Projektor z LCDcka

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

taky trochu ot
nevite nekdo co je v projektoru kdyz v nem neni LCDcko to je tam pak naka spejsl vybojka ne? nevite vo tom nekdo neco blizsiho
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Breyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Breyn »

Hmmm taky by mě to zajímalo :?
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

prej server internal error :roll:
//edit: tak uz to tak jede asi to bylo rano naky mrtvi
Naposledy upravil(a) Dr Meduza dne stř 16. úno 2005, 16:55, celkem upraveno 1 x.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

mě to jede :? tak tady jsou nějaké obrázky:

DLP:
Obrázek

LCD:
Obrázek
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
PCborec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCborec »

jak to tu čtu koukam že jste tady samí profíci.

S tou žárovkou není ani tak důležitý výkon ve W ale světelný tok (v lumenech)
a dále je důležitý parametr teplota světla.
Ty halogeny (co se použivaji na stavbě nebo v meotaru) mají světleny tok zhruba okolo 7000-8000 lx.
Použivaji se pro tuto domácí výrobu spíš HQI výbojky, jsou to halogenidové výbojky. Světelný tok je i 35 000 lumenů tak si to srovnajte s tím halogenem.

Co se týká teploty barvy, denní světlo má teplotu zhruba 5000-5500K
Dení bílé světlo. Ty halogeny budou mít žluté světlo takže výsledek bude barevně zkreslený.

Záleží na použitem displeji, pokud budete mít nějaky 5ti palcovy LCD tak stačí menší světelny tok nebo světlo pujde přes menší plochu. To se da přes čočku u te vybojky nebo halogenove žarovky seřídit.

Jak jste tu psali o fresnelech, to je něco jako plexisklo, ale je to vybroušené jak čočka, takže když se to da před lcd ze strany žárovky tak paprsky které jdou z jednoho bodu a dopadaji na tu čočku pod různám uhlem se lamou a směrem k LCD už jdou rovnoběžně, takže nedochazi ke zkreslení a navíc by mělo být prosvětlení LCD stejnoměrné. Dále je dobré dát ten fresnel k lcd i směrem od objektivu, zmenší se tím vzdálenost objektivu. S tím PSone LCD neudělate větší obraz aby se nato dalo koukat. Co jsem kde viděl tak použitelne je snad do uhlopřičky metr a půl. A i to vypadá dost mizerně. Obraz už natom LCD neni nějak moc kvalitni natoš když to tolikrat zvětšíte.

Stejně jak to postavíte vám zachvilu přestane výsledek stačít, budete chtít lepší a budete kupovat nový displej.

Já už jsem začal se stavbou. na www.pc.borec.cz mam nějake fotky. Zatim jsem sešrouboval bednu na pokusy abych to odladil a navíc mam optiku z meotaru s kterou nejde obraz dobře zaostřit a okraje už vubec nejdou zasotřit.
Tedka jsem spracoval dokumentaci a nechal vyrobit novou bednu a věci co budu potřebovat. Navíc je u LCD duležitý parametr kontrast, ktery podle mě dost ovlivní kvalitu. Displej s malym kontrastem nebude černá moc černa.
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

dotaz este k tomu DLP to je stejnej princip jako se pouziva u takejch tech velkejch projektoru co maj kazdou barvu zvlast nebo tam je este neco jinyho?
//edit: ze bych si udelal projektor z toho DSTNka co mam z notasu :lol: akorat trochu blbe zobrazuje svetli barvi ale to se dotahne nastavenim 8)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 Medůza : DLP má taky jen jednu optiku - jako LCD projektory. Může být buď jednočipový, nebo tříčipový (buď jeden čip přes barevné filtry, nebo tři čipy, každý pro jednu barvu). Srdcem DLP projektoru je DMD čip (Digital Micromirror Device = Digitální mikrozrcátkové zařízení), což není nic jiného, než pole mnoha malých "mikrozrcátek", která se dají elektrostaticky naklápět do dvou poloh. V jedné poloze jsou nastavené tak, že světelný paprsek dopadající na daný bod se odrazí dál do optické cesty (a tím pádem je výsledkem světlý bod), nebo se odrazí kamsi do háje (v případě jiného natočení mikrozrcátka) a výsledkem je pak tmavý bod. Oproti LCD to má výhodu hlavně v nižších světelných ztrátách v polarizačních filtrech i v samotném panelu. Nevýhoda jednočipového řešení spočívá v tom, že na rozdíl od barevného LCD, kde jsou i u jednopanelového řešení pořád přítomné všechny barevné složky, tak tady se díky rotačnímu barevnému filtru barevné složky střídají a kdo má trochu "rychlejší" oči (třeba já - musím mít LCD monitor, protože koukání na CRTčko dlouho nevydržím :o), může mu připadat obraz ve světlých částech takový zvláštně nestabilní a při rychlém pohybu obrazu, kde je ostrý přechod mezi světlou a tmavou částí je vidět barevnej "ocas" ...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Hele ale kdyz treba nekdo projde tim co promita klasickej dataprojektor (s LCDckem) tak na nem sou taky videt takovi tydle barevny nechutnosti
Breyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Breyn »

PCborec píše:S tou žárovkou není ani tak důležitý výkon ve W ale světelný tok (v lumenech)..................................moc dlouhý :)
A helemese profík aby nám natrhl prdel :-D já se ti omlouvám že jsem Lama aspon` to vím 8)
Nebylo by lepší si sehnat Lilipud 7` tam to jde nastavit ne??? ale cena!!!
P.S. já jsem myslel že to nedočtu ale stránky máš dobrý :)
PCborec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCborec »

Breyn píše:
PCborec píše:S tou žárovkou není ani tak důležitý výkon ve W ale světelný tok (v lumenech)..................................moc dlouhý :)
A helemese profík aby nám natrhl prdel :-D já se ti omlouvám že jsem Lama aspon` to vím 8)
Nebylo by lepší si sehnat Lilipud 7` tam to jde nastavit ne??? ale cena!!!
P.S. já jsem myslel že to nedočtu ale stránky máš dobrý :)
nejsem profik jenom jsem myslel že by vam to mohlo k něčemu být abyste dosahli lepšího vysledku :wink:

dobre thread o tomhle je na OCguru http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=65124
baslení zdar :D
PCborec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCborec »

pánové neměl by někdo zájem o to co mám vyfocené na webu?
Myslim ten projektor..
Chci prodat hlavně to LCD mam ted 2.

Dělam novou bednu a objednal jsem nove věci takže bych k tomu mohl dat tu starou bednu s fresnelama a objektivem pokud by někdo měl zajem.
Akorat si budete muset sehnat nějake světlo.

kdyby měl někdo zajem napište vaši představu o ceně. Mužu to nafotit znovu, mam to ted naležato tu bednu, a trochu sem to ještě upravil..
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dr Meduza píše:Hele ale kdyz treba nekdo projde tim co promita klasickej dataprojektor (s LCDckem) tak na nem sou taky videt takovi tydle barevny nechutnosti
Jaký barevný nechutnosti ? :-)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

TomV píše:
Dr Meduza píše:Hele ale kdyz treba nekdo projde tim co promita klasickej dataprojektor (s LCDckem) tak na nem sou taky videt takovi tydle barevny nechutnosti
Jaký barevný nechutnosti ? :-)
sou videt ty barevny slozky ale spis jako jednoluty parevny zablesky
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dr Meduza píše:sou videt ty barevny slozky ale spis jako jednoluty parevny zablesky
Nevím, to je spíš nějaká optická záležitost, že se projeví jednotlivé barvy... Až se příště půjdu podívat na gympl, tak to vyzkouším... :-)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

TomV píše:
Dr Meduza píše:sou videt ty barevny slozky ale spis jako jednoluty parevny zablesky
Nevím, to je spíš nějaká optická záležitost, že se projeví jednotlivé barvy... Až se příště půjdu podívat na gympl, tak to vyzkouším... :-)
mozna jo protoze pak na tom obraze co se promita na paltnoi nic takovyho videt neni
PCborec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCborec »

tak sem dokončil projektor
http://www.pc.borec.cz/soubory/vysledek.html

chci prodat ten LCD displej, kdyby měl někdo zajem. Cenu bych si představoval minimalně 2000,- na mojem webu je vidět jaky z toho jde udělat obraz..
Kdyby někdo chtěl stavět, myslím že to je lepší než nějaky LCD z PSone.
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

2 PCborec: nemel bys spis zdroj takejch LCDcek :)
dve 17" ky bez podsvetleni by se hodily :)
PCborec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCborec »

Dr Meduza píše:2 PCborec: nemel bys spis zdroj takejch LCDcek :)
ne neměl a potřebuju prodat tohle at mam prachy.
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

PCborec píše:
Dr Meduza píše:2 PCborec: nemel bys spis zdroj takejch LCDcek :)
ne neměl a potřebuju prodat tohle at mam prachy.
hele chlape za dvojku to možná vemu, sice tim přijdu o to potěšení si to zbastlit sám, ael co. Nevim, ještě se ozvu...
Made by Piranha
AMD Athlon XP2700+ | SOLTEK nF2 75FRN3-L | 512 DDR 400mhz | nVidia GeForce FX 5600 128MB | seagate berracuda 120GB | Samsung SpinPoint 250GB |
P.I.R.A.N.H.A. : Poloautomatický Inteligentní Robot na Anihilaci Nájezdníků a Hromadění Antihmoty :borg:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50805
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“