Nespustí se winlogon.exe,protože chybí knihovna shell32.dll

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Lister
Začátečník
Začátečník

Nespustí se winlogon.exe,protože chybí knihovna shell32.dll

Příspěvek od Lister »

Už jsem zase něco posral.
Když chci spustit wokna tak v okamžiku kdy má naskočit přihlašovací okno tak se objeví tahle hláška:

Winologon.exe - součást nelze najít.
Aplikace nemohla být spuštěna, protože součást SHELL32.DLL nelze najít. Potíže pravděpodobně odstraníte opětovnou instalací aplikace.

Pak je v tom koně jen OK, klikunu a vyskočí další okno:

Knihovna DLL uživatelského rozhraní služby Logon msgina.dll se nepodařilo načíst. Obraťte se na správce sítě, který knihovnu DLL nahradí nebo ji obnoví.

V tomhle okně je jen tlačítko restart, na něj když kliknu tak to běží celé znovu. Tohle okno se objeví, vždy a nezáleží jak systém spouštím ( stav nouze, stav nouze s prací v síti apod)

Problém vznikl po odinstalování jednoho aktualizačního balíčku microsoftu. Pak jsem restartoval a v okamžiku kdy mělo naběhnout přihlašovací okno tak modrá smrt a konec. Tak jsem přes nouzový režim nahrál jeden bod obnovy, kde vše fungovalu dobře a objevil se zase tenhle poblém. Nevíte co s tím.

Windows XP Pro SP1.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

stačí tyhle soubory zkopírovat z jiných Windows XP na svůj kompl :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

pavel.minarik píše:stačí tyhle soubory zkopírovat z jiných Windows XP na svůj kompl :wink:
To mě napadlo, ale jediná možnost jak tne komp spustit je nabootovat to z boot-cd, ale dos není zrovna moje silná stránka. Pracovat v dosu umím asi tak dobře jako plyně konverzovat v esperantu. Nedalo by se to nějak natáhnout z instalačního cd. Ono to tam bude jen vědět kde to hledat.

edit: kdybych to chtěl natáhnout z těch nainstolovaných oknech tak kde to najdu? Sory za blbé dotazy, ale jsem totální Lama.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

takže, vezmu disk, zajdu za někým kdo má stejná windows, připojím disk k němu, u něj najdu na disku tyto 2 soubory, nahraju je do odpovídajícího umístění na svůj disk, zapojím disk zpátky, používám wokna
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

pavel.minarik píše:takže, vezmu disk, zajdu za někým kdo má stejná windows, připojím disk k němu, u něj najdu na disku tyto 2 soubory, nahraju je do odpovídajícího umístění na svůj disk, zapojím disk zpátky, používám wokna
Bez kuchání kompu by to nešlo.
Co takhle nechám si mailem poslat ty dva soubory ( už jsem je našel- byly samozřejmě ve složce system 32, kde taky jinde) nahraju si to tady v práci na disketu, doma nabootuju system z cd a přes disketu to nakopíruju do toho adresáře. jen si teď zaboha nemůžu vzpomentou jak se kopíruje v dosu. To jsem nedělal asi tak 10 let( přes počítače jsem fakt totání debil)

edit: Aha tak přes disketu to nepůjde pač to má kolem 3mb, ale CD by to mohlo spravit.
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

Rimer píše:jen si teď zaboha nemůžu vzpomentou jak se kopíruje v dosu.
zkus prikaz copy.. ale s timdle moc neumim, pac sem dycky pouzival FastLynx.. to umelo i propojit 2 poce po kabelu :-D zkus si tohle sehnat v praci, doma to v dosu pust a ses vysmatej :-D (jen nevim co to povi na NTFS)
... jo vidis: v dosu si moc neskrtnes, jestli mas disk NTFS. ja sem tudle neco smazal a musel sem ten disk vyndat a u otce to tam kopnout.. takze jestli nemas 2. operacak tak ten disk musis k nekomu vzit. :oops:

//edit: a nebo jestli nechces kuchat tak normalne vem cd XP a dej opravit instalaci ;)
ASUS F3T
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

martin_CZ píše:zkus si tohle sehnat v praci, doma to v dosu pust a ses vysmatej :-D (jen nevim co to povi na NTFS)
... jo vidis: v dosu si moc neskrtnes, jestli mas disk NTFS. ja sem tudle neco smazal a musel sem ten disk vyndat a u otce to tam kopnout.. takze jestli nemas 2. operacak tak ten disk musis k nekomu vzit. :oops:

//edit: a nebo jestli nechces kuchat tak normalne vem cd XP a dej opravit instalaci ;)
V práci to asi sehnat nepude, protože kolem mě je to samá 98 a 2000 a navíc palírna vůbec žádná. Disk mám fat32. Asi zkusím opravit instalaci, protože to bude rychlejší než zajed za někým to vypálit a pak to kopírovat. Kuchat se mi to fakt nechce. Jsem strašně lenivý.
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

pavel.minarik píše:stačí tyhle soubory zkopírovat z jiných Windows XP na svůj kompl :wink:
Tak tenhle postup nefungoval. Tedy pro upřesnění nefungovalo to pokud jsem to zkopíroval z instalačního cd. Nakonec jsem ty soubory našel. Byly samozřejmě v adresáři I386. Nakopírovat tam tyhle soubory z jiného kompu jsem nezkoušel, protože jsem je neměl po ruce a rozabýrat komp jsem i fakt nechtělo. Po nakopírování těch souborů sice ta hláška zmizela, ale v okamžiku, kdy mělo naskočit přihlašovací okno tak se to samovolně zresetovalo. Tak jsem inovoval systém a vše funguje jak má. Jen nevím jak jsem se k tomu dostal. Z dosu jsem to ještě nezkoušel a byla to spíš taková náhoda. Dal jsem win cd do mechaniky a při startu jsem z možných systémů vybral systém na C, pak to najednou přeskočilo, že to načítá systém z CD( ale to je u mě F), objevilo se okno s hláškou, že se pokusí opravit vadný systém a už to jelo v pohodě. Dokonce wokna teď startujou mnohem rychleji a navíc zmizel problém s IE, který nechtě psát háčky a čárky, ale to jsem řešil jinde. Vypadá to na nějaký záser systému, který se tím vyřešil. Takže teď max spokojenost. Každopádně díky za všechny rady.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Rimer píše:Tedy pro upřesnění nefungovalo to pokud jsem to zkopíroval z instalačního cd.
Tam to je v "cabu" :-D
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Shit píše:Tam to je v "cabu" :-D
Jsem čekal jestli někdo hodí nějakou hlášku. Jen absolutně nevím co to je. Asi je to nějak zabalené, ale v nápovědě k příkazu copy bylo, že pokud budu něco kopírovat z instalačního cd tak se to automaticky rozbalí.

V každém případě je to už vyřešené a spravilo to i problémy o kterých jsem ani nedoufal, že je nějak dám dohormady. Jak jsem psal, jsem totál Lama tak omluvte moje středověké znalosti.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“