(ne)Fluidne loziska na HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

(ne)Fluidne loziska na HDD

Příspěvek od MaTTo S »

Mam uz rok HDD WD1200JB , podla vsetkeho nema Fluidne loziska a kedze mam INET tak asi 16 hod. denne sa taha daco z netu HDD ma Power On Time 1400 Hodin podla HDD Health . Rad by som vedel ze ked nema fluidne loziska po akom case mi zacne HDD piskat z dôvodu opotrebovania lozisiek nerad by som keby to zacal robit mesiac po zaruke . Mate s tym nejake skusenosti ??
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
KajdaQ
Nováček
Nováček

Ložiska

Příspěvek od KajdaQ »

Zdar,
tak tenhle HDD mám taky už něco málo přes rok. Jsem s ním spokojenej - akorát, že mi trochu píská. Není to hrozný a dá se na to zvyknout - ale pokud si pamatuju - dělá to od samého začátku. Nejprv jsem si myslel, že to dělá chladič na CPU, ale jednou jsem si přečetl příspěvek a fakt to bylo (je) diskem. Taky jsem se dočetl, že spousta lidí to pískání ani neslyší. Pokud ho máš rok a nic nepozoruješ během chodu - tak se neboj - ono se to neobjeví přes noc. A kdyby se to přeci jen stalo - tak to pískání doopravdy není hrozný. Teď se už všechny WD dělají s fluidama - aspoň to tvrdí. Časem si třeba novější model koupím :D .
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Ložiska

Příspěvek od Butch »

KajdaQ píše:.......Teď se už všechny WD dělají s fluidama....
To rozhodně ne. Některé jsou s fluidními ložisky, některé ne.

BTW Samsungy taky lehce pískají, i když mají fluidní ložiska.
Ale proti WD jsou tiché.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
KajdaQ
Nováček
Nováček

Příspěvek od KajdaQ »

Ale je to skutečně pravda - WD to měl i na svých stránkách, že disky ma fluidní ložiska (ale jak měnili web, tak to tam teď nějak není nebo to nemohu najít). I v diskuzi na czechcomputer někdo z CC říkal, že všechny nové disky od WD ty ložiska mají. A nemohu souhlasit s tou hlučností - měl jsem i Seagata a ten byl mnohem hlučnější než můj rok a půl starý WD. A Samsunga má kámoš a taky je hlučnější než WD. Kdyby však někdo měl bližší info o ložiskách WD - tak se rád poučím. Ale podle mě mám pravdu. Ty raidový edice + SATA verze je mají na 100%. Ty BB a JB verze by je taky mít měly - fakt to bylo na jejich stránkách!!! - ale možná ještě vyprodávají zásoby a můžeš na kul. ložiska narazit. Proč by dělali jeden typ disků s fluidama a jeden s kul. ložisky? :D
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“