Jde instalovat Win98Se na SATA disk?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
T.O.M.
Nováček
Nováček

Jde instalovat Win98Se na SATA disk?

Příspěvek od T.O.M. »

Mám úplně novou zákl. desku Asus A8N Sli a systémový disk WD Raptor SATA 74 GB (z toho 20GB je FAT32 a zbytek NTFS). Je možné na tuto sestavu nainstalovat Windows 98Se? Jde mi hlavně o problém SATA připojení disku - zvládne to Win98, tento systém chci totiž používat primárně (to není vtip)? Jako sekundární mi pošlape Win XP Pro, který už jsem zkoušel.
A ještě 1 dotaz mám instalované 3 PCi karty (SB Live, modem a Tv Tuner) a ani jednu mi Win XP Pro nerozeznal. V čem bude problém v BIOSu?
Dík za odpovědi - netrpělivě čekám...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Asi ne. Nejsou NF4 drivery pro W9x .
Add "SB Live, modem a Tv Tuner" - dej si tam drivery na konkrétní karty.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Nevím jak u NF 4 ale u NF 2 se nepotřebují SATA drivery pro win9x jen pro XP, to mám osobně vyzkoušeno...
Ale u NF 4 to může být jiné..... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
#s3Th
Nováček
Nováček

Příspěvek od #s3Th »

osobne mam Gigabyt K8VT800 - VIA K8T800 a 120Gb SATA disk - instalace win98se probiha jako by se jednalo o normalni IDE... zajimavy
fortune2k
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fortune2k »

Ja som to vyriesil tak: mam WD 80GB SATA rozdelil som na dve pulky, c:win98 d:winxp
Instalacia v pohode pri oboch, bez problemov, zadne drivery som nepotreboval.
MSI 848P Neo-V, P4 2,4->2,8 GHz Prescott + Zalman CNPS9500 LED, 2x512 MB DDRAM PC400 + celomedeny pasiv, WD 80GB HDD SATA, Radeon 9800 PRO + VF700-AlCu LED, Creative SB Audigy SE 24bit 7.1, case Tt Tsunami dream black + window
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“