Problém s připojením k domácí síti - internetu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
PVC
Nováček
Nováček

Problém s připojením k domácí síti - internetu

Příspěvek od PVC »

Vážení, předem avizuji, že jsem tento dotaz vznesl už mnohokrát na různých fórech a jediná rada byla přeinstalovat Win XP.
Dotaz: LAN kabel s internetem mám připojen do Acces Pointu EDIMAX. Pro příjem bezdrát. signálu mám v NT PCMIA kartu EDIMAX a ve stolním PC mám USB EDIMAX. Jediný co potřebuji je mít jak na NT tak i na stolním PC internet bezdrátově. Mám přiděleny 2 IP adresy. Tato sestava mně fungovala až do stěhování, kdy jsem potřeboval měnit IP adresy a připojoval se k internetu jak kabelem klasicky přes síť. kartu nebo bezdrátově. V určité chvíli jsem na obou počítačích viděl bezdrátovou síť, ale nešlo se do ní připojit. PC hlásil, že uvedená IP adresa je již jednou použita u bezdrátového respektive drátového připojení a to i přes to, že jsem bezdrátová zařízení odpojil a odinstaloval. Systém mě dokonce upozornil, že byť hlásí chybu bezdrátového zařízení tak toto v systému neuvidím (ta hláška byla samozřejmě formulována trochu jinak, ale viděl jsem ji jen asi 2x). Výsledek je, že po kompletní přeinstalaci Win XP (SP2 na to neměl vliv) na NT mám zde internet bez problémů a mohu se připojovat jak bezdrátově tak i kabelem. Na stolním PC vidím sice asi 3 bezdrátové sítě do všech se mohu připojit jen ne do té moji vlastní. Tady je pro mě přeinstalace trochu komplikovanější tak hledám řešení jinak. Co s tím? Myslím, že všechny běžné pomůcky k odstranění problému s bezdrátovou sítí jsem už vyčerpal. Do registrů jsem nesahal, protože to neumím. Děkuji předem za odpovědi - rady.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“