Jak opravit HDD? Prosim poradte!
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Waki
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jak opravit HDD? Prosim poradte!
Mam nasledujici problem, muj kamarad "sikula" si vzal svuj HDD IBM 120GB PATA ke druhemu znamemu a nejakym zbusobem se jim podarilo narvat do disku IDE kabel obracene. Tudis jak na disku chybi jeden pin a ten kabel obratili (na tom kabelu kde chybi ten pin je ta dirka plna) tak se jim podarilo tim kabelem v obracenem smeru kam smerovala ta plna dirka ten pin na HDD zatlacit dovnitr a kouka uz jenom kousek!!! A ted disk jede pouze v PIO modu. Nevite jestli to jde nejakym zpusobem opravit? Naletovat tam kousek dratku nebo neco jineho? Zkousel sem ten pin zase vytahnout vsim moznym, ale opravdu to nejde, poradne ho nechytnu. Doufam, ze sem problem popsal dostatecne dobre, predem diky za kazdou radu. Waki
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
přetahal bych si všechny data a disk hodil spolu s požadavkem na zaplacení tvému kámošovi ...
vytáhnou to nepůjde, pokud disk jede apoň v PIO, tak je to super - pro kompletní opravu si musíš sehnat celou dolní elektronickou část (což se dělá dosti špatně, datum výroby musí totiž být co nejblíže datumu výroby toho tvého)
vytáhnou to nepůjde, pokud disk jede apoň v PIO, tak je to super - pro kompletní opravu si musíš sehnat celou dolní elektronickou část (což se dělá dosti špatně, datum výroby musí totiž být co nejblíže datumu výroby toho tvého)
Francie ... sladká Francie
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
Spravoval jsem takhle 13GB IBM... Vzal jsem nejakej starej 50MB hdd.. sundal z nej elektroniku a odpajel si jeden tenhle pin... pak to samy s druhym hdd a napajel ho tam.. funguje.. dodnes... 
Ale musis to delat pajkou, co ma zdroj mimo hrot... mohl bys to znicit...
Jo, a jednou jsme to pajeli tak, ze jsme jen jednim pinem nastavily ulomenej puvodni pin... kousek ho tam zbyval a tak jsem to napajel primo na nej a strcil do toho portu... pohoda... 6,4GB hdd jede taky dodnes...
Ale musis to delat pajkou, co ma zdroj mimo hrot... mohl bys to znicit...
Jo, a jednou jsme to pajeli tak, ze jsme jen jednim pinem nastavily ulomenej puvodni pin... kousek ho tam zbyval a tak jsem to napajel primo na nej a strcil do toho portu... pohoda... 6,4GB hdd jede taky dodnes...