Pevný disk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Josef Kuberský
Začátečník
Začátečník

Pevný disk

Příspěvek od Josef Kuberský »

Nazdárek lidičky, měl bych dotaz - mám v pc na desce Asus Cusl 2, která má bios před rokem 2000, pevný disk - 20Gb/ata 100. Chci si koupit nový- další 40 Gb a bojím se že mě v pc neboběží, nechce se mi ani updatovat biod. Mám strach že až ho tan dám, že mi zatuhne bios nebo tak... Poraďte mi co mám dělt. A taky ještě jde na ATA 100 připojit pevný disk s ATA 133

Můj pc: Pentium 3, 800 Mhz, 256 ram, Gk 64 mb, Hdd maxtor - 20Gb/5400 rpm
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak za 1) nevím, proč jsi sem pokládal ten samý dotaz třikrát a za 2) jsi ho třikrát položil do špatné sekce, takže přesun do odpovídající sekce.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Intelman
Začátečník
Začátečník

Re: Pevný disk

Příspěvek od Intelman »

Josef Kuberský píše:Nazdárek lidičky, měl bych dotaz - mám v pc na desce Asus Cusl 2, která má bios před rokem 2000, pevný disk - 20Gb/ata 100. Chci si koupit nový- další 40 Gb a bojím se že mě v pc neboběží, nechce se mi ani updatovat biod. Mám strach že až ho tan dám, že mi zatuhne bios nebo tak... Poraďte mi co mám dělt. A taky ještě jde na ATA 100 připojit pevný disk s ATA 133

Můj pc: Pentium 3, 800 Mhz, 256 ram, Gk 64 mb, Hdd maxtor - 20Gb/5400 rpm
BIOS Ti určitě nevytuhne, ATA 133 taky nebude problém, jen pojede jako ATA 100 a rozdíl mezi ATA 100 a ATA 133 je stejně zanedbatelný. Možná bude problém z detekcí velikosti disku, ale i ten se dá vyřešit. Přečti si FAQ. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6914
Josef Kuberský
Začátečník
Začátečník

Hdd

Příspěvek od Josef Kuberský »

Jo omlouvám se, jsem tu poprvní a ještě pořádně se tu nevyznám....
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“