HDD 200Gb nejde ve win ME
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- blb
- Začátečník

HDD 200Gb nejde ve win ME
Koupil jsem si další disk, WD 200Gb 8MB cache PATA, v XP běhá v pohodě ale používám i Millennium a ty maj nějakej problem se čtením tohoto disku. Soubory normálně zobrazí, některý i spustí ale u většiny (hlavně .exe) mi to napíše že to není Win aplikace nebo co nebo třeba není schopnej zkopírovat větší soubor kamkoliv z tohoto disku. Má millennium problémy s takhle velkými disky? Díky za odpovědi
HP 2540p + Samsung 2033SN
- OverKill
- Červená karta

- Kontaktovat uživatele:
Proc pouzivas Milenium?????
CPU:Athlon 2600+@3200+ Barton water coolingMB:Epox 8kra2+RAM:512MB DDR 400Mhz KingStonVGA:nVidia GeForce 5600XTSOUND:SoundBlaster Audigi pro platinum eXHDD:Maxtor 80GB,Seagate Baracuda Sata 80GBHitachi Deskstar Sata 160GB
OverKill's Casemod 1.0
OverKill's Casemod 1.0
- blb
- Začátečník

- Intelman
- Začátečník

- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- blb
- Začátečník

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Človíčku!!!blb píše:Takže pod WinME nemám šanci normálně rozchodit 200Gb disk? I když je FAT32?Joži píše:preotze disky nad >137GB podporuju len win xp sp1 a vyssie
A je možný že winME nerozdejchaj ani 1Gb RAM? Zkoušel jsem 2x512 ram a XP v poho nastartovaly ale ME nic.
Čti a hledej to vše se tu řešilo!!!
Win Me neumí pracovat s více než 512+256 ale jde to upravit přes pomůcku systémové konfiurace, pokud to máš v multibootu, taky to tak mám.
Prostě ti bude win vidět méně než tam je. Pokud používáš jen Me tak je to blbina kupovat 1GB RAM.
- Intelman
- Začátečník

JJ, ale tady jsem utility nepředpokládal.Dzin píše:Me nemá problémy s NTFS disky ale stejně jako všechny win9x je nevidí!Intelman píše:Millennium má problémy s NTFS. Jakej máš sytém souborů?![]()
Teda pokud nepoužiješ utilitky
Ono to bude spíš tou velikostí. Na Intel chipsetech by vadit neměla, ale tady ...
- blb
- Začátečník

To s tím diskem jsem tu hledal a nikde jsem nenašel že by se to tu řešilo. Na ty paměti jsem si zrovna vzpomněl a nehledal jsem to ale mrknu na to. Používám i XP samozřejmě, ME mám jen když mi něco pod XP nechodí tak abych vyloučil že to není hardwarem ale woknama.Dzin píše:Človíčku!!!blb píše: Takže pod WinME nemám šanci normálně rozchodit 200Gb disk? I když je FAT32?
A je možný že winME nerozdejchaj ani 1Gb RAM? Zkoušel jsem 2x512 ram a XP v poho nastartovaly ale ME nic.![]()
Čti a hledej to vše se tu řešilo!!!
Win Me neumí pracovat s více než 512+256 ale jde to upravit přes pomůcku systémové konfiurace, pokud to máš v multibootu, taky to tak mám.
Prostě ti bude win vidět méně než tam je. Pokud používáš jen Me tak je to blbina kupovat 1GB RAM.
- Shit
- Odborník PCT

- Intelman
- Začátečník

- blb
- Začátečník

- Shit
- Odborník PCT

- Intelman
- Začátečník

- Intelman
- Začátečník

- blb
- Začátečník

V jedný starší diskuzi jsem tu našel: neměl jsi patch pro disky nad 128gb, takže když windows ME začaly zapisovat nad 128gb, třeba 130tý gigabajt, tak odečetly 128gb a ve skutečnosti data zapsaly na 2 gb a přepsaly jiný data.Intelman píše:Možná myslíš ten IAA, ale ten není pro tvojí desku.blb píše: Zjistil jsem že by měl pomoct nějakej patch aby to fungovalo ale nenašel jsem ho ani na stránkách WD ani Microsoft. Nevíte co je to za patch?
Tak tenhle patch hledám, ale ani na webu Westernu ani Microsoftu jsem nic takovýho nenašel.