Sdileni new disku v siti Lan ...

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Vizi
Začátečník
Začátečník

Sdileni new disku v siti Lan ...

Příspěvek od Vizi »

cus mam muze mi nekdo poradit ohledne sdileni v siti Lan
kamos si kupil novej 160Gb disk a nasdilel tam dve slozky problem je v tom ze mi ostatni se k nemu do tech slozek nemuzem dostat ale slozku vidime ale nepusti nas dovnitr :/ pak ma nasdilene dalsi dve slozky ale na starem 80Gb disku a tam je to ok nev nekdo v cim muze bejt hacek ?

prihlasen je jako administrator nastaveni site je ok IP atd, disk je naformatovan na NTFS a mi ostatni mame taky NTFS .

dik ..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

háček bude v nastavení oprávnění přístupu k příslušným složkám (nic jiného nepřipadá v úvahu)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

pavel.minarik píše:háček bude v nastavení oprávnění přístupu k příslušným složkám (nic jiného nepřipadá v úvahu)

ok takze vypnout sjednodusene sdileni u slozky a v zabezpeceni a sdileni povolit opravneni pristupu do slozky pro Everyone ? tak nejak ne ?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Visitors píše:ok takze vypnout sjednodusene sdileni u slozky a v zabezpeceni a sdileni povolit opravneni pristupu do slozky pro Everyone ? tak nejak ne ?
pozor, pokud je aktivní zjednodušené sdílení, pak by měla být složka v pohodě dostupná "odkudkoliv" a to bez hesla
Hajs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hajs »

vykašlete se na windowsí sdílení a radši to nasdílejte pres FTP
!NO inet - NO fun!
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

pavel.minarik píše:
Visitors píše:ok takze vypnout sjednodusene sdileni u slozky a v zabezpeceni a sdileni povolit opravneni pristupu do slozky pro Everyone ? tak nejak ne ?
pozor, pokud je aktivní zjednodušené sdílení, pak by měla být složka v pohodě dostupná "odkudkoliv" a to bez hesla

hmm to sem si taky myslel ale neni tomu tak mozna pomuze reinstal site :wink:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Hajs píše:vykašlete se na windowsí sdílení a radši to nasdílejte pres FTP
k tomu není nejmenší důvod, pokud je síť uzavřená a není třeba si lámat hlavu s oprávněními
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

pavel.minarik píše:
Hajs píše:vykašlete se na windowsí sdílení a radši to nasdílejte pres FTP
k tomu není nejmenší důvod, pokud je síť uzavřená a není třeba si lámat hlavu s oprávněními

by me zajimalo proc to dela takovou paseku si koupil novej disk akorat ho pridal do pc a system ma instal porad na tom starem a dve blbe slozky co sou na tom novym HDD nejdou pres sit otevrit

ftp na vnitnri sit se mi zda trochu blbe a nesikovne ...
Hajs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hajs »

FTP je FTP :-) nevadí mu verze win ani rozhozená nastavení woken, a oprávnění neřešit tzn. anonymní FTP
!NO inet - NO fun!
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Hajs píše:FTP je FTP :-) nevadí mu verze win ani rozhozená nastavení woken, a oprávnění neřešit tzn. anonymní FTP
akorát že na LAN když jsem FTP přenosy testoval, tak jsem nedosahoval ani zdaleka rychlostí MS sdílení
a vůbec, stále zde platí, že to co píšeš není odpovědí na položený dotaz

//TomV : Tak tady bych nesouhlasil... Když jsme dělali testy, tak SMB bylo dost silně za FTP a nejrychlejší vyšlo NFS. Ale je to cca rok zpět, třeba přinesl SP2 konečně funkční implementaci sítě... :-)
pipa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pipa »

Delas si srandu?Microsofti sdileni je oproti FTP pomala lemra!Jedinnou vyhodou je, ze ty soubory jdou primo spoustet z ciziho pocitace.

//TomV : Tohle umí NFS taky... Jen není pro Windows... :-)
AMD Duron 1,6G (Applepred),Gigabyte GA7VT600,Bios rev.F9,Ram 768 MB,Hitachi Deskstar T7K250,cooler Arctic Cooling CoperSilent 2.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

pipa píše:Delas si srandu?Microsofti sdileni je oproti FTP pomala lemra!Jedinnou vyhodou je, ze ty soubory jdou primo spoustet z ciziho pocitace.
ok, muzes mi dat priklad nejakeho free ftp serveru, ktery vali dobre rychle na LAN (pouzivam cerberus FTP server, ktery mi prijde dobry, ale bohuzel to neni zadnej rychlik, duvod jsem neodhalil)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

pavel.minarik píše:ok, muzes mi dat priklad nejakeho free ftp serveru, ktery vali dobre rychle na LAN (pouzivam cerberus FTP server, ktery mi prijde dobry, ale bohuzel to neni zadnej rychlik, duvod jsem neodhalil)
Jeden ze serverů, který byl součástí instalaček RedHatu 9. Jak říkám, je to už rok, takže si přesně nepamatuju, kterej to byl, ale kdybys na tom trval, můžu to zkusit zjistit... :-)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

tak dik vsem za pomoc :roll: uz sem to vyresil ty win si taky delaj co chtej kua :( cuss
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“