Problemy s Webcamerou a prenosem po webu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
TomCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problemy s Webcamerou a prenosem po webu

Příspěvek od TomCZ »

Ahoj, nevim, jestli jsem trefil to spravne umisteni dotazu, ale potreboval bych pomoci s nasledujicim:

Zkousime s brachou video chat pres ICQ 5, MSN a Eyeball a vysledky jsou nasledujici:

EYEBALL CHAT
-funguje bez problemu

ICQ 5
- funguje pouze jednosmerne. Ja vidim i slysim brachu, ale on mne nevidi ani neslysi. Prenos zvuku ode mne funguje jen pri pouziti funkce PUSH-TO-TALK. Jinak ja sebe v okne prenosu vidim. V nastavení kamery v ICQ, kdyz spustim wizzarda, tak asi ve 3 okne by mel byt videt obraz z me kamery, ale je tam chybiva hlaska ve smyslu, ze kamera nepracuje spravne a nebo je pouzivana jinym programem.

MSN 6.2
- je problem podobny s tim rozdilem, ze ja opet vidim a slysim bracho OK a on mne pouze vidi, ale nefunguje prenos zvuku. MSN ma stejneho wizzarda jako ICQ, ale tam se chybova hlaska jako v ICQ neobjevuje a test kamery normalne zobrazi obraz (chybova hlaska se MSN objevi jen minimalne). Ukaztel mikrofonu ukazeuje, ze zvuk je sniman (nahravani zvuku apod,. v XP funguje take OK).

Oba pouzivame kameru Logitech QuickCam Messenger a nebo klasickou SONY miniDV kameru. Chyba je vzdy stejna.
Oba mame stejneho providera UPC chello Plus, stejne nastaveni pripojeni a zkouseli jsem i vypnout Firewall.

Ted jsem zkousel MSN s dalsim ucastnikem a problem by stejny. Obraz OK, zvuk nejde. Nejradeji bych ale vzhledem k pouzivani rodinkou rozchodil ICQ, ketre jsou schopni vsichni bez problemu pouzivat.

Nevite, jestli ten Eyeball pouziva jiny zpusbo prenosu, nez ICQ a MSN ?

Jinak na sluzebnim notebooku pripojenem na stejnem internetovem pripojeni doma, jako je PC s vyse popsanymi problemy to beha OK vsechno, takze problemy providera se daji vypustit.
Psychoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problemy s Webcamerou a prenosem po webu

Příspěvek od Psychoz »

TomCZ píše:Nevite, jestli ten Eyeball pouziva jiny zpusbo prenosu, nez ICQ a MSN ?
To nevim, ale vim urcite ze ani jeden z tech programu neprenasi nic po "webu".
Ja teda na komunikaci preferuju irc, nepotrebuje zadny nastaveni a lze se k nemu pripojit odkudkoliv.
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
mount -o password=guest -t smbfs //$1/c /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“