pasívny chladič
Moderátor: morke
- Lesbolas
- Nováček

pasívny chladič
Potrebujem radu ako šetrne odobrať pasívny chladič z mojej grafiky. Plastové nity som odobral ale chladič drží ako zarezaný a nejde s ním pohnúť ani za nič. Pri vyvinutí väčšej sily začne doska jemne praskať a tak sa bojím, že ju zlomím alebo inak mechanicky poškodím. Neexistuje nejaká finta ako takéto zapečené chladiče odstrániť? Rád by som tam dal niečo ovela lepšie a hlavne potrebujem uchladiť pamäte, ktoré tento chladič síce zakrýva ale neprilieha na ne.Takže nula bodov. Za rady vopred ďakujem. 
Pentium 4HT 3GHz na 3.45GHz, ASUS P5LD2 Deluxe i945, 1GB DDRAM 667, 2x200GB WD, Nx7800GT 256MB ASUS.
- srna
- Středně pokročilý

- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lesbolas
- Nováček

- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lesbolas
- Nováček

Tak som to nahrial fenom, ale stale bol ako zarezany, no zuvacka bola evidentne maksia. Vsunul som tam srobovak, a chladic urobil, ze cink.Odletel asi meter a pol daleko a do ruky mi padol jeden smd odpor. Ako spravny elektrikar som ho naspat prisoplil mikropajkov a karta fici spokojne dalej. Chcem tym len povedat, ak sa pri takejto operacii nieco urve netreba zufat. Pri 250 °C sa da bezpecne pajkovat aj na takto jemnej elektronike. Este raz diky za rady. 
Pentium 4HT 3GHz na 3.45GHz, ASUS P5LD2 Deluxe i945, 1GB DDRAM 667, 2x200GB WD, Nx7800GT 256MB ASUS.
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Lesbolas píše:Vsunul som tam srobovak, a chladic urobil, ze cink.Odletel asi meter a pol daleko a do ruky mi padol jeden smd odpor.
Hlavně že funguje, ale šroubovák rvát pod chladič?
... ovšem Jožiho nůž neni o moc lepší
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS