hz, rozmazani v rozich bude znatelne mensi nez pri 100Hz a 85 uz je v pohode.
+ plati obecne takova umera, ze cim vyssi frekvence, tim horsi kvalita obrazu ?
show must go on..
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem o osobni zkušenosti s touhle iiyamou a co jsem četl nazory jinych uživatelu, tak je to podobny...
1280x1024 pri 100Hz mu vyslovene nesedelo. 1280x960 /100 uz bylo lepsi, ale nejlip jel 1280x960/85 - co naplat, ze je to "mašina" co zvládaá 130kHz. To rozmazani v rozich proste nezvladli.
Byly tu ale nazory lidi, ktery monitor meli a byly absolutne spokojeny. U CRT je to opravdu hodne kus od kusu a to je pak hrůza neco vybirat.
Kdybych narazil na tuhle iiyamu bez mazlych rohu, tak ji mam asi dodnes, protote takovy barvy opravdu jinej monitor nemel, ale "kdyby byli..... atd." )
1280x1024 pri 100Hz mu vyslovene nesedelo. 1280x960 /100 uz bylo lepsi, ale nejlip jel 1280x960/85 - co naplat, ze je to "mašina" co zvládaá 130kHz. To rozmazani v rozich proste nezvladli.
Byly tu ale nazory lidi, ktery monitor meli a byly absolutne spokojeny. U CRT je to opravdu hodne kus od kusu a to je pak hrůza neco vybirat.
Kdybych narazil na tuhle iiyamu bez mazlych rohu, tak ji mam asi dodnes, protote takovy barvy opravdu jinej monitor nemel, ale "kdyby byli..... atd." )
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Likedi
- Červená karta

- Kontaktovat uživatele:
mno to mi dělal taky tak jsem reklamoval...a dozvěděl jsem se, že nějakej maník zkur.vil asi 200 tehle monitorů když to vezl do ČR => prostě s tím při překládání nějak mlátili či co...tak jsem dostal brand new a jedinej problém je ten, že při "mezních frekvencích" jsou zřetelné "kovadlinkovité výběžky" v horních rozích. jinak supr obraz ale eizo rulezz...volkovski píše:Mam tento monitor a pri rozliseni 1280x1024 x 100 Hz mam rohy monitora nejake rozmazane. Dalej ked mam pustenu nejaku bielu plochu napr. Word atd tak vidim pruzky po celom monitore ( nie su to tie 2 vodorovne ciary). Po dlhom case robenia vo Win sa mi obraz stale posuva( roztahuje, premiestnuje, napr. vo win vypnem a zapnem monitor a obraz je trocha nizsie ako bol). Da sa to reklamovat? Poznate niekto nejaky program na kalibraciu monitora?
- Butch
- Středně pokročilý

Stejnej problém, jak už jsem psal jinde, jsem měl s 22" CRT IIYamou.
Prostě neostrý a zejména v rozích. Barvy a jas super.
Nešel seřídit a pracovník IIYamy mi řekl, že jsou takové všechny a že to někomu nevadí. Prostě obyčejnej user hrající hlavně hry apod...je s ním spokojenej.
Ale pro někoho, kdo chce ostrý text, je to katastrofa.
Rychle šel pryč a koupil jsem LCD.
Nešel seřídit a pracovník IIYamy mi řekl, že jsou takové všechny a že to někomu nevadí. Prostě obyčejnej user hrající hlavně hry apod...je s ním spokojenej.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Likedi
- Červená karta

- Kontaktovat uživatele:
no právě když jsem koukal na servisní manuál (btw, byl jsi v servisním menu? tam toho jde víc), tak při mé úhlopříčce (skoro 50cm) je tolerance až nějakej půlcentimetr, to je podobné jako u jiných 17" ale s jinou úhlopříčkou:(Butch píše:Stejnej problém, jak už jsem psal jinde, jsem měl s 22" CRT IIYamou.
- volkovski
- Začátečník

Likedi ty si ho vyreklamoval a dostal si dobry kus? Kde a ako sa dostanem do servisneho menu mojej iiyami? DIKI 
AMD Ryzen 7 5800x@PBO 4900 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 | MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI | G.SKILL 16 GB DDR4 3200 MHz CL14 @3800CL16 Trident Z RGB | GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | Kingston A1000 240 GB NVMe | SSD Crucial MX500 1TB | HDD Seagate Barracuda 7200.14 3TB | Corsair RM750x | Fractal Design Meshify S2 White TG Clear | LG 27GL850-B| Logitech G Pro Wireless + G213 + Corsair MM350 X-Large
- Likedi
- Červená karta

- Kontaktovat uživatele:
no dostal jsem lepší kus, nicméně lehká deformace obrazu zhruba 0,6mm řádek nahoře je...lehce roztažený, kovadlinka, ale jen při hraničních frekvencích...volkovski píše:Likedi ty si ho vyreklamoval a dostal si dobry kus? Kde a ako sa dostanem do servisneho menu mojej iiyami? DIKI
servisní menu:
Kód: Vybrat vše
IIYAMA:
Vlezte do menu -> Function -> Language a postupně měnit jazyky Svenska -> English -> Netherlands -> Svenska -> English...
Po odklepnutí posledního se změní menu z modrého na černé a přibude hodně věcí na nastavovaní navíc. Pak si nastavte co potřebujete.
Pak vypnout a zase zapnout monitor a servisní menu je fuč - by DeeKay
Tento postup bude fugovat pravděpodobně na hodně typů. Pokud ne můžete skusit toto: V menu najeďte na položku Info a podržte 10s tlačítko menu. - elektrar
- Nováček

-
Prezmenu,mne tento monitor vypovedal službu po 3mesiacoch,tak som ho dal do servisu a vrátili mi ho v lepšom stave ako bol,nastavili tam všetko a vymenili tie súčiastky,ktoré robili problém, ale súhlasím,že obraz je ostrejší na 85Hz, farby a obraz je fakt perfektný.
ASUS P5QDeluxe ,Intel Xeon X3350 2,66Ghz@3,2GHz(1.2V),Scythe Infinity ,CorsairDominator8500CDF4096,Gainward Bliss 7600GS,Zalman VF900-Cu,Enermax Infinity 720W,2xWD3200AAKS(Raid0),ChieftecCase§Arctic CoolingFans(1xFanPRO,1xPRO3), 2xNoctua 12cm-Zalman regulátor ZM- MFC1,SBAudigy2ZS,CreativeInspire7700-7+1,IIYAMA19-VisionMasterPro454
- Likedi
- Červená karta

- Kontaktovat uživatele:
já mám zkušenost že ostrost závisí na grafice a liší se i o pár MHz, na 1280x1024 na matroxu mystique pci mi na 100Hz jel skvěle, na 110 taky a 115 a 120 už bylo lehce mazly, ale na G400 nebo na r9600se od asusu to bylo na 120 OK...imho to není jen monitorem...a je fakt, že se tyhle lišej dost kus od kusuelektrar píše:Prezmenu,mne tento monitor vypovedal službu po 3mesiacoch,tak som ho dal do servisu a vrátili mi ho v lepšom stave ako bol,nastavili tam všetko a vymenili tie súčiastky,ktoré robili problém, ale súhlasím,že obraz je ostrejší na 85Hz, farby a obraz je fakt perfektný.
- MarioSL
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Mam tento monitor a pri rozliseni 1280x1024 x 100 Hz mam rohy monitora nejake rozmazane. Dalej ked mam pustenu nejaku bielu plochu napr. Word atd tak vidim pruzky po celom monitore ...
to sa da jednoducho odstranit, ked si stiahnes nejaky MONITOR TEST (napr. Nokia , alebo priamo zo stranky IIyamy ) a pustis tam HIGH VOLATGE, kde je za sebou ryhle striedanie bielej a cienej plochy,
Inac - mam B verziu, a ostrost je fakt uzasna, o fabach a kontraste nehovoriac.
to sa da jednoducho odstranit, ked si stiahnes nejaky MONITOR TEST (napr. Nokia , alebo priamo zo stranky IIyamy ) a pustis tam HIGH VOLATGE, kde je za sebou ryhle striedanie bielej a cienej plochy,
- Likedi
- Červená karta

- Kontaktovat uživatele:
- volkovski
- Začátečník

K monitor testru: Ked vidim biely bod na ciernej ploche tak asi nema nic byt okolo neho ( tj. kontrast asi nizsie), a k moire testeru ako by to malo vyzerat, aby to bolo ok, konkretne pri tom 2. obraze to nieje celkom rovnomerne v rohoch nic a v strede take mapy trocha...MarioSL píše:Mam tento monitor a pri rozliseni 1280x1024 x 100 Hz mam rohy monitora nejake rozmazane. Dalej ked mam pustenu nejaku bielu plochu napr. Word atd tak vidim pruzky po celom monitore ...