disky S-ATA a ATA v jednom kompu

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
amva
Nováček
Nováček

disky S-ATA a ATA v jednom kompu

Příspěvek od amva »

Budou se vzájemně ovlivnňovat Disky S-ATA (WD 200GB) a ATA 100 (Seagate 60GB) v jednom kompu? Zatím mi někdo tvrdí že vůbec, ale taky jsem se setkal z názory dojde k ovlivnění rychlosti disku (zřejmě přizpůsobení slabšímu disku). A můžu tyto rozdílné disky zapojit na jednu desku (ASUS P4P800 i 865PE SE SATA, 2xATA100...)? Díky za jakoukoliv informaci.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: disky S-ATA a ATA v jednom kompu

Příspěvek od Dzin »

amva píše:Budou se vzájemně ovlivnňovat Disky S-ATA (WD 200GB) a ATA 100 (Seagate 60GB) v jednom kompu? Zatím mi někdo tvrdí že vůbec, ale taky jsem se setkal z názory dojde k ovlivnění rychlosti disku (zřejmě přizpůsobení slabšímu disku). A můžu tyto rozdílné disky zapojit na jednu desku (ASUS P4P800 i 865PE SE SATA, 2xATA100...)? Díky za jakoukoliv informaci.
Měl sem PATA a SATA v jednom PC nebyl problém.
Ale jasný je pokud bueš kopírovat z jednoho na druhý tak logicky bude brzda ten pomalejší. Ale jinak ne. :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: disky S-ATA a ATA v jednom kompu

Příspěvek od Snakeeyes »

amva píše:Budou se vzájemně ovlivnňovat Disky S-ATA (WD 200GB) a ATA 100 (Seagate 60GB) v jednom kompu? Zatím mi někdo tvrdí že vůbec, ale taky jsem se setkal z názory dojde k ovlivnění rychlosti disku (zřejmě přizpůsobení slabšímu disku). A můžu tyto rozdílné disky zapojit na jednu desku (ASUS P4P800 i 865PE SE SATA, 2xATA100...)? Díky za jakoukoliv informaci.

Práve na takom PC pracujem. Disk S-ATA 160GB WD+rack a v ňom 4,3gb ATA(master)+ATA CDROM(slave). Pohoda.
Ziadne ovplyvňovanie rýchlosti som nezbadal.
IBM T61 - T7200, 4096 MB, ATI X1400, 320GB, 15,4" 1680x1050
PACE
Nováček
Nováček

Příspěvek od PACE »

Čau, mám Asus P4P800 Deluxe na něm a jak SATA disky, tak PATA disk a dvě vypalovačky a k žádné nekompatibilitě nedošlo.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“