Koupil jsem si vypalovačku LG 4160b a nějak mě to zlobí.
V režimu UATA66 mi při vypalování dvd začne hned na začátku nero ukládat data do cache a sekne se, to samé v jiných programech. DVD to čte, CD čte i vypaluje normálně.
Když manuálně nastavím režim UATA33, vůbec mi počítač vypalovačku nedetekuje.
No a pak už zbývá jen mod PIO4, který sice funguje, i vypalování DVD, ale je to k uzoufání pomalé a vytíží to komp tak z 90%.
Někde jsem četl, že někdo měl ten samý problém s úplně jinou sestavou a vypalovačkou, ale nenalezl jsem řešení. Neví někdo?
Mám Abit KG7, Athlon XP 1800+, 512 DDR266 Ram, windows XP a připojeno : dva disky na jeden kabel. Cd rom a vypalovačku na druhý kabel (zkoušel jsem prohodit master a slave). Zkoušel jsem i různá verze nera a režimy ide přepínám utilitou Via Ide tool.
Předem díky za jakoukoli radu.
Problém s DVD/RW/R9 LG GSA-4160B - vyřešeno
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Honza_K1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Honza_K1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Dej vypalovačku na secondary master a tu CD-ROM odpoj, zkotroluj kabely (máš 80 žilovej?) a bios, jestli je správně zadána UDMA-66 (UltraATA-66), potom v XP odeber mechaniku ze správce zařízení, přeinstaluj ovladače základní desky, restartuj PC, mechanika se nainstaluje automaticky ... potom to vyzkoušej a poreferuj. Taky se podívej, jestli ji bios, OS správně detekuje a jestli budeš mít zapnutou DMA. Nainstaluj nejnovější NERO http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=20779
Bathory
- howard
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Honza_K1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Honza_K1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: