Linksys WAP 11 - regulace výkonu?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Linksys WAP 11 - regulace výkonu?

Příspěvek od Oldboy »

Je možný u tohoto AP nějakým způsobem regulovat výstupní výkon. Prý hodně AP má možnost nastavení od 1 do 84 mW a továrních je "pouhých" 19 mW. Google rulez mi v tomto případě moc nepomohl. :?
Nevíte někdo, zda a jak zvednout výkon tohoto AP?
Připojenej je pouze jeden klient s Linksys WMP11, na obou koncích jsou panelové antény Maxrad 13dBi. Spojení je skrze zástavbu uvnitř budovy (bez přímé viditelnosti 8-) ), vzdálenost cca 20 m. Intenzita signálu velmi kolísa od 0 po 4 čárky a je velmi citlivá na pohyb osob a činost el. spotřebičů v blízkosti antén :old7: ....Chodí přes to pouze ADSL Nextra 1024/256 bez limitu dat, ping např. na seznam pr. 20 ms.
Stav je takovej že lituju, že jsem radši nenatáhl klasicky cca. 90m sítovýho káblu okolo domu po zdi, místo docela mastný investice ... :evil:
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Linksys WAP 11 - regulace výkonu?

Příspěvek od Bajgy »

Charlie Breaker píše: Google rulez mi v tomto případě moc nepomohl. :?
no sorry, ale stacilo do Google zadat "Linksys WEP11 19mW"

http://www.broadbandreports.com/forum/r ... ~mode=flat :D
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Díky za link, zrovna takhle jsem to v googlu neformuloval, ale výsledek hledání byl docela podobnej:
Nahrát do IP hacklej firmware.... Ufff :sneaky: Do toho asi fakt nepůjdu
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Tak si odpovím sám, třeba to někomu pomůže:

Protože přes Wi-Fi jedu jen vzpomínanou Nextru 1024/256, tak jsem zvolil "b" verzi místo dražší "g". Výkon u Linksysu jde bohužel regulovat pouze při použití hacknutýho firmaware, do čehož jsem nešel.
Za to umožňuje snížení komunikační rychlosti z 11Mb na 2Mb, ale jak jsem zjistil při zvýšení zisku (nikde se to neuvádí). Měl by to dělat automaticky, ale nedělá....
Takže na vzdálenost 18-20 m přes několik zdí (silných - stará zástavba) při 11Mb strašný problém, při 2Mb signál 5/5 - vynikající.
Na síťovou práci to není, ale na internet v poho.... :)

Please lock :lock:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“