6600 AGP nejdou pretaktovat, tak jako 6600PCI-E

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

taky mam Leadteka 6600 (non gt) a nejde přes 430/730 nevím čekal jsem lepší na takovouhle kartu
PaloXP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaloXP »

:( co mam robit aby mi nesekal half2 .mam 1800xp 6600agp 384mb ram via kt600. co mam spravit aby mi isiel half2 na medium a hiht detajloch plynule.
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

PaloXP píše::( co mam robit aby mi nesekal half2 .mam 1800xp 6600agp 384mb ram via kt600. co mam spravit aby mi isiel half2 na medium a hiht detajloch plynule.
Zkusil bych vice operacni pameti. Aspon 512MB.
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

jeste ja. Vypada to ze nonGT verze maji nizsi voltaz jadra GPU. viz:

http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=108966&st=30

otazka:

Czy zncie sposób by podnieść napiecie na kartach leadatka i iinnych
Słysząłem że wystarczy zmienic wpisy w biosie i mamy wyższe napięcie

odpoved:

tak z 1.3v na 1.4. edytuj orginalny bios za pomoca np NiBiTor i po sprawie. tylko odrazyu mówie ze na orginalnym chlodzeniu karta sie grzeje zamocno w obciazeniu i i tak wiecej niz 15mhz na rdzeniu wiecej nie wytargasz. trzeba chlodzenie zmienic:/
jab
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jab »

rejca píše:jeste ja. Vypada to ze nonGT verze maji nizsi voltaz jadra GPU.
tohle je celkem stara zprava a podle me je to ten pravy duvod, proc nejde nonGT zatim tak dobre taktovat. pry uz se dela na nove verzi Nibitoru, ktera bude podporovat i obyc 6600, takze az se objevi tak budeme vsichni moudrejsi :)

PS: to s tou teplotou a OC je celkem nesmysl, protoze u me po nahozeni Zalmana teplota klesla az o 10 stupnu, ale na OC se to nijak neprojevilo.
ryzen r5 1600, ax370, 2x8gb, ssd+hdd, 1060 6gb
koldo
Nováček
Nováček

Příspěvek od koldo »

podla mna je zamok na teplotu blbost presne ako pise "jab". Urcite to bude napajanim jadra. no nic, ma niekto dobry link na V-MOD alebo ci bude fungovat v-mod z 6600GT?

...bude pajkovacka...
jab
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jab »

navod na Vmod, ale jen na Sparkle:

http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=65033&start=15

EDIT: venku je novy Nibitor!!!! a s podporou 6600nonGT agp!!! tak ted vsichni hura na mod bios a taktovat!!!

http://www.mvktech.net/index.php?option ... ecatid=957

EDIT2: tak to vypada, ze na mem leadteku nefunguje - nejde zmeni voltaz. napiste sve zkusenosti (pokud mozno i s jinymi kartami), at vim jestli je to jen muj problem.
koldo
Nováček
Nováček

Příspěvek od koldo »

diky za link, najprv skusim Nibitor. pre istotu som pozeral vgabiosy ale na a6600td nic. v pondelok dam vediet.

pripajam sa - skusajme vsetci...
traveller
Nováček
Nováček

Příspěvek od traveller »

Tak to jste jeste nevideli tu mou 6600 od Inno3d (ja hlupak, uz nikdy Inno3d). Ta nejde taktovat ani o megahertz. Docela by me zajimalo, jestli nekdo mate s touto znackou stejny problem a jestli jste ho nejak vyresili. Na zakladnich frekvencich jede karta OK. Co se tyce kontroly teploty, vsechny nvidia 6600 maji teplotni cidlo, jenom si ho musite aktivovat v BIOSU (nemel to nahodou udelat vyrobce?). Tady je navod, funguje snad u vsech vyrobcu (dokonce i u me Inno3d :) ) - http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=2379
ASUS P4S8X, P4 2.4, 768 MB DDR, MSI NX6600GT AGP 128 MB, Leadtek WinFast TV2000 XP Deluxe, ASUS CRW 5224A, DVD NEC DV5800, HDD 40GB 7200, Fortron 400W, 2xArctic Fan Pro TC
jab
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jab »

traveller píše:Tak to jste jeste nevideli tu mou 6600 od Inno3d (ja hlupak, uz nikdy Inno3d). Ta nejde taktovat ani o megahertz. Docela by me zajimalo, jestli nekdo mate s touto znackou stejny problem a jestli jste ho nejak vyresili. Na zakladnich frekvencich jede karta OK. Co se tyce kontroly teploty, vsechny nvidia 6600 maji teplotni cidlo, jenom si ho musite aktivovat v BIOSU (nemel to nahodou udelat vyrobce?). Tady je navod, funguje snad u vsech vyrobcu (dokonce i u me Inno3d :) ) - http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=2379
pokud nema pridavne napajeni, tak s tim nic neudelas.
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

Čau chlapi !

Leadtek A6600 TD 128 MB AGP 8x mám od 25.2.2005 a dostanu z něj 437/724.Nad 440/730 už tuhne a objevují se menší artefakty.
Od GPU jsem teda čekal podstatně víc. V 3D Marku 03 mám 6216 bodů.
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

jab píše:EDIT2: tak to vypada, ze na mem leadteku nefunguje - nejde zmeni voltaz. napiste sve zkusenosti (pokud mozno i s jinymi kartami), at vim jestli je to jen muj problem.
Mne to taky nejede. Zajimalo by mne jestli je to problem vsech 6600Agp nebo jenom Leadtek
jab
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jab »

rejca píše: Mne to taky nejede. Zajimalo by mne jestli je to problem vsech 6600Agp nebo jenom Leadtek
uz jsem pozadal dva lidi aby mi poslali svuj bios z Asusu a Sparkle, tak doufam ze ho poslou a budu je moct vyzkouset.
koldo
Nováček
Nováček

na 3 veci

Příspěvek od koldo »

nepomohol mi ani Nibitor da sa menit uplne vsetko OKREM napajania, co je ten najpodstatnejsi rozdiel.
Posledne riesenie pred v-modom vidim vo flashnuti biosu z karty ktora nemala obmedzene napajanie.
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

pokrocili jste nejak s A6600?
Ja jsem zjistli, ze udejne staci mensi zasah na desce pro pusteni vetsi voltaze. Navod zatim nemam. Jestli to vubec jde sw menit (napeti jadra)
jab
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jab »

takze jedno reseni je flashnout bios ze Sparkle - odkaz napr. zde:

http://www.mvktech.net/index.php?option ... ecatid=966

jjeste je dobre povolit v nem pomoci nibitoru monitoring teploty. jinak s timto biosem mi slo jadro nastavit v ovladacich az na 516 (drive jen 445). na zjisteni stabilnich freq se momentalne pracuje 8)

EDIT: tak 516/700 - 3Dmark03 6950, o 500 vice nez pred flashem. to se celkem da :)
mik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mik »

Tak jsem to udělal stejně... a jede to :D Ještě jsem trochu omezil otáčky chladiče (teplota stejná jak na začátku, tak při snížení, tak při přetaktování a snížení; normal 49-51, zátěž 55-65 max 70). Takže všechno snad nějak funguje. Problém, spíš estetická chyba, je ta, že když dám na Vlastnosti->Nastavení->Upřesnit tak se mi refreshen monitor. To se děje i když chci přes pravé talčítko myši a přes "otevřít program v..." video.

Nevíte o nějakém biosu, který toto nedělá.

Jinak se mi ji takto podařilo nataktovat z 300/550 na 520/688. Slo to i na 535/688, ale to se potom už ukazovaly v 3D marku 03(bodu okolo 6800-6950) artefakty.
Naposledy upravil(a) mik dne ned 13. bře 2005, 18:03, celkem upraveno 1 x.
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

A co takhle tam nahrát Bios z GT-čka ? V čem by byl problém ?
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Hmm tak problem by byl v tom ze GT ma QDDR3 na 900mhz u AGP a 1000mhz u PCI-E a to by ti jednak DDR1 ktere jsou na 6600nonGT nezvladly a ani by ti ta karta nenajela
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

Přes Nibitor mi také nejde měnit voltáž,ale zkoušel jsem v Nibitoru i biosy
Sparklu a Asusu a tam to měnit také nejde !!!!!! Jde to jen u GT.
Takže,když flashnu bios ze Sparklu a najednou jde taktnout GPU podstatně
víc,tak to asi nebude jen v tý voltáži . :?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“