Instalace grafiky??

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
ydenek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Instalace grafiky??

Příspěvek od ydenek »

Nevite nekdo, jak se instaluje grafika do linuxu - Fedora Core1. Vsude jsem nasel instalace jen na Core 3 a prej je to odlisny. Me se to podle toho postupu taky nepovedlo nainstalovat:( Mam Ge Force FX5700. DIKES
Athlon XP 2500+, Asus A7V600, 512MB DDRAM 400Mhz, Maxtor 120Gb SATA, GeForce FX 5700, Hyundai Q995, CD-RW Asus 52x 24x 52x, DVD-ROM,
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Instalace je na všech distribucích stejná.

1) Stáhneš si ovladače ze stránek nVidie :

http://download.nvidia.com/XFree86/Linu ... 9-pkg1.run

(musíš dát "uložit jako", jinak se ti to začne načítat)

2) přihlásíš se na textovou konzoli jako root.

3) Zkopíruješ si ten instalák k sobě do adresáře ( /root ).

4) Povolíš spuštění toho souboru změnou atributu : chmod +x *.run

5) Spustíš instalaci příkazem "sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1.run"

6) Odklepneš licenci, zeptá se tě, jestli má hledat binární modul na FTP, dáš NE, řekne ti, že ho bude muset zkompilovat, dáš ANO (nebo OK, už si z hlavy nepamatuju, co tam je), uvidíš progressbar že se to kompiluje, instaluje a je to.

7) Teď ještě povolit tu akceleraci : otevřeš si soubor /etc/X11/XF86Config (resp. /etc/X11/xorg.conf v případě novějších distribucí používajících X.org) a tam najdeš položku Driver "nv" a tu změníš na Driver "nvidia".

8) Zavádění modulu nvidia při startu - sice ne moc elegantní způsob, ale asi nejméně závislý na konkrétní distribuci, je přidat si do spouštěcího skriptu /etc/rc.d/rc.local (nebo tak nějak) řádek "modprobe nvidia"...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
ydenek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nastavuji jadro:(

Příspěvek od ydenek »

Tak sem to proved presne podle tveho postupu a vse probehlo ok. Akorat pri startu se to zasekne na NASTAVUJI JADRO (nebo tak neak) :(
Takze jedu porad na 800x600 a to me stve...
POMOC !!!!!!!!
Athlon XP 2500+, Asus A7V600, 512MB DDRAM 400Mhz, Maxtor 120Gb SATA, GeForce FX 5700, Hyundai Q995, CD-RW Asus 52x 24x 52x, DVD-ROM,
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Distribuce Linux Mandrake 10,1 Oficial
Tak s tímhle mám taky problém, mám GF 6600GT a když doinstaluju ovladače od nVidie a upravím soubor /etc/X11/xf86config (tj. místo "vesa" tam hodit "nvidia") a resetnu komp, tak mi naskočí akorát textový rozhraní a X se nespustí. Když napíšu startx, tak to hodí akorát nějakej error, nevíte, jak na to ? Předem díky

btw: Jak mám upravit ten soubor xf86config dočasně zpět (tj. na to "vesa") abych tam mohl něco dělat ?
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

zkus příkaz "modprobe nvidia" a pak startx...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

ok, tak to funguje, dokonce se ukáže logo nVidie, jak to má být, díky, ale jak dál ? Myslím jak to normálně spustit, když dám odhlásit z uživatele root, abych se přihlásil jako normal uživatel, tak mě to hodí zpět do text. režimu, taky bych chtěl, aby se mi to spouštělo normálně v grafice
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

JanHavlicek píše:ok, tak to funguje, dokonce se ukáže logo nVidie, jak to má být, díky, ale jak dál ? Myslím jak to normálně spustit, když dám odhlásit z uživatele root, abych se přihlásil jako normal uživatel, tak mě to hodí zpět do text. režimu, taky bych chtěl, aby se mi to spouštělo normálně v grafice
Neboj, tohle byl jen test, jestli je problém opravdu tam, kde jsem si myslel. A byl... :-) Nenatahuje se ti při startu ovladač grafiky, takže když se na něj začne X server ptát, tak je jasné, že to neprojde... Pomoc je snadná - vepiš do souboru /etc/rc.d/rc.local na nový řádek "modprobe nvidia" (bez uvozovek). Použij k tomu třeba Midnight Commandera. Pak už jenom restartuj a víceuživatelská grafika je na světě... :-) Není to sice nejelegantnější řešení, ale je funkční a pro tebe nejjednodušší...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

nj, tak jsem to tam přidal, ale stejně se po startu zapíná textové rozhraní, i když teď stačí napsat startx a jede to i bez psaní toho mocprobe nvidia
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

JanHavlicek píše:nj, tak jsem to tam přidal, ale stejně se po startu zapíná textové rozhraní, i když teď stačí napsat startx a jede to i bez psaní toho mocprobe nvidia
Kruci... Nikdy jsem s Mandrakem nedělal, takže nevím, kde se tam nastavuje defaultní runlevel, ale můžeš tam za to načtení ovladače přidat na další řádek ještě "init 5"... Je to sice trochu prasárna (až tohle uvidí tosuja, ten si o mně teda pomyslí věci... :-) :oops: ), ale fungovat to bude taky...
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

v mandraku si mozes v grafickom tam niekde v tych nadherne ilustrovanych nastaveniach zaskrtnut ze ti ma startovat rovno graficke prostredie a nie textove

//Tom : To je mi jasný, ale budeš nám asi muset říct, kde se to dělá, protože jak už jsem řekl, Mandrake jsem zatím na vlastní oči ještě neviděl...

//johny ; to praveze neviem, mdk som uz dlho nevidel, ale da sa k tomu rychlo preklikat, viem ze ten panel je prehladny
Naposledy upravil(a) johny128 dne sob 26. úno 2005, 10:03, celkem upraveno 1 x.
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

V MDK je nastaveni toho co se zapne na zacatku nekde v "System settings>boot" ale presnej nazev nevim
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
emsy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emsy »

Odporucam este v konfigu X (XF86config/xorg.conf) zakomentovat

Kód: Vybrat vše

Load        "dri"
Load        "GLcore"
na

#Load        "dri"
#Load        "GLcore"
a niekde k nim pridat

Load        "GLX"
presne tak ako je to pisane v README... takze RTFM!:)
hroch: opteron 144 @ 2400 (300*8 1.55v) + ac silencer 64 + msi nf3 250 platinum + 2x hynix 512 400 cl3@480 cl3 + nv43@550/1100 + raid0 2x sp1614c = aquamark, 3d01, 3d03, 3d05 : ...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

2Tom V: nj, init 5 mě taky napadlo, ale to taky nefunguje :( (teď si asi myslíš, že to není normální, že něco dělám tutově blbě, ale fakt to nejde, klidně ti ten rc.local pošlu emailem)

2Dr Meduza: jj, vím o tom, že se to tam dá nastavit, ale je tam normálně nastaveno KDE, to je správně

2emsy: nj, podle readme jsem taky jel, ale tohle, co píšeš tam taky není, je tam tohle:

Section "Module"
    Load "dbe" # Double-Buffering Extension
    Load "v4l" # Video for Linux
    Load "extmod"
    Load "type1"
    Load "freetype"
    Load "glx" # 3D layer
    Load "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.a"
    Load "glx"
EndSection
Z toho to poslední "Load "glx" jsem tam přidal já a taky nic
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 JanHavlicek : To GLX je akorát podpora OpenGL hardwarové akcelerace. To se hodí... :-) Nicméně když ti nefunguje init 5, tak dej do rc.local místo toho startx a ne*er se s tím... :)
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tak jsem do toho rc.local přidal celkově následující

modprobe nvidia
startx
Jenže sice se mi spustí KDE, ale uživatel root a ještě, než naskočí taskbar, tak vyskočí chyba:
Mandrake Linux 10,1 píše:The following installation problem was detected while trying to start KDE:
$Home not set!
KDE is unable to start
No a spustí se zase text. režim
Takže jsem pochopil, že se musí nakonfigurovat nějaký $Home, ale co to je a jak to udělat nevím
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“