Cena je zajimava, ovsem co me zarazilo je velikost L2 cache pouhych 128kb
I moje PIII 600Mhz ma L2cache 256kb!!!
Myslim, ze to bude kamen urazu u techto procesoru
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Neviem ako u vas ale na sluvensku su na sklade uz minimalne 3 zakladne dosky s PCIe pre s754 ...... ( MSI, Foxconn .... ) ... a ich pocet sa este urcite zlepsi.....Digitaldoom píše:cena je nezajímavá A64 stojí jen o málo víc navíc s754 nemá desku s Pciex takže přemýšlet o sempronu adt jako vhodném kandidátovy na low end sestavu je bezpředmětné....

http://www.cdr.cz/a/13255artaz píše: do soc. 754 pouze s L2 256kb
128kb L2 cache tam neměl žádnej

Co to kecáš? Náhodou ten Sempron 2800+ s754 (má 256kB L2) vypadá za tu cenu hodně slušně, ještě k tomu má jádro Palermo (osekaný Winchester), takže by měl jít celkem slušně taktit. V pondělí nebo v úterý ho mám doma, takže můžu postnout nějaký výsledky OC.Kepson píše:Podle mě je ten Sempron, největší součastnej promadák AMDčka. Vo moc levnější než AMD64 s754 to není a výkonově se to s tím teda moc srovnat nedá. A do socetu A to taky není žádnej zázrak

Tak to som naozaj celkom zvedavi....., pretoze nejake poriadne testy tychto Sempronov na s754 som stale nenasielSmith píše:V pondělí nebo v úterý ho mám doma, takže můžu postnout nějaký výsledky OC.

desky s PCIe do 754 samozřejmě jsou, ikdyž výběr je nicotný. S754 je stále dobrý důvod na upgrade. Kdo sežene výhodně výkonnou grafickou kartu do AGP, tak nevidím důvod, proč by nemohl jít do socketu 754. A64 do něj jsou také výrazně levnější. To, že možná půjdou dát nové dvoujaderné procesory od AMD do s939 nevidím jako bůhvíjakou výhodu.Digitaldoom píše:cena je nezajímavá A64 stojí jen o málo víc navíc s754 nemá desku s Pciex takže přemýšlet o sempronu adt jako vhodném kandidátovy na low end sestavu je bezpředmětné....
Výkonem,možností přetaktování, podporou PCi-e, nové desky nové chipsety a v neposlední řadě modernost a upgradovatelnost tak není v lowendu pro CeleronD s775 sempron s754 žádní konkurence....
se sempronem šláplo AMD velice vedle ...s754 se trpí pouze kvůly tomu že získte za relativně malý peníz solidní výkon na A64 ale musíte se emířit se starými technologiemi...jenomže pokud hodláte stavět opravdu low end tak po sempronu nikdy nesáhnete díky zastaralosti desek AGP atd... celeronD je v lowendu jasnou volbou....

no moc těch testů nebude, udělám Sandru, Everest, možná PC Mark.random píše:Tak to som naozaj celkom zvedavi....., pretoze nejake poriadne testy tychto Sempronov na s754 som stale nenasielSmith píše:V pondělí nebo v úterý ho mám doma, takže můžu postnout nějaký výsledky OC.... rozhodne sem potom hod vysledky vsetkych testov ktore vyskusas....
Protože do kanclu a na net stačí i Sempron! A protože to není vůbec špatný procesor!Meridius píše:Ad Sempron: pořád nechápu proč tyto procesory vůbec vzbuzují nějaký zájem a proč se tu zakládají takové thready. Za podobnou cenu je už A64 a tím podle mne debata končí.

Ehm, nevidím důvod, proč cpát Sempron do kanclu. Intel Celeron D je do kanceláře mnohem vhodnější a hlavně výkonnější. A 128 kb cache. Mno to mi zrovna jako zázrak do kanclu nepřijde. BTW: chtělo by to test, než plané řeči.Smith píše:Protože do kanclu a na net stačí i Sempron! A protože to není vůbec špatný procesor!

jaká absence, co je asi tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30653 ?azirek píše: co se absence PCIe týče,

Můžeš Tě ubezpečit, že vímeMeridius píše:To jsem čekal. Jenže ten je už o 500 dražší než nejlevnější Celeron. Víme?Shit píše:Taky jsou s 256 cache

Jak napsal Shit, ten Sempron má i 256kB L2 cache, a jak napsal Shit, rozdíl mezi srovnatelným Celeronem D a Sempron není 500kč, ale -280kč.Meridius píše: Ehm, nevidím důvod, proč cpát Sempron do kanclu. Intel Celeron D je do kanceláře mnohem vhodnější a hlavně výkonnější. A 128 kb cache. Mno to mi zrovna jako zázrak do kanclu nepřijde. BTW: chtělo by to test, než plané řeči.