Kam má funět větrák uprostřed bočnice?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

3lemen7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3lemen7 »

vetrak na bocnici je uplne dokonalej tim ze muze privadet studenej vzduch presne na jednotlive komponenty, takze urcite DOVNITR, ven vam muze odvadet vzduch jakykoli jiny vetrak - nejlip vzadu v case, navic kdyz date aby foukal ven tak se bude "prat" o vzduch s vetrakem na procaku a to muze delat randal... ja mam 2 vetraky na bocnici a oba foukaji dovnitr...
Benet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benet »

Mam taky vetrak v bocnici primo na urovni CPU takze .. foukam na něho
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Slezman(CZE) píše:2 charlie: to mas klasicke řešeni, takže dobre. Jenom si myslim, ze kdybys poklidil kabely dole, mohl ti toho silencera zásobovat vzduchem ten přední fan.....mohl bys tak vyřadit ten fan v bocnici = zbytečnej zdroj prachu ve skřini
Klasický řešení, máš recht, nemám na to patent...
...poklidil kabely dole????
a, to bych je asi musel vyhodit, netuším kam bys je jinak chtěl poklidit, někudy vést musí a u dna skříně žádnej ventoš nemám...
b, schválně je mám dole aby nebránily proudu vzduchu od toho ventilátoru před hadrem a ten je v 1/3 výšky skříně....TADY je vidět že GK a HDD jsou zhruba ve stejné výšce. Někam ty EIDE kabely (a to mám díky Epoxu kulaty...) a tlustý FireWire musím nacpat... Než se odhodlám přesedlat na 2x SATA RAID 0 ještě chvilku potrvá, zase přesunovat celej systém :evil:

Musím však upozornit, že tyhle moje ventilátory se kvůli hluku točí někde okolo 1500 takže raděj jeden ze předu a druhej z boku, oni moc velkej průvan neudělaj a když už je ten case na to připravenej je škoda ho tam nedát... To původní boční ventilátor 90x90 od Chieftecu byl hlučnější než náš vysavač - daruju v Brně zdarma 8-), ještě tadyněkde budu třeba mít nějak 80x80 Titan. Kdyby to někdo chtěl tak SZ, nezplevujte kvůli tomu fórum...
Naposledy upravil(a) Oldboy dne pát 25. úno 2005, 22:51, celkem upraveno 1 x.
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Sir_Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir_Killer »

Ak je ten fan umiestneny tak sproste jak ho mam ja
[tj.:uprostred bocnice, oproti ramkam ] a nechces kupovat nove fany,
tak ho urcite daj IN, ja som ho mal OUT a nejako sa mi to hrialo,
tak som ho otocil a teplota mi klesla o 7 stupnov [!!!]
[pri vytazeni procesoru 95-100% {DVD=>XviD}].
A absolutne najlepsie riesenie je vyrezat kruh z plexi, vlepit ho do tej diery a
fan dat dopredu dole, on aj tak narusuje prudenie vzduchu...
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 76#6639076
Now working on project :

Hazard[2] - sketches complete, hdd complete
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“