Blue screen of dead ???

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Blue screen of dead ???

Příspěvek od roller-man »

Otec mi koupil už přd rokem novej komp, a von má jednu chybu. Vždycky když vypínám nějakou hru která namáhá dost výkon, tak se mi celej komp restartuje stou modrou obrazovkou (jako je blue screen of dead). Při spouštění počítače se mi ukazuje že je to Amd athlon 2200+, a když se podívám do popisu počítače tak tam píšou že je to 1.79. Tak si myslim že mi prodaly přetaktovanej komp kde nedaly silnej větrák aby ten komp celej uchladil. Mam Pravdu?? Musim si kvůli tomu koupit nový chlazení nebo stačí nějak znížit výkon? Jestli jo, tak jak?? Please
Sir_Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir_Killer »

Ohladom toho taktu ta neoklamali, AMD pouziva ine znacenie [ udajne take, ze procesor s nimi zadanou
fiktivnou frekvenciou ma rovnaky vykon ako P4 na tomto takte
{ resp. 2200+ ma rychlost 1.79 ,ale ma mat vykon ako P4 2,2Ghz]

A na ten problem by sa nam zisiel popis pc... :mrgreen:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 76#6639076
Now working on project :

Hazard[2] - sketches complete, hdd complete
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Tvuj problem asi nepatri tak uplne do chlazeni, muze to byt vice moznostma. Zkousel si napr. reinstalovat system? Vubec tu nepises namerene teploty, tak bez nich s tim uz vubec nehneme.

A samozrejme te neoklamali, jak pise kolega, tak AMD pouziva, ted nevim presny nazev, ale proste ze 2200+ ma mit vykon jako Intel 2,2Ghz
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

...

Když ten počítač zapnu a nechám ho běžet jen tak tak má teplotu: temp1 55 stupňů C, temp 2 66 stupňů C temp3 72 stupňů C a hd0 45 stupňů C. Našel jsem to v jednom programu jak určuje rychlost větráku.
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

temp1, 2 a 3 mi nic nerekne.
Z logickeho uvazovani jsem usoudil ze ta nejvyssi bude teplota CPU, a 72 uz neni moc v prijatelnych mezich. Bohuzel nevim jak jsou na tom Thorughbredy s vydrznosti.
Takze rozhodne udelat pruvan a koupit vetrak, pokud je to CPU... je mozne, ze to je tim. Ale kamos ma, no prave Palomino, a jel pod nejakych 73°C a nic.

Rozhodne zkus reinstal, dela ti to u kazde hry? Kdyz to nepomuze, nejlepe zkus si nekde pucit vykonny vetrak a zkusit to. Pokud nemas tu moznost, tak to asi riskni a jdi udelat pruvan. Teplota CPU by se nemel pohybovat nad 60°C.

Teploty mas ukazane i v BIOSu, tak mi rekni teplotu tam...
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

MAN píše:A samozrejme te neoklamali, jak pise kolega, tak AMD pouziva, ted nevim presny nazev, ale proste ze 2200+ ma mit vykon jako Intel 2,2Ghz
PR Rating ;), ten programek cos rikal je asi speedfan a 2200+ thoroughbred by mel mit die temp 85°C.. myslim, ty pomalejsi maj 90°C.
mas neco s chladicem - zkus ho vymenit nebo se proste podivej jestli tam mas dostatek teplovodivy pasty.. a nemas to precejenom pretaktovany? pise to 2200+, ale muzes mit pri stejnym multiplikatoru roztahly FSB.. ta teplota je fakt dost vysoko.. nemas ten vetrak treba nak brzdenej?
//edit: neni tech 72°C teplota grafky?
//edit2: mas v poci nakej vetrak? protoze pokud 72 je grafika, pak proc ma 66 a 55 vychazi na chipset, coz je strasne moc!!!
ASUS F3T
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

1. skus napisat presnu konfiguraciu tvojho PC ... tj. doska, grafika, pamate, hdd, zdroj..... atd.
2. skusal si nejake zakladne testy prime 95, memtest ... atd.
3. mal si PC otvorene, bol chladic CPU pri zatazeny naozaj horuci...? ( teplota ktoru spominas je dost vysoka, takze pasiv by uz musel dost hriat ) ......
4. Aky operacni system pouzivas, ovladace, mas s PC aj nejake dalsie problemi ( ostatne aplikacie, alebo sa problem vyskituje len v hrach.... )...
Pozry sa aj na teploty pramo do BIOSu...., tam su zvicajne najpresnejsie.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

ten PC mas sestavovanej??? nebo ti ho tatik koupil z nejakyho obchodu!!
chtelo by to blizsi informace jinak ti tady nepomuzem...
kolik mas FSB?
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

..

Ten počítač je koupenej normálně z obchodu. Jak mám zjistit to FSB? A mám ještě jeden průser, mám chytrého bráchu, a ten mi schválně zahesloval bios a bohužel zapomněl heslo. No jak říkám, je to debil. Když si pustim to prime 95 tak mi to píše chyba připojení k netu protože ten počítač neni k tomu netu připojenej. Harddisc mam 37GB, deska myslim VIA, Grafika Nvidia G-force mx440-8x 64 MB a ramka je 256 MB. Operační systém mam Windows Xp Professional. V počítači mam jeden větrák se značkou cooler master nebo tak nějak. Otec mi ještě řikal že to může bejt tím že tam nemam nainstalovaný nějaký drivery atd. Myslíte že to tím může bejt?
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

blue screen moze byt skor kvoli kolizii driverov, co ti to tam presne pise si precitaj a ak sa z toho vysomaris,prides na to cim to je

to heslo do biosu, staci ak na chvilu prehodis jumper pri baterke na doske, si precitaj manual tam to presne je
a ten 1vetrak v case je dost chudoba
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

to je blbost s tema driverame...pravdepodobne by to chtelo trosicku podtaktit a k prime 95 nepotrebujes net.. nekde kde mas pristup na net tak si to stahni a vyskousej to.. skrz ten bios.. bud vytahni baterku.. nebo ty jumpery jak rikal jozi..jo a taky bych zkusil memtest..
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

...

a ten memtest se dá stáhnout kde??? Jo a jak se teda spoští ten prime??
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

..

Jo díky, ten BIOS jsem si už odblokoval. Ten Blue screen of death se jenom rychle vypne, ale snad kdybych si odškrtnul auromatický vypínání, tak by se to dalo přečíst. Nebo ne?
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

ten prime 95 normal nainstalujes.. skoci ti tam takova tabulka das to nalevo.. (nevim presne co tam je) pak options a tourture test.. jinak tady k tomu urcite neco je... musis to nechat bezet tak 6 h.. kdyz to spadne tak je to v pr...
memtest stahnes tady na pctuningu hledej!! :)
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

no mne blue screen hadzalo kvoli ati driverom
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

Joži píše:no mne blue screen hadzalo kvoli ati driverom
je to mozny.. ale myslim si ze tady v tomhle pripade to vypada spis na nestabilitu nebo neco takovyho..
to roller man: neni mozny ze se ti to treba prehriva jak faka vetron u procaku.. mrkni tam
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Re: ..

Příspěvek od martin_CZ »

roller-man píše:Ten Blue screen of death se jenom rychle vypne, ale snad kdybych si odškrtnul auromatický vypínání, tak by se to dalo přečíst. Nebo ne?
jojo, zakaz automatickej restart. :wink: a rekni co to pise. ale pravdepodobne se dozvis ze system se vyp aby se ti neco neposralo a mas zmenit drivery, pohrabat se v biosu a pripadne kontaktovat prodejce hw.. a vypis pameti STOP (0x000c) ti toho taky moc nerekne.. ale co kdyby :-D
ASUS F3T
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

..

Koukal jsem do biosu, a tam jsem našel, že cpu clock je 133. Pak že cpu vcoure je 1.64V current system temp je 43 stupňů C a že current cpu temp 55 stupňů C. Co bych měl ještě zjistit??? A ten blue screen zjistim, a zejtra vám ho napíšu.
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

No jestly to sou teploty bez zatizeni procesoru (coz jakoze sou) tak je to dost na hov... Zkus vycistit ty vetraky pripadne naky pridat.

Tak nevim co je tech 72°C (SF haze obcas divny teploty)

Nas vetrak na CPU, ve zdroji a ten dalsi je v case?
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Ta teplota 72°C by mohla být klidně teplota chipsetu. Sice je to vysoký, ale reálný...

Teploty který uvádí na CPU, tak to je v normě, takový mám i já s BOXem na 2400+ a řekl bych, že on nebude mít jinej chladič než BOX. Já bych to neviděl na přehřátí nebo tak něco (i když nějakej ten přídavnej fan do case by nevadil).

Ale jakej máš zdroj? (je to napsaný na zdroji, když odděláš bočnici). Pokud je tam něco hodně slabýho, tak by tu nestabilitu mohl zůsobovat zdroj.

Nejlepší bude, když opravdu spustíš na pár hodin prime95, možná bys mohl ještě otevřít bočnici a podle toho, co to udělá můžeše řešit dál... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“