Prosím poraďte mi někdo... Posledních pár nocí se mě špatně spí, protože nad tím pořád přemýšlím
Zapojeni 2 sluchatek a repraku??
Moderátor: CageJ
- DewiL
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zapojeni 2 sluchatek a repraku??
Takže. Mám sluchátka Genius HS-04A s mikrofonem, ale nestačí mi, takže si budu asi kupovat Zalman Theatre 6. Časem si dokoupím ještě repráky (nějáký 6-ti kanálový). Potřebuju zapojit, jak ty první sluchátka, tak ty druhý a repráky. Ty první tam chcu, protože si potřebuju někdy zavolat... Další varianta je, že bych si koupil microfon zvlášť. Celkem problém je, že ty sluchátka (Zalmany) mají tři jacky do zvukovky. Blbý je, když bych si chtěl něco zahrát s microfonem, tak bych nemohl volat
- kdybych zapojil sluchátka, tak bych si musel vybrat, jestli chcu mít ten jeden konektor mic in, nebo subwoofer
. Je možný provozovat 2 zvukovky zaráz (kua, to je asi blbost
)?? Existuje nějákej přepínač (popř. za kolik), nebo mě budou stačit takový ty rozdvojky?? Je možný něco s tím udělat, abych mohl používat jak ty Zalmany, tak microfon??
Prosím poraďte mi někdo... Posledních pár nocí se mě špatně spí, protože nad tím pořád přemýšlím
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- DewiL
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- skromny
- Nováček

-
myslim ze cisto rozdvojky Ti nepomuozu, budes musiet este v drajvroch prestavovat mic-in/repro... teda pokial som spravne pochopil ze mas 3jack vystupovu zvukovku...
P4 NW 2.8@2.8GHz FSB800, intel i865 PERL, 2*256MB PQI, 120GB WD, MSI 4Ti-4200 VIVO, SB Audigy, CDRW Sony CRX-215E1, DVDRW LG-4163B (A103), FlyTV 3000, Epson R200, Back-UPS APC-CS500-USB,
- Luks
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám rozdvojku za 20,- a když na ní píchnu woofer tak to hraje tak o 75% míň 
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
- DewiL
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
S tou druhou zvukovkou by to mělo naprosto v pohodě jít (tedy, pokud aplikace umožňuje přenastavit kam to chceš vypouštět - první zvukovka X druhá)
Rozdvojky nedoporučuji, protože je to jen pasivní prvek a dělí to výkon (dá se poznat, když posloucháte walkmana ve dvou a vytáhnete jedny sluchátka, tak druhý ohluchne ...
)
Jestli existují nějaké aktivní rozbočovače, to nevím...
Rozdvojky nedoporučuji, protože je to jen pasivní prvek a dělí to výkon (dá se poznat, když posloucháte walkmana ve dvou a vytáhnete jedny sluchátka, tak druhý ohluchne ...
Jestli existují nějaké aktivní rozbočovače, to nevím...
Francie ... sladká Francie
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- DewiL
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
dve zvukovky naraz ti bios zakladnej dosky nemusi povolit... (kym nebude jedna PCI)
odporucam k tym zalmanom kupit audigy2zs (ja som kupil platinovku) s onboard audiom si ten zvuk ani zdaleka tak nevychutnas
a rovno so sluchatkami si kup aj mikrofon je to dodavane ako set (stoji do 300Sk) a jeho kvalita je slusna.... pouzivam na skype
odporucam k tym zalmanom kupit audigy2zs (ja som kupil platinovku) s onboard audiom si ten zvuk ani zdaleka tak nevychutnas
a rovno so sluchatkami si kup aj mikrofon je to dodavane ako set (stoji do 300Sk) a jeho kvalita je slusna.... pouzivam na skype
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje
alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
- DewiL
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jedna zvukovka je onboard a druha by mela byt asi SB live. 2000 za zvukovku se me fakt dat nechce. Sluchatka na telefonovani mam, ale potrebuju jeste nejaky dobry sluchatka + mikrofon, abych mohl volat aji ve hrach...EGRES píše:dve zvukovky naraz ti bios zakladnej dosky nemusi povolit... (kym nebude jedna PCI)
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
mam rozdvojku a v te dalsi rozdvojku
A vykon moc nestracim, tak max. 30 per cent.. zvukovka AC97 integr.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- DewiL
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Co říkáte na tyto sluchátka... Řešily by můj problém jak zapojit sluchátka, repro a microfon do jedne zvukovky, ale bojim se, ze kdyz ty kanaly bude rozhazovat ten zesilovač, že to nebude zvuk (myslim tak dobře prostorový) jako, kdyby ho rovnou rozhazovala zvukovka... Není tu nějáký zkušený audiofil? Fakt bych potřeboval pomoct 
- kuavik
- Mírně pokročilý

kdyby sis radsi koupi tyhle: Teac PM HP-10
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28998 , tak mas vystarano a nemusis nic resit, a se zalman theatre6 jsou kvalitou zvuku srovnatelne
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28998 , tak mas vystarano a nemusis nic resit, a se zalman theatre6 jsou kvalitou zvuku srovnatelne
- DewiL
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mno, protoze su kokot, tak sem zapomnel do meho posledniho prispevku napsat odkazkuavik píše:kdyby sis radsi koupi tyhle: Teac PM HP-10
- spirit64
- Mírně pokročilý

Takže : Rozdvojky : Kvalitní se moc nevidí, že ti hraje sub na 75 % je trochu blbost, pokuď ho nemáš na slabém zeilovači, pro kterého rozdvojka představuje aktivní prvek o výkonu 20 W, při rozdvojování samozřejmě hrajou obě zároveň slaběji, protože zesilovaný výstup je jen jeden, takže buď ohulit, nebo zesílit na dalším zesilovači, jinak to nejde a přes to nejede vlak.
Přepínací rozdvojky v ČR nejsou, musíte jednotlivce zapínat a vypínat samostatně
.
Pro zapojování prostorového zvuku se surround nikde neztratí, spíš se prostě výstup ztlumí, jak jsem řekl. Zde je možné surround zmůstkovat na stereo, ale je to trochu experiment a nedělal bych to.
BuĎ další zvukovku (Ideál) nebo se zasypat rozdvojkami. Kouknu se po nějakých lepších.
Pokud budou zvukovky obě na PCI, je zde možná kolize, ale neměla by být, kdyžtak se poraďte oihledně kanálů a podobně s někým jiným.
Přepínací rozdvojky v ČR nejsou, musíte jednotlivce zapínat a vypínat samostatně
Pro zapojování prostorového zvuku se surround nikde neztratí, spíš se prostě výstup ztlumí, jak jsem řekl. Zde je možné surround zmůstkovat na stereo, ale je to trochu experiment a nedělal bych to.
BuĎ další zvukovku (Ideál) nebo se zasypat rozdvojkami. Kouknu se po nějakých lepších.
Pokud budou zvukovky obě na PCI, je zde možná kolize, ale neměla by být, kdyžtak se poraďte oihledně kanálů a podobně s někým jiným.
- DewiL
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- 3lemen7
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nj, ale to k tomu mas este neco krome wooferu pripojeny co? Treba pokud si chces hodit rozdvojku na sluchatka tak ve vetsine pripadu potrebujes mit sluchatka na kterejch si muzes ergulovat hlasitost, protoze kdyz mas oboje naplno tak ti to ve vetsine pripadu neutahne zvukarna (aspon me Audigy 2 ZS)Luks píše:Mám rozdvojku za 20,- a když na ní píchnu woofer tak to hraje tak o 75% míň
//edit K tem prepinacum, ja osobne sem videl jenom samy dost drahy, jako napriklad tenhle, ale urcite by to nemelo bejt nic tezkyho to vyrobit....
Naposledy upravil(a) 3lemen7 dne čtv 24. úno 2005, 19:59, celkem upraveno 1 x.