Menu u DVD

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
DrPepper
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Menu u DVD

Příspěvek od DrPepper »

Zdravím....
Chtěl bych se zeptat jak se dělají takový ty grafický menu u DVD jak sou třeba u filmů jak v nich na DVD přehrávači u TV projíždíme bonusy atd....Předpokládám že na to budou asi programy...

Dík za rady... :roll:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jo, na to jsou programy. Výbornej je třeba SONY DVD Architect 2.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Přesunuto z optik...
Bathory
Dark100
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark100 »

Tak jsem se celkem rozkoukal u Sony DVD Architect. Jde tam nějak že třeba po výběru položky se pak hodí nějaký efekt?
i7 12700F|ASUS TUF GAMING B660-PLUS|Kingston Fury Beast DIMM DDR4 32GB 3200MHz|Gainward RTX 5080 Phoenix
Modena
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Modena »

Máš asi na mysli pod pojmem "grafická menu" systémy vnořených menu, kdy tě z hlavní stránky vedou odkazy na další podstránky ?
Vezmu to podle ceny a schopností:
1.Sonic Scenarist 3.01 ( 26 000 $)-prý standard Hollywoodu
2.Canopus Edius 3 Pro HD (cca 46 000 Kč bez hardwarových doplňků)
3.Adobe Encore 1.5 (549 $)
4.Sony DVD Architekt 2 (v bundlu s Vegas 5 cca 1 000 $)
5.Pinnacle Liquid Edition Pro 6 ($ 999.99)

Je zřejmé, že to nejsou většinou samostatné softy, ale celé střižny a výroba menu je doplněk pro finalizaci a výstup na médium !Obrázek
Dark100
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark100 »

Je třeba ten Adobe Encore 1.5 v něčem lepší jak Sony DVD Architect? V něm jsem se totiž už pár dnů hrabal, tak už jsem se v něm naučil.
i7 12700F|ASUS TUF GAMING B660-PLUS|Kingston Fury Beast DIMM DDR4 32GB 3200MHz|Gainward RTX 5080 Phoenix
Modena
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Modena »

Je třeba ten Adobe Encore 1.5 v něčem lepší jak Sony DVD Architect? V něm jsem se totiž už pár dnů hrabal, tak už jsem se v něm naučil.
Mno . . V DVD Architect jsem se moc nehrabal, ale podle toho, co jsem leckdes četl, Encore 1.5 je proti němu jako Trabant vůči BMV - oba jedou, ale je v tom rozdíl . . .
Encore, pravda, není tak "blbuvzdorný" ani tak graficky povedený a není problém v něm udělat chybu, ale když se naučíš, tak jsou výsledky skvělý. Přímo spolupracuje s Photoshopem CS,Illustratorem CS, Auditionem i Premiere Pro a jde z něj i do něj exportovat všechny kompatibilní soubory, s kterými pracuješ. Kromě toho má takovou příjemnou maličkost - kóduje při exportu na DVD do Dolby Digital 5.1 a podporuje všechny významné audio-video kodeky (Canopus,MainConcept atd.). DVD Architect mi přijde více sám do sebe uzavřený systém (podobně jako zoufalé Pinnacle Studio nebo profi AVID). Co vím, kdo to s videem myslí vážně, dělá na Avidech nebo Adobe !Obrázek
Athlon 64
Nováček
Nováček

Příspěvek od Athlon 64 »

caute mam otazku ohladom menu dvd v encore dvd 1.5. Ako mam vsunut do menu hudbu. Oznacil som si menu a dal Properties a ako je kolonka Audio je v nej napisane Nothing a neviem s tym nic robyt. Co robim zle? ako tam vlozit hudbu? diky
Epox 8HDA+ K8T800 VT8237, Athlon 64 3000+ (2.01), 2x256 Goodram DDRAM PC400 CL.3, Ati Radeon 9600XT 256 Mb Sapphire, Maxtor 6Y080L0, CD-RW Teac W552G, Toshiba DVD, Mercury 350W
Modena
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Modena »

caute mam otazku ohladom menu dvd v encore dvd 1.5. Ako mam vsunut do menu hudbu. Oznacil som si menu a dal Properties a ako je kolonka Audio je v nej napisane Nothing a neviem s tym nic robyt. Co robim zle? ako tam vlozit hudbu? diky
Dodej základ do nového projektu :
1) Import as menu ( vyber nějaký vzor z nabídky )
2) Import as Asset (nějaký video)
3) Import as Asset (nějaký audio k tomu videu)
4) Připrav si do pole projekt krátký hud. šot nejlépe *.waw (cca do 60 sekund)
5) v horní liště vyber Window/Monitor a zobrazí se Ti obrázek zvoleného menu
6) Systémem drag/drop čapni hudební šot a přesuň ho na zobrazené menu, odklepni si myš někde v okně project
7) znovu zde označ zobrazované menu
8) V nabídce Properties ( vpravo na monitoru) teď budeš mít vlastnosti zobrazeného menu - v okénku audio bude jméno Tvého klipu duration jeho délka v poli Loop dej např. Forever (nebo jinou volbu z roletky
9) prubni, zda to funguje !
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“