Problem s GF6800 256MB

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Sid Vicious
Nováček
Nováček

Problem s GF6800 256MB

Příspěvek od Sid Vicious »

Dobry den,
mam problem s grafickou kartou ASUS V9999, chip NVIDIA GF 6800 256 a je to Gamer Edition. Karta me zlobi tim zpusobem, ze neni schopna zavest Direct3D. Kdyz si pustip DXDIAG (Start/Spustit/dxdiag a zvolim si polozku zobrazeni a dam "Test rozhrani Direct3D vypise se me nasledujici chyba:
Výsledky testování rozhraní Direct3D 7: Chyba při kroku 8 (Vytváření zařízení 3D): HRESULT = 0x887602eb (Kód chyby)
Výsledky testování rozhraní Direct3D 8: Chyba při kroku 8 (Vytváření zařízení 3D): HRESULT = 0x8876086a (3D není dostupné)
Výsledky testování rozhraní Direct3D 9: Chyba při kroku 8 (Vytváření zařízení 3D): HRESULT = 0x8876086a (3D není dostupné)

rekl bych ze je chyba nekde v DirectX. Ovsem mam nainstalovanou nejnovejsi verzi, cili 9.0c. Ovladace pro grafiku jsem zkousel 66.93,66.97,71.24 a porad nic. Tato chyba ma za nasledek, ze napriklad u vsech her me herni nastaveni napise Total Display Memory - 0, cimz se hra ani nezpusti. Uz jsem snad zkusil vse, tak zkousim jeste tento zpusob. Upozornuji jeste, ze zacala zlobit, cili nezlobila od zacatku, drive sla naprosto bez problemu, ovsem zadny vyrazny zasah do systemu jsem neprovadel.
Dekuji vsem, kteri si najdou trochu casu a vyjadri se, nebo pomuzou.

EDIT: pro doplneni, karta je AGP a je na desce ASUS A7V880, procesor Athlon XP2400+, 1024MB DDR RAM, Windows XP prof. SP2
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Ta karta zacala blbnout z niceho nic, nebo jsi neco zmenil (cokoliv).
Zkus !!ODINSTALOVAT!! ovladace a pak nainstalovat nove.
Zkusit kartu v jinym PC.
Tommyyss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tommyyss »

Jestli jsi četl můj článek, kterej je ve foru mám uplně ty samý problémy s GF5600FX, přesně to co ty píšeš, nevim jestli ti nějak pomůžu, ale zkus schválně snížit násobek AGP v BIOSU sice nerad ale mám na 2x a karta mi běhá uplně normálně, na 4x tak jako tobě...hod sem pak odpověd docela by mě to zajímalo
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? ako mas hw akceleraciu?
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

preinstaluj DIRECTx a FORCEWARE na najnovsiu OFICIAL VERZIU !
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Sid Vicious
Nováček
Nováček

takze, karta blbne i v jinym komplu....AGP zkusim v BIOSu snizit a uvidim
DirectX jsem zkusil reinstall uz nekolikrat a jak jsem psal DX mam nejnovejsi DX9.0c a forceware zkusim
zatim dik..dam vedet

EDIT: takze forceware nejnovejsi oficialni nainstalovanej, deska me dovoli snizit pouze na 4x AGP, ovsem nic nepomohlo....zkusim ji vzit zejtra na testy do prace k technikum, ale na ostatnich forech tvrdej ze je to na reklamacku
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

ja by som ju reklamoval
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

eraser007 píše:preinstaluj DIRECTx a FORCEWARE na najnovsiu OFICIAL VERZIU !
Promiň, ale to je blbost. :oops: Spíš bych se modlil, aby Aušus (lepší výraz pro MB od Asusu na platformě AMD neznám..) vydal konečně fuknční BIOS, pokud teda neodchází grafika :(
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rumbo »

Shit píše:
eraser007 píše:preinstaluj DIRECTx a FORCEWARE na najnovsiu OFICIAL VERZIU !
Promiň, ale to je blbost. :oops: Spíš bych se modlil, aby Aušus (lepší výraz pro MB od Asusu na platformě AMD neznám..) vydal konečně fuknční BIOS, pokud teda neodchází grafika :(
eee, mam mobo od asusu uz 1.5 roka a nemozem sa stazovat...
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
Sid Vicious
Nováček
Nováček

ja si teda na desky od ASUSu nemuzu taky stezovat...mam uz v poradi treti kousek a slapou naprosto bez problemu
co se tyce grafiky, tak dneska sla na reklamacku tak jsem zvedavej s cim se me vrati...kazdopadne vam dam vedet, slibili me, ze popis zavady pripojej ke zvatecnimu baliku
dik vsem kteri obetovali cas
rejca
Začátečník
Začátečník

Re: Problem s GF6800 256MB

Příspěvek od rejca »

Sid Vicious píše:Dobry den,
mam problem s grafickou kartou ASUS V9999, chip NVIDIA GF 6800 256 a je to Gamer Edition. Karta me zlobi tim zpusobem, ze neni schopna zavest Direct3D. Kdyz si pustip DXDIAG (Start/Spustit/dxdiag a zvolim si polozku zobrazeni a dam "Test rozhrani Direct3D vypise se me nasledujici chyba:
Výsledky testování rozhraní Direct3D 7: Chyba při kroku 8 (Vytváření zařízení 3D): HRESULT = 0x887602eb (Kód chyby)
Výsledky testování rozhraní Direct3D 8: Chyba při kroku 8 (Vytváření zařízení 3D): HRESULT = 0x8876086a (3D není dostupné)
Výsledky testování rozhraní Direct3D 9: Chyba při kroku 8 (Vytváření zařízení 3D): HRESULT = 0x8876086a (3D není dostupné)
u AMD procesoru dost zlobi fastwrites (rychly zapis z procesoru do AGP). Zkusil bych to v ovladacich vypnout
Sid Vicious
Nováček
Nováček

Re: Problem s GF6800 256MB

rejca píše:
Sid Vicious píše:Dobry den,
u AMD procesoru dost zlobi fastwrites (rychly zapis z procesoru do AGP). Zkusil bych to v ovladacich vypnout
vypnul jsem ho primo v BIOSu...nepomohlo
ted uz jen cekam jak dopadne reklamacka...co jsem mluvil s technikama tak prej u tedlech pripadu vetsinou reklamace probiha exchange (kus za kus)
Sid Vicious
Nováček
Nováček

takze vratila se me prvni grafika z reklamacky...sice ne moje ale kamose kteoru jsem mu tam posilal. technik me rekl ze zavadu se mu nepodarilo nasimulovat a ze na ni paril uplne vsechno co v komplu mel. ja ji prinesl domu, nainstaloval ovladace nejnovejsi a hazi uplne stejny chyby jako ta moje. takze problem musi bejt nekde v systemu, protoze grafika beha naprosto normalne, alespon me to tak tvrdil. takze nevite pls nekdo jak se tohodne zbavit?
hazi porad stejny chyby jako jsem psal v uvodu tohodne topicu
diky moc za kazdou radu

EDIT: vsichni kdo maji tenhle problem zkuste v BIOSU dat Load default settings. me to teda pomohlo a grafika uz slape jako hodinky. pomoci RIVA TUNERU jde jeste vytahnout o dost vic a svete div se, drzi.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“