WinXP 64-bit verze 1218 a novější ....

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

random píše:Prave som ho doinstaloval....., prekvapil ma vsak pomerne nisky vykon systemu ..... :? ... oproti klasickemu WinXP su znacne pomalsie.........
Zatím jsem neměl čas je osobně otestovat, ale podle THG je to při emulaci 32-bitů cca 95%, což není rozhodně tak špatný.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Ehm takže.
Stáhl jsem si verzi (doplním to) a nainstaloval. Vše se tváří jako normální XPčka ale tomu tak není ani náhodou. Za prvé jsem si nemohl nevšimnout divného sekání, když posouvám okna. (Že by moje stará grafika ? :-D )
Disponují dvojí verzí Exploreru, 32 a 64 bit. MYslím že by jste ty winy rozjeli i na 32 bitovém procesoru, něco mi to říká. Vůbec nefungoval normální autorun u CD s ovladači na MB, a ani nainstalování správných ovladačů po jednom nebo společně nepomohlo, nic, ani zvuk, lan, DirectX 9 psalo že nepodporují tyto winy, 8.1 taky ne)
Jinak jsem nic nepochitil, mám je pořád nainstalované, ale jenom s němi skusím nějaké cpu testy apod. (Škoda) jak vám to jede ? Toto je aktuální verze z Microsoftu. Zabírá to taky 2,1 a né 1.5 GB jak jsme zvyklí.
Nevím o co micro-n´-softu šlo že vypustili (pro mě) skoro nefunkční betu, a napsali ať je kontaktujeme pokud najdeme chyby. Taky to udělám, ale není tu možnost žádného logování chyb, škoda.) Ani jsem nebyl na netu přes 64-Bit explorer . . .
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Captain_Pepek píše:Ehm takže.
Stáhl jsem si verzi (doplním to) a nainstaloval. ...
Promin ze ti to tak na ferovku pisu... ale vetsina z tebou zminovanych chyb neplyne z nedodelanosti teto verze Windows ale z tve neznalosti.

Takze poporadku: 64bit verze windows se na procesoru bez podpory 64bitu nerozbehne. Obe verze exploreru tam jsou z toho duvodu, ze prozatim neexistujou 64bit pluginy a 32bitove s 64bit explorerem nebudou pracovat.

Pokus o instalovani 32bit ovladacu do 64bit systemu je zbytecny a nutna je i specialni verze directX.

Velikost- jednak je v tom v zasade obsazeno vse ze SP2 ale predevsim tam jsou 64bit i 32bit verze mnoha knihoven a programu.

Nespusteni autorunu na CD s ovladaci je temer jiste zpusobeno tim, ze ty autoruny byvaji s oblibou... 16bitove(!!!) aplikace.

Stacilo precist release notes a byl bys usetren tohoto poradneho trapasu ;-)

Z meho pohledu je RC1 co jsem zkousel naopak moc dobre zvladnuty.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

Ahoj, ja se jen zeptam, mam od kamarada slibene WIN 64 bit RC2 , ale kdyz tak ctu a zamyslim se nad tim, co mi dnes poběží rychleji v čem mají opravdu výhodu, co se mi zrychlí? Mam ovladace na desku Nforce 3 (64 bit) ovladace na grafiku, Gef 6600 , veřim že to je snad vše co potřebuju, ale i přesto pokud budu chtít hrát hry přes net CoD, a jiné .. poběží něco rychleji, bude v něčem výrazná změna? pokud už je někdo má nainstalované může mi říct v čem je veliká změna? mě přijde - že dokud tu nebudou všechny aplikace běhat na 64 bit, tak je to max. zbytečné ... možná do toho nevidim, ale rád si nechám poradit a uslyšim jiné názory ....

dík :D

Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

asi sa ti nezrychli nic co by stalo za rec :D
v x64 mam prinajlepsom rovnaku rychlost ako v xp.
najvacsi problem je je chybaju niekedy aj zakladne ovladace.
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Tady to je krasne videt:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... rc1_8.html

32bit aplikace v 64bit windows- pokles vykonu v prumeru o 2.5% oproti 32bit windows

Na dalsich strankach jsou testy 64bit aplikaci ale tech je prozatim pro windows tak malo, ze je prozatim predcasne vyvozovat zavery. Ikdyz 120% narust vykonu v miniGZIPu vypada hezky :)
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

podla mna ten narast je sposobeny pripustnostou papate v1218 som ma vyse 8.5 gb/s a xp32 mam len 7gb/s
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Jak to, ze i kdyz mate vsichni Athona 64, tak vam jedou winy pomaleji?
Na dobu, kdy budou prvotridni ovladace a taky vsechny ostatni program a aplikace budou 64-bitove, si jeste pockame. :oops:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Palec123 píše:Jak to, ze i kdyz mate vsichni Athona 64, tak vam jedou winy pomaleji?
Na dobu, kdy budou prvotridni ovladace a taky vsechny ostatni program a aplikace budou 64-bitove, si jeste pockame. :oops:
To je slovo do pranice :oops: Uvidíme za několik málo měsíců. :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Shit píše:To je slovo do pranice :oops: Uvidíme za několik málo měsíců. :)
jen mi zde nesedí slovo "málo" :oops:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
transylvanec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od transylvanec »

Dotaz , jde vam v tech 64 bit XPeckach rozchodit pripojeni terminalem z jineho PC?

zkousel sem psi kusy odistaloval sem Nforce wawefirewall, vypnul firewall v XPckach atd. , ale bez uzpesne.

Jinak mi na mem pracovnim PC AMD 754 2800, Soltek K8 ted nevim jakej :) s Nforce 3 , 1GB DDR jedou docela slusne.
dadge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dadge »

ludia pomoc ja som si stiahol ten win64 a ked som ho chcel skopirovat do ineho priecinka zahadne mi zmizol ale pred tym tam este boll ved hadam nie som na tom az tak zle ze mam halucinacie naozaj ten pack som este pred tym niekolko krat otvoril ved som ho jhadam nestahoval zbytocne ci ako
dadge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dadge »

ludia pomoc ja som si stiahol ten win64 a ked som ho chcel skopirovat do ineho priecinka zahadne mi zmizol ale pred tym tam este boll ved hadam nie som na tom az tak zle ze mam halucinacie naozaj ten pack som este pred tym niekolko krat otvoril ved som ho jhadam nestahoval zbytocne ci ako
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

tak teď stahuju verzi označenou jako w2k3sp1 1433 ale po přečtení tohoto threadu si nejsem zcela jistý jestli ho chci vážne nainstalovat co jsem se dočetl tak výhody nemá ZATÍM žádné a nevýhod v podobě zpomalení a nedostatečných ovladačů je zatím docela dost takže asi budu čekat a čekat až bude více 64bit aplikací nebo dokonalejší win (teď nevím co z toho je v dohledné době reálné)
PC:AMD 64 3200+, MSI K8N NEO Pl. ed. bios Award 1.4, Transcend 512MB 500MHz, Maxtor 120Gb sata, MSI GF 5900XT, Forton 350W 12cm fun, myš MX510, kl. Genius Kb-16e, Flopy mech., DWD RW Lite-On 1653S, case EC 8830, ADI P755, Creative 5.1 P580, Sound Blaster Live, MSI Bluetooth k moji T610 , T630 a k750i@w800i+další vylepšení :)
Notebook: Asus A6KM-Q070
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

taky to sosám a zkusím, a jsem zvědavej :-) jak to pošlape.
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rumbo »

Pozrite na tie vysledky win64, zeby optimalizovane pre intel???

:lol: :lol: :lol:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... rc1_9.html
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

rumbo píše:Pozrite na tie vysledky win64, zeby optimalizovane pre intel???

:lol: :lol: :lol:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... rc1_9.html
drobátko vytržený z kontextu ;-) Co si přečíst tento testík celý :wink:
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

:oops: děkuji za úpřímnost, půl roku je sice trochu pozdě ale přece :(
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“