Kontrola systému souborů

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Yomega
Začátečník
Začátečník

Kontrola systému souborů

Příspěvek od Yomega »

Mám Win XP Pro SP1 a poslední dobou se mě skoro každý den stává, že po zapnutí počítače naběhne modrá obrazovka "Kontrola systému souborů" . Nechám to dojet, vetšinou se napíše, že systém nenašel žádné chyby. Poté když ten samý den třeba jen restartuji, tak je to už v poho. Nechápu čím to je. XPčka mě tohle nikdy nedělaly. Mám systém souborů FAT32 a podotýkám, že vypínám počítač normálně, žádné restarty natvrdo, nebo něco podobného. Proto nechápu proč to pořád naskakuje a zdržuje spuštění systému...Ještě dodám, že pravidelně defregmentuji programem Diskeeper verze 8.0.459.0 . Diky moc za rady...
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Hmmm, tak díky za radu :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

koukni jaký procesy ti běží před vypnutím počítače, něco se možná korektně neukončuje. problém může bejt i FAT32, nebo zmiňovanej Diskkeeper
ignorelist: kremrole a dezoláti
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

No Fat 32 jsem měl vždy a Diskeeper taky používám již delší dobu (stejnou verzi), tak spíš ten proces, ale nevím jakej :?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

napiš sem všechny programy a procesy, který ti běží v okamžiku vypnutí PC a pak se uvidí :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Super, ted jsem v práci :wink: , ale vecer to sem napíšu....předem díky.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

FAT32 na disku se systémem je u XPček docela pakárna, ale budiž... Ono by to teoreticky mohl být i problém hardwarové povahy... Hoď jsem výpis ze SMARTu, případně projeď disk diagnostickou utilitkou od výrobce, co ti poví...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Taky mě to napadlo. Mám disk Samsung, takže jsem to projel HUTILem a v pohodě, žádný chyby...Výpis ze smartu? Jak to mám udělat? Díky:-)
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Mám sem napsat všechny procesy ze správce úloh? :shock:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Kontrola systému souborů

Příspěvek od Shit »

Yomega píše:Mám systém souborů FAT32 .
U WXP na FS FAT32 = :blee: - krátký, ale výstižný (z vlastní praxe). :wink: Hoď to po formátu (convert bych v tomto případě nepoužil..) na NTFS :)
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Fajn, tak dejme tomu, že to hodím do NTFS, ale někde jsem četl, že je to o dost pomalejší. A předpokládám, že to budu muset zformátovat a tím přijdu o data :( Nemám to zatím kam zálohovat...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Yomega píše:Fajn, tak dejme tomu, že to hodím do NTFS, ale někde jsem četl, že je to o dost pomalejší. A předpokládám, že to budu muset zformátovat a tím přijdu o data :( Nemám to zatím kam zálohovat...
pomalejší to není (rozdíl v rychlosti nemáš šanci zpozorovat)
no a že nemáš kam zálohovat data :lol: abys náhodou zejtra nezapnul mašinu a nezjistil, že problém se zálohováním se vyřešil sám (že už žádný data nemáš) :oops:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Tento problém se ale netýká FAT 32. To používam již nekolik let (i s Win XP) a vždy v pohodě....
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“