Problém s DVD/RW LG GSA-4081B - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s DVD/RW LG GSA-4081B - vyřešeno

Příspěvek od Necroman »

Vypalování a čtení bylo až do dneška naprosto v pohodě, vypálil jsem několik desítek CD a kolem deseti +-DVD. Až dneska se mi při pálení v Neru na Verbatim DataLifePlus objevila chyba: "Hardware error: Tracking servo failure", vyzkoušel jsem jiné medium od Verbatimu: to samé, vyzkoušel jsem stejné data vypálit pomocí IMAGE v Clone CD => TO SAMÉ. Vždy po vypálení cca 1/4 disku. Nikdy před tím jsem se s podobnou chybou nesetkal, nevíte, co s tím? Zničené tři disky za sebou na mechanice, kterou jsem do teďka považoval za dokonalou, to se mi teda vůbec nelíbí.
Mám mechaniku LG GSA-4081b už přes rok, kdysi dávno jsem upgradnul firmware na poslední verzi A104, je jako Master na samostatném kabelu, mám WinXP Pro, Pentium III, 512 MB RAM. DÍKY
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To skoro vypadá, že ti odešla nějaká řídící jednotka, myslím tím něco v elektronice. Udělal bych asi tohle. Vezmi ji ke kamarádovi a vyzkoušej u něj a pak rovnou na reklamaci.....

Tady je podobný problém: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=29585
Bathory
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

Toto kedysi robilo na nejakych starych mechanikach neviem uz na akych a bolo treba mechaniku iba vycistita naolejovat, myslim mechanizmus.
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Zkoušel jsem to i dneska a už to tu chybu nehodilo. Btw. Včera jsem testoval 4 starší CD-RWčka, jak jsou na tom s poškozením, klasicky na ně zapíšu jeden velký soubor a dám test kvality v CD-Speedu v Neru.
1.CD(4x) 97% OK, malé škrábnutí je nečitelné,
2.CD(10x) 100% OK,
3.CD(10x) 95% OK, 5 % nečitelná kruhová rýha.
4.CD(4x) po 3/4 kontroly samé bad sektory,
To bylo včera, potom nastaly ty chyby, když jsem pálil filmy na ty Verbatimky (24x, max co umí mechanika).
Dneska jsem zkusil tvrdý formát v Neru toho 4.CD, znova vypálení a hle - 90% bezchybné, konec CD přecházel do poškozené a cca 7% bylo bad. Docela dobré na to, že včera naprosto nečitelné... to bylo ale trochu offtopic :-)
Je možné, že ta chyba nastala proto, že jsem pálil nejvyšší rychlostí, kterou mechanika ovládá? Nebo může to způsobovat určitým způsobem "nevhodná data" na zapsání? Dám ještě vypálit něco na DVD a pokud to bude zase házet chyby, zkusil bych to reklamovat.
2david=> Naolejovat mechaniku :shock: ? Tak do toho bych nešel, raději zkusím příště pomalejší rachlost pálení...
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Dneska jsem přeinstaloval Nero na 6.6.0.8 a vypálil jsem v pohodě 1Verbatim DVD+R4x a 3 CD-R Verbatim DataLife16x bez jediného problému, tak to byl tenkrát asi jen nějaký výpadek :-D . Btw. zjistil jse, že asi jedno z těch pokažených CD byl falešný TayioYuden, měl sice nápis Verbatim, ale okraje CD byly ostré, což není zvykem a vrchní strana nebyla úplně hladká, ale byly na ní malé tečky-hrbolky, či jak to nazvat...
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“