Problém s DVD/RW/R9 TEAC DV-W516GA - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
gonsa
Začátečník
Začátečník

Problém s DVD/RW/R9 TEAC DV-W516GA - vyřešeno

Příspěvek od gonsa »

Mám DVD vypalovačku Teac DV-W516GA.Mám problém při vypalování na cd mě nepustí vypalovačka do nižší rychlosti než 8x.Zkoušel jsem Verbatiny,Imationy všude je to stejné.Jde mi o to že některé hry které jsou chráněné proti kopírování musí(nebo by měly) být vypáleny max. 4 rychlostně - při vyšším vypalování by pak mohly být na cd nějaké chyby.
U DVD médii 1-8x(a to už jsem snad vyzkoušel všechny značky)mě pustí vždy jen do 4x,6x,a 8x rych. vypalování.Už si začínám myslet že to není vypalovačkou ale nerem.Ale každý mi říká že to musí být vypalovačkou.Ale že se nero(nebo jakkýkoliv jiný vypalovací program) před vypálením DVD chová vždy úplně stejně toje že mě pustí právě u 1-8x médií jen do rychlosí 4,6 a 8(ať se jedná o jakoukoliv značku média!!) a u DVD médií nea které jde zapisovat 1-4x mě pustí vždy jen do 4rychlostního vypalování(zase ať se jedná o jakoukoliv značku média!!).Já fakt nevím buď ta vypalovačka neumí vypalovat nižšími rychlostmi (ale i přsto že to ta média podporují??!) - to by už snad ale vyšel nějaký firmware - zatím není žádný bo je to poměrně nová vypalovačka.Proto prosím o JAKKÝKOLIV PŘÍSPĚVĚK.A kdo má přímo tenhle typ vypalovačky tak ať mi prosím napíše svoje zkušenosti s touhle vypalovačkou.Díky za všechny příspěvky
PAeda
Nováček
Nováček

Příspěvek od PAeda »

Nazdarek, tady mas link na specifikaci tvoji mechaniky,
http://www.cdr.cz/a/12872/2
jo jinak tvoje machanika je liteon prevlecenej za teac, to aby te neprekvapilo ze se tam pise o liteonu.
no a tam se taky doctes ze na CD-R pali min 8x
MSI K8N Neo, Athlon 64 3,2GHz, A-Data DDR 600MHz, Geforce4 TI 4200 64MB, SB Live 5.1, TT Premium SS1, Segate 120GB a WD 160GB SATA, Teac 552 a LiteOn 832, Adls Well 800, Aoc 19 , D-Link DWL-2000AP+, Nexus 400W
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Nemůžu vypalovat při nižších rychlostech!

Příspěvek od Bathory »

gonsa píše:Jde mi o to že některé hry které jsou chráněné proti kopírování musí(nebo by měly) být vypáleny max. 4 rychlostně - při vyšším vypalování by pak mohly být na cd nějaké chyby
Ano, na podobný problém jsem narazil, když jsem testoval NEC ND-3520A vs CD/RW. Nevím proč to výrobce udělal, ale taky se mi to nelíbí a ze stejného důvodu, jako tobě a to kvůli ochranám. Možná mechanika půjde zpomalit softwarově, nezkoušel jsem to, ale mělo by to jít.
Bathory
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Díky moc za rady.To je teda blbé jestli to teda vůbec nepůjde dostat pod tu 8x.Pak to asi budu muset někde prodat.Ještě jednou díky
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Jo a ještě prosím Vás to OEM znamená že je ten teac úplně stejný jako ta Lite on mechanika? Ale firmware z toho liteonu mi na teaca nefungoval.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ano, je shodný s LITE-ON SOHW-1653S, protože to je LITE-ON SOHW-1653S :) , ale firmware je upravený TEACem a nejspíš i bloknutý, proti přepsání zpět na LITE-ON. Možná nějakým neofic. firmwarem by to šlo změnit.
Bathory
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Aha díky po něčem se kouknu.
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

winoncd verze snad 3.2 ? ta umi i 1x :) pohledej

//Bathory: autor mechaniku vyreklamoval za NEC ND-3520A