Mám velkej problém a budu vděčnej za každou radu. Nedávno se mi párkrát stalo že se mi párkrát zasekl comp (při hře) a bylo to na tvrdej reset. Pak se najednou celej strašně zpomalil - při načítání čehokoliv všechno hrozně trvá. Např než najedou win xp tak si můžu zatim udělat kafe. Už se mi to stal jednou dřív a po reinstalaci win (bez formátování disku) bylo všechno ok až zase do teďka. Takže mám podezření na disk.
Je to sg barracuda 7200.7 80GB, systém souborů NTFS. Projel jsem to checkdiskem ten opravil jenom nějaký chybky ohledně volnýho místa. Pak jsem zkusil seatools kde bylo všechno ok akorát neprošel test file structure kvůli vážným chybám (podle výslednýho reportu). Disk je teda dost fragmentovanej. Zkusil jsem OO defrag a byl na 44% fragmentovanej. Dal jsem teda defragmentaci ale po 19ti hodinách jsem to vzdal.
Pomohlo by něco kromě formatu? Mám tu moc dat a nemám si je kam zazálohovat.
Dík za každou radu
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
presne toto sem taky zazil - barca 7200.7 80GB ...dlouhy najizdeni windows,prehazovani do PIO modu ...muj problem byl budto ve slabym zdroji nebo ve spatnej desce ...ani jedno sem po vymene nechtel uz testovat,protoze sem mel strach o disk
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
tUrbine píše:presne toto sem taky zazil - barca 7200.7 80GB ...dlouhy najizdeni windows,prehazovani do PIO modu ...muj problem byl budto ve slabym zdroji nebo ve spatnej desce ...ani jedno sem po vymene nechtel uz testovat,protoze sem mel strach o disk
no to mám teda radost ale novou desku stejně plánuju tak snad to bude jenom deskou
btw teď jsem zkusil obnovení systému z doby když to ještě šlo. projel jsem to hd tachem a ejhle - před 2,5mb/s a teď 28mb/s. sem z toho už fakt blázen
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
koukam,ze na obyc 300W zdroj tam mas pozehnane mechanik a fanu ...zkus odpojit ty vetraky a jednu nebo obe mechaniky ...pokud se nic nezmeni,tak muzes vyloucit vadu ve zdroji
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
tUrbine píše:koukam,ze na obyc 300W zdroj tam mas pozehnane mechanik a fanu ...zkus odpojit ty vetraky a jednu nebo obe mechaniky ...pokud se nic nezmeni,tak muzes vyloucit vadu ve zdroji
no tak jsem sundal jednu mechaniku a tři větráky a žádnej efekt. takže to bude asi v tý desce
tak už to mám vyřešený. po neúspěšnym pokusu o vytvoření zálohovýho oddílu v partition magicu a následném nedobrovolném formátu je všechno ok. disk už mám v pohodě rozdělenej, rychlost ok a většinu dat záchranil get data back
no tak jsem zjistil že to až tak vyřešený neni. rychlost už je sice ok ale jakmile spustim něco náročnějšího(nějakou hru) tak se z útrob casu ozve pípnutí přičemž se disk zastaví a znovu roztočí což se stane i několikrát za sebou než celej comp totálně vytuhne. že by to bylo přeci jen nedostatečnym napájením? je fakt že muj 300w zdroj toho musí táhnout docela dost ty 4 fany co tam mám jsou navíc ještě podsvícený a k tomu mám ještě 3 uv katody.