Dialkove ovladanie PC - probleem

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

stanimir píše:Hele není to třeba ani vyvádět dopředu i vzadu to má dost dobrou cilivost.
No... mi by se to spoš šiklo hodit na přední panel... a potřebuju aby to fakčilo no 100pro..!
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
.::Richmond::.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .::Richmond::. »

DivX píše:
stanimir píše:Hele není to třeba ani vyvádět dopředu i vzadu to má dost dobrou cilivost.
No... mi by se to spoš šiklo hodit na přední panel... a potřebuju aby to fakčilo no 100pro..!
podle toho prvniho schematu to facha na 100% a delku kabelu mam odskousenou 5m, vse maka tak jak ma :wink:
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ OCZ Vanquisher ■ Asus M3N-HT Deluxe ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS OC 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ CoolerMaster Cavalier³ black ■ Eizo + Samsung
UMPC @ 1.2-1.6 GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 720g
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

nemohl by mi někdo nafotit ty jednotlivý součástky..? A napsat přesně co má za typ..? pls :xmas:
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
.::Richmond::.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .::Richmond::. »

DivX píše:nemohl by mi někdo nafotit ty jednotlivý součástky..? A napsat přesně co má za typ..? pls :xmas:
dyt to mas napsany v tom schematu. R = odpor, C = kondik, D = zenerova dioda, TSOP1736 = cidlo a 9 pin cannon konektor. staci kdyz prijdes do ps electroniku a das jim do ruky schema a ani ti uz prinesou soucastky. jestli mas mikropajku tak kup smd, je to malinky a dobre to vypada. ja bych ti to vyfotil ale mam to ve smrstovaci buzirce a neni nic videt a rozdelavat to nebudu, ikdyz mozna ze bys me prekecal...
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ OCZ Vanquisher ■ Asus M3N-HT Deluxe ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS OC 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ CoolerMaster Cavalier³ black ■ Eizo + Samsung
UMPC @ 1.2-1.6 GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 720g
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

.::Richmond::. píše:
DivX píše:nemohl by mi někdo nafotit ty jednotlivý součástky..? A napsat přesně co má za typ..? pls :xmas:
dyt to mas napsany v tom schematu. R = odpor, C = kondik, D = zenerova dioda, TSOP1736 = cidlo a 9 pin cannon konektor. staci kdyz prijdes do ps electroniku a das jim do ruky schema a ani ti uz prinesou soucastky. jestli mas mikropajku tak kup smd, je to malinky a dobre to vypada. ja bych ti to vyfotil ale mam to ve smrstovaci buzirce a neni nic videt a rozdelavat to nebudu, ikdyz mozna ze bys me prekecal...
No ja sem lamer... ještě nebyl vůbec čas zjišťovat co je to zenerova dioda :oops:
Rači si to nech v celku... taky nerad něco rozdělávám (když to fakči...).
No.. uvidim, co mi na to řeknou... jim to tam hodim... a snad mi něco daj :sad:
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Kdyz prijdes do GM v Praze a reknes ze delas dalkovy ovladani k PC tak ti daj v sechno co potrebujes :-D

Taky sem jich par delal a jednomu kamosovy to na notebocku furt prijma nesmylny kody, na stejny tlacitko vzdycky jinej kod, IR mys - vyndany baterky a odpojenej prijimac, IR port vypnutej afurt to samy. Nevym jestli to nedela touchpad.
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

ahojte neviete mi povedat aky typ toho prijimaca treba kupit? za tou pomlckou je frekvencia na ktorej pracuje a ja som kupoval vari na 40 a s tym mi to neslo stale hadzalo ine kody, ake konkretne mate odskusane?
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Frekvence by mely bejt 38.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Nechcete tu někdo uvest seznam co v tom ma a fakčimu to?
Bo nevim jak rozsah odporu mam použit... atd:( :cry:
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Nejdostupnejsi varianta je tahle:
Obrázek
Pro mene chapajicí
Prijimac (oznacen IC1) - SFH5110-38
Rezistoz (oznacen R1) - 3k3 neboli 3.3kohm
Kondenzator (oznacen C1) - 100n neboli 100nF keramický
Zenerova dioda (oznacena D1) - 5V1 neboli 5.1V !!pozor na polaritu, ten pol s carkou je oznacen carkou i na soucastce!!
Konektor RS232 je to 9pin canon, neboli malej COM
Delka kabelu je libovolna, pajet je to dobry primo na konektor, nebo na univerzalni plosny spoj (matice malych ctvercovych plosek s dirou uprostred, roztec der 2.54 x 2.54 mm) rozmery staci 5x5 bodů.
Doufám ze je to bez chyb a ze je to vsechno.
Vim ze pro lamu v elektru to muze byt problem takze GL.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

thx masakr_cz
a nemohl by tam bejt "normalni" (nekeramicky) kondenzator..?
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

DivX píše:thx masakr_cz
a nemohl by tam bejt "normalni" (nekeramicky) kondenzator..?
Normalni kondenzator myslim ze je keramicky(stoji 2Kč), jinak jestli myslis elektrolyt tak to ne.

Proste je to uplne obycejnej kondenzator, muze bejt v podstate jakejkoliv, ale z elektrolytů jenom unipolární, ale ty se spatne shanej a asi budou drazsi nez keramicky.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

takovej ten "valeček" jak sou na MB, GC...
V obchodě mi dala takovou (hnědo)oranžovou placku ktere sem lehce utrhl nožku (jako by tam držela vzduchem nebo co.?!
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Tak presne ty valecky ne!
Ta placka to je vono, ale delaji se i maly sotva 5mm prumer.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

masakr_cz píše:Tak presne ty valecky ne!
Ta placka to je vono, ale delaji se i maly sotva 5mm prumer.
tak to risknu... v chipu byl na to raz navod a tam měli ty (valečky) a tak sem byl až do teď přesvečen, že tam maj byt ty.
Nemaš nějákí fotky..? jak si to pajel..?
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

No ja nevim jestli sezenes elektoliticky kondenzator 100nF (0.1uF) a jestli jo tak fungovat to bude taky proc ne.
Musis zase ale dat spravne polaritu minus na GND.
Pajel sem to normarne trafo pajkou, protoze upajka se mi posrala.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

masakr_cz píše:No ja nevim jestli sezenes elektoliticky kondenzator 100nF (0.1uF) a jestli jo tak fungovat to bude taky proc ne.
Musis zase ale dat spravne polaritu minus na GND.
Pajel sem to normarne trafo pajkou, protoze upajka se mi posrala.
a po*e*ese něco když zpetu polaritu? odpálí se něco? nebo to jen přepajim a bude..?
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

kondenzator se asi znici, ale jinak nevim.
Neni to lepsi dat spravne? 8-)
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

Teda pánové fajn, tak jsem zjistil, že zenerka má taky polaritu, kondenzátor taky (doufám že je to takový divný něco, co vypdá jako přejetej hrášek s dvěma nožičkama) a že to mám celý asi blbě. :sad: Hele nechcete to někdo začít dělat komerčně???
Made by Piranha
AMD Athlon XP2700+ | SOLTEK nF2 75FRN3-L | 512 DDR 400mhz | nVidia GeForce FX 5600 128MB | seagate berracuda 120GB | Samsung SpinPoint 250GB |
P.I.R.A.N.H.A. : Poloautomatický Inteligentní Robot na Anihilaci Nájezdníků a Hromadění Antihmoty :borg:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50805
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Odkud jsi? Ja bych to klidne zmakl za par korun. Postou to nema smysl posilat, postovny by delalo nemalou castku na cene.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“