Ak ano, mas na nej toho svaba co ma 7 noziek na oboch stranach (na obrazku je rovno pod tym malym s 4mi a 4mi nohami). Hod sem co je napisane na tom svabovi a podla toho ti poviem...
Omlouvam se mystifikoval jsem, zjistil jsem, že ony artefakty v CS Source naskočí tehdy, kdy hru stahnu na lištu zvýšim takty o víc než cca 5 MHz a pak zase zpátky skočim do hry, tak to hází artefakty, stačí shodit hru a zapnout stres test znovu a je po artefaktech, takže nakonec jsem ještě zvýšil na takty co našel ATITOOL 0.23 a je to opravdu bez nich, takže sorry konečné stabilní takty tedy 240/500
CASE COOLERMASTER Elite 330 black RC-330-KKN1-GP, Zdroj SEASONIC SS-400ET-T3, 400W, 80Plus, CPU AMD Athlon II X4 635 (2.9 GHz, s. AM3, 95W) BOX, COOLER Gelid Solution Tranquillo, RAM Kingston HyperX 2x1GB DDR3 1600 MHz CL9 (KHX1600C9D3B1K2/2G), RAM KINGSTON HyperX blu Edition 2GB KIT DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9AD3B1K2/2G)
MB Asus M4A785TD-V EVO - AMD 785G, DDR3, DVI+HDMI, s.AM3 ATX, VGA ATI Sapphire HD 6770 Vapor-X 1GB DDR5, DVI, HDMI, PCI-E , HDD WD Caviar Blue, 3,5" SATA II, 16MB - 640GB, HDD WD Caviar Blue WD10EALX, 3,5" SATA/600, 32MB - 1TB
Ak ano, mas na nej toho svaba co ma 7 noziek na oboch stranach (na obrazku je rovno pod tym malym s 4mi a 4mi nohami). Hod sem co je napisane na tom svabovi a podla toho ti poviem...
Ja mam taky toho asuse a mam tam napsano: ISL6522CB a pod tim P423CPL
Muzes mi teda poradit???
JO a mimochodem co to je ta cerna vec se trema nozickama co je na tom obrazku nad tou horejsi vodorovnou pameti??Muze to bejt regulator napeti? Ze totiz kdyz zdvihnu frekvenci pameti treba na 280MHz, tak pameti jeste zvladaj, ani nejsou zhavy(mam na nich pasivy) ale tadle soucastka desne hreje...tak se bojim co to je abych ji nevodsmah...nebo je to normal ze tak hreje?
2 Jannnn: NO ta suciastka je napatovy stabilizator. Pri vacsom vykone (odbere) je bezne ze dost hreje... Ale ta teplota mu nevadi... Stabilizatiry maju pracovny teplotu aj do 120 stupnov.... Ale ak sa bojis, prilep nanho nejaky hlinik/med, staci kusok, koniec-koncov sa to aj tak robi (napr. v zdroji a pod.).
No pomoc ti s grafikou mozem, ten svab mas taky isty ako ja. Co sa tyka toho svaba, tak na tom linku s tou fotkou ak sa na nu pozeras, je to jeho prava strana a 5. a 7. nozka (smerom zdola nahor). Tam pricinujes odpor <10K a budes si merat napatie, podla toho na kolko chces zvysit, osadis rezistor.
Spirit píše:
No pomoc ti s grafikou mozem, ten svab mas taky isty ako ja. Co sa tyka toho svaba, tak na tom linku s tou fotkou ak sa na nu pozeras, je to jeho prava strana a 5. a 7. nozka (smerom zdola nahor). Tam pricinujes odpor <10K a budes si merat napatie, podla toho na kolko chces zvysit, osadis rezistor.
No kondiky som pricinoval a pomohlo to. Nie je to sice zazrak, ale aj zdvihnutie z 550 na 560 (uplne stabilne) je celkom slusne, hlavne aj preto ze sa jedna o 5ns pamete a zatial bez Vmodu... Pri jadre vysledok este neviem, pretoze nestacim chladit a to je jedine co ma brzdi.... Ak vymenim chladic, budem vediet viac. Zatial teda budem zhanat vhodny chladic a postup ako na Vmem mod...
Jasne pofotim, ale neviem ci sa nachadza momentalne doma nejaky fotak...
Dal som na napetovu vetvu pre pamet 4700uF +470uF ten povodny a na vetvu pre jadro siel 2200uF +470uF povodny a na 3.3v vetvu siel tiez jeden 2200uF +470uF povodny....
kukám že máš 500/560, sice nie je zazrak ale poteší
hlavne zlepši to chladenie, už kúp jedneho Silencera a bude pokoj
hlavne som zvedavy na tie pamäte, ale tipujem ze s V-modom pojdu aspon na 650 ak nie 700 (a to za tú cenu je daco neskutocne !)
avsak moje odhady Ti k V-modu nepomôžu...nemám zatiaľ žiadny nápad ohľadom napätia pamätí...skus prehrabat net...Google mi toho nasiel strasne vela..
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
hmm ze by som tiez skusil Vmod? to by som siel cez 9600xt - teraz som na 470/360 s chladenim isla 485/370 ... skoda ze som nevymakol ako kamos default 500/300 OC: 512/360
podla mna do toho chod...nase radeony dostavaju primálo štavy
Tak tak... no silencera tam nebudem davat, nezmestil by sa a je zbytocny pre tak "studene" jadro ako je rv350... Ale budem mat chladic z 6800ky, ten tam nejak pripevnim
Strasne sa tesim na zaver tohto modu, ake budu takty, a vysledky, pretoze toto je uplne maso chladic z 6800 ale akosi si nemyslim z e by to mohlo vytiahnut az na takych 700 Mhz, kedze ide o 5ns pamate, na taketo veci by bolo paradne dat 4ns kusky... ale vela zdaru !
Axis píše:Strasne sa tesim na zaver tohto modu, ake budu takty, a vysledky, pretoze toto je uplne maso chladic z 6800 ale akosi si nemyslim z e by to mohlo vytiahnut az na takych 700 Mhz, kedze ide o 5ns pamate, na taketo veci by bolo paradne dat 4ns kusky... ale vela zdaru !
Ano tesime sa vsetci... No uz teraz vyzera karta dost dobre, najme s tymi obludnymi kondikmi Uz len Vmem mod ked zistim ako nan a nejake lespie chladenie... Budem mat ten chladic z 6800 tak zbytocne mi kupovat silencera a este k tomu na trochu teple jadro...
Myslíte, že má cenu kupovat tohoto silencera http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25251 na tuto grafnu? mam takty 440/500 a ten Vmod na core 10kOhm,ale časem (jak se znám) tam dam ten 6,8 kOhm myslíte, že to má cenu? Jako jestli to pak pujde výš a jestli ty prachy maj cenu taky do toho vražet.
Jo a jinak mě karta jde hodit na takty třeba 455/500 ale hazi to artefakty,pomuze na ne ten chladix, či už to stejně víc nedá ?
CASE COOLERMASTER Elite 330 black RC-330-KKN1-GP, Zdroj SEASONIC SS-400ET-T3, 400W, 80Plus, CPU AMD Athlon II X4 635 (2.9 GHz, s. AM3, 95W) BOX, COOLER Gelid Solution Tranquillo, RAM Kingston HyperX 2x1GB DDR3 1600 MHz CL9 (KHX1600C9D3B1K2/2G), RAM KINGSTON HyperX blu Edition 2GB KIT DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9AD3B1K2/2G)
MB Asus M4A785TD-V EVO - AMD 785G, DDR3, DVI+HDMI, s.AM3 ATX, VGA ATI Sapphire HD 6770 Vapor-X 1GB DDR5, DVI, HDMI, PCI-E , HDD WD Caviar Blue, 3,5" SATA II, 16MB - 640GB, HDD WD Caviar Blue WD10EALX, 3,5" SATA/600, 32MB - 1TB
to : kuchtik hele ten CS Source není až tak průkaznej
co ti doporučím na paměti tak je Call of Duty UO - -- tady ti to rychle ukáže jak jseš na tom s pamětí. Všechny testy (3D mark, Aqua.. atd) přežije při vyšších taktech ale CoD UO ani za ránu. hned tam začnou artefakty když jsem hodně vysoko