problém s ac 97
Moderátor: CageJ
- Andretti
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
problém s ac 97
mám základní desku soltek kt600-r a na ní mám integrovanou zvukovou kartu ac97. po nedávném přeformátování HDD mi začala zlobit a od té doby jsem nenašel odpovídající ovladač na ni. Pomůže mi někdo? Děkuji Ondra
- Buddha
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no docela by se hodilo napsat, CO na ni nejde nebo jde jinak/spatne.
pod slovem "blbne" si kazdej muze predstavit kdovi co, tak trochu pridej informace.
ted budu hadat
predpokladam, ze "po nedávném přeformátování HDD " znamena, ze jsi znovu instaloval Wokna (pravdepodobne XP), tajze bych problem tipoval na to, ze si pri instalaci zvukovky nestihla rezervovat dostatecne nizke IRQ (idealni by bylo IRQ5), coz ma za nasledek sdileni IRQ zvukovkou a neceho jineho (v nejhorsim pripade s radicem PCI nebo dokonce s grafikou). coz ma za nasledek dost divoke ruseni zvuku (ruzne pazvuky, chrceni, vynechavani,...).
ovsem muze byt taky chyba v pouzitych kodekach zvuku (potom by "blblo" jen neco)
pod slovem "blbne" si kazdej muze predstavit kdovi co, tak trochu pridej informace.
ted budu hadat
predpokladam, ze "po nedávném přeformátování HDD " znamena, ze jsi znovu instaloval Wokna (pravdepodobne XP), tajze bych problem tipoval na to, ze si pri instalaci zvukovky nestihla rezervovat dostatecne nizke IRQ (idealni by bylo IRQ5), coz ma za nasledek sdileni IRQ zvukovkou a neceho jineho (v nejhorsim pripade s radicem PCI nebo dokonce s grafikou). coz ma za nasledek dost divoke ruseni zvuku (ruzne pazvuky, chrceni, vynechavani,...).
ovsem muze byt taky chyba v pouzitych kodekach zvuku (potom by "blblo" jen neco)
CPU:AMD Barton2500+,chladič PrimeCooler HyperCooling II+, MB: Soltek 75-FRN2-L, RAM: 512MB DDR400 VM dual (11:3:3:2), HDD:Hitachi Deskstar 120GB/8MB + Segate Barracuda 80GB + IBM 40GB (rámeček), GK: GeForce 4 Ti4200 Abit Siluro 128MB DDR + modded Titan D3TB, SB Audigy ES Player, DVD±R/RW LG 4163B, CD-RW Samsung 24x10x48x, IBM P260 21" flat trinitron, homemade: stereo zesik do 5 1/4, regul. 3x fan + osvetleni R/G/B do 5 1/4, big tower mod 350W
- Andretti
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
takže abych to upřesnil. Zvukovka mi přijde jako by byla zpomalená. Dám přiklad-třeba při psaní v ICQ nestíhá vydávat tóny za každé napsané písmeno. Na začátku každého zvuku jako by lupla...Zkoušel jsem nainstalovat horu ovladačů z Realtecu, ale nic. Zvukovku to sice nainstaluje, je tam i repraček na liště, ale zvuk nic. bohužel nevím co se na té základní desce skrývá za typ zvukovky
- Buddha
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mimochodem, doufam ze pred kazdym novym ovladacem jsi ten stary odstranil
jo a k memu predchozimu postu: jaky ma tedy ta zvukovka IRQ ?
jo a k memu predchozimu postu: jaky ma tedy ta zvukovka IRQ ?
CPU:AMD Barton2500+,chladič PrimeCooler HyperCooling II+, MB: Soltek 75-FRN2-L, RAM: 512MB DDR400 VM dual (11:3:3:2), HDD:Hitachi Deskstar 120GB/8MB + Segate Barracuda 80GB + IBM 40GB (rámeček), GK: GeForce 4 Ti4200 Abit Siluro 128MB DDR + modded Titan D3TB, SB Audigy ES Player, DVD±R/RW LG 4163B, CD-RW Samsung 24x10x48x, IBM P260 21" flat trinitron, homemade: stereo zesik do 5 1/4, regul. 3x fan + osvetleni R/G/B do 5 1/4, big tower mod 350W