Jak a čím zazálohovat novou instalaci XP

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jak a čím zazálohovat novou instalaci XP

Příspěvek od HADES »

V blízké době se chystám do reinstalu systému a napadlo mě, že bych si mohl po jeho nainstalování a přidání všech potřebných ovladačů, zazálohovat celý diskový oddíl, na kterém bude systém nainstalovaný. Vím, že existují k tomuto účelu programy, ale nevím jak se jmenují a jak mám při takové záloze a budoucím obnovení postupovat. Taky by nebylo na škodu, kdyby byl tento soft freeware. Díky za odpovědi
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No já dělám zálohy 2. a to bez driverů,jen systém clean a pak s driverama.
Nejlepší je ghost ale není free. Ona není špatná ani ta funkce ve win
"zálohování".Ale je to z woken.
Ghost se dává často třeba k boardu..... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

nLite - jde jen o úpravu boot/instal CD windows, na kterém si můžeš nastavit i ovladače které se mají nainstalovat + součásti windows, které tam nechceš = ušetřené místo
Northon Ghost a spol. - udělají ti rovnou zálohu celého oddílu na CD/DVD se spoustou nastavitelných parametrů ...

Ještě existuje něco jako "spasitel" a používá to autocont
Linky si vygoogluj

//dzin byl rychlejší
Naposledy upravil(a) sovicka dne čtv 3. bře 2005, 12:54, celkem upraveno 1 x.
Francie ... sladká Francie
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Narazil jsem na nějaké zálohování i v Neru, ale nenašel jsem tam možnost aby se ta záloha dala obnovit bez systému. A to je právě to, co potřebuju, abych příště jenom strčil disk do mechaniky a image se jednoduše přesunul v bootací podobě na disk
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nějakej live linux a příkaz dd, jed to zadarmo a jednoduše...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

zombux píše:nějakej live linux a příkaz dd, jed to zadarmo a jednoduše...
Nešlo by totrochu rozvést?
Používám ghosta ale proč se nepřiučit že?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

IMHO záloha partišny C by měla fungovat takhle:

Kód: Vybrat vše

dd if=/dev/hda of=/mnt/windows_d/zaloha bs=512
s tím že C je první primární partition a partition na kterou se má zálohovat je namountovaná jako windows_d

tohle chce ještě pořešit s manuálem linuxu nebo s TomemV :oops: nemám to prakticky vyzkoušený, přece jen ghost je komfortnější
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

zombux píše:IMHO záloha partišny C by měla fungovat takhle:

Kód: Vybrat vše

dd if=/dev/hda of=/mnt/windows_d/zaloha bs=512
s tím že C je první primární partition a partition na kterou se má zálohovat je namountovaná jako windows_d

tohle chce ještě pořešit s manuálem linuxu nebo s TomemV :oops: nemám to prakticky vyzkoušený, přece jen ghost je komfortnější
no ono by to možná chtělo vyzkoušet v praxi.... :lol:
počkáme na TomaV.... :)
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Přes linux by to nebylo špatné, mám doma live distro Danixe, tak bych to přes něj mohl zkusit. Jenom to rozveďte komplexněji, jak zálohovat a jak potom obnovovat
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

2 Hades: to fakt nechápu, jak se někdo, kdo nezná Ghost atd., může pasovat na moderátora. :lol: :roll:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ka-spel píše:2 Hades: to fakt nechápu, jak se někdo, kdo nezná Ghost atd., může pasovat na moderátora. :lol: :roll:
heh, myslíš že jsme vševědi či co? :stupid:
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

To netvrdím, že jste vševědi. Byť oceňuji, že tady téměř vždy natrefím na odpověď. Akorát mě překvapuje, že na toto se zrovna ptá moderátor. Přitom moderátor by měl nejvíc ctít pravidla fóra, že nejdříve zkusit vyhledávání. Zrovna tento problém se tady řeší v minimálně 10 diskuzích. Neškodilo by udělat, tak jak to má MaWa (oceňuji jeho styl a příspěvky) - udělat spešl vlákno s radami ohledně zálohování systému, hdd, klonování atd. a zamknout to, tak jak to má on ohledně záchrany a testování hdd.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“