Zvukovka vs. Wi-Fi karta

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Zvukovka vs. Wi-Fi karta

Příspěvek od Thellwin »

Mám následující problém ... před nějakým časem jsem si pořídil internet přes anténu. Při instalaci Wi-Fi karty nastal problém, protože komp se vždycky při nahrávání systému kousnul. Tenkrát jsem to dával na starší desku (QDI Syntact X1), která měla jenom 2 PCI sloty (jeden zabírala SB Live Value) zkusil jsem to prohodit, ale žádná kombinace nebyla funkční, takže jsem se na to vykašlal, zvukovku vyhodil ven a najelo to v pohodě.

Dneska jsem to chtěl konečně přendat na jinou desku (Asus A7V600 - 6 PCI), ale zase ten samej problém ... XP se vždycky kously, asi půlhodniky jsem s tím "hrál mariáš" a zase nic, takže už fakt nevim, v čem je problém, jestli se ta wifina s tou zvkovkou silně nesnáší nebo co ... prostě společně v jednom kompu nenajedou :x

EDIT : Mimochodem kámošovi ta samá kombinace (ta samá Wi-Fi + SB Live value) jede ...
Goldnoob team proud member!
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

IRQ???
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

V tom podle mě problém neni ... vyzkoušel jsem všechny možný kombinace, jak tam ty dvě karty dát a nic.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Ja jsem si taky koupil wifi kartu a mel jsem taky tenhle problem, pri prvnim zapojeni do pci vse nabehlo v poho(myslim ze i tobe), no po instalaci ovladacu se mi zacal sekat zvuk a taky mi to po restartu nenabehlo. Vyresili to novy ovladace, skus si stahnou novy od vyrobce a pak vyskousej :wink:

jakou mas kartu? :?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mě ale komp vůbec nenaběhne ... při načítání woken se te hryzne :(
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

kamarád měl podobnej problém. Koupil nějakou wifikartu - asi edimax - a komp s ní ani nepípl. Vůbec se nespustil. Problém jsme hádali na verzi PCI protože třeba s asuskou WL108g (nebo tak nějak) to šlo a s jistým kouskem od ovislinku taky. Zkus tam jinou kartu - jinej typ a výrobce...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

S tou jinou kartou to bude problém, protože budu muset kontaktovat providera :(

BTW : Ta Wi-Fina je je D-Link AirPlus DWL-520+ ...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

stačí jí jen vložit do pc a zkusit, jeslti proběhne post a boot v pohodě...když ano, tak pak teprv řeš mac adresu. fungujou ti tam jiné karty? třeba live! a nějaká ethernet síťovka? Nebo je problém při jakémkoliv obsazení 2 PCI slotů? Viděl bych to na problém v daném kusu nebo typu síťovky
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

takze kdyz jsi ji tam dal poprve tak uz nenabehol pc?

ja ji mam v tretim slotu od vrchu.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

karf píše:stačí jí jen vložit do pc a zkusit, jeslti proběhne post a boot v pohodě...když ano, tak pak teprv řeš mac adresu. fungujou ti tam jiné karty? třeba live! a nějaká ethernet síťovka? Nebo je problém při jakémkoliv obsazení 2 PCI slotů? Viděl bych to na problém v daném kusu nebo typu síťovky
Post a boot proběhne ... hryzne se to pokaždý když se začnou nahrávat wokna ... v kompu jsem měl Tu Livku spolu s modemem úplně bez problémů (to samý i na tý starý desce)
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

to sami delalo i me ale kdyz jsem ji vyndal a zandaldo jinyho slotu tak to normalne nabehlo do win a pozadovalo to instalaci, tak to vyzkousej :shock:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: Zvukovka vs. Wi-Fi karta

Příspěvek od Thellwin »

Thellwin píše: Dneska jsem to chtěl konečně přendat na jinou desku (Asus A7V600 - 6 PCI), ale zase ten samej problém ... XP se vždycky kously, asi půlhodniky jsem s tím "hrál mariáš" a zase nic, takže už fakt nevim, v čem je problém, jestli se ta wifina s tou zvkovkou silně nesnáší nebo co ... prostě společně v jednom kompu nenajedou :x

EDIT : Mimochodem kámošovi ta samá kombinace (ta samá Wi-Fi + SB Live value) jede ...
Jsem už zkoušel všechny možný kombinace ...
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

skousel jsi reset cmos? jenom me napadlo :oops:
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

je jedno v jakym je slotu... podle me se rvou vo irq
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

jeste se jednou zeptam kdyz jsi ji vlozil poprve nabehlo to v poradku?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Allatutti píše:jeste se jednou zeptam kdyz jsi ji vlozil poprve nabehlo to v poradku?
Ne ... společně se zvukovkou to nenaběhlo nikdy ... zvukovka samotná ... nebo wifina samotná bez problémů.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Ja jsem to vyresil tak ze jsem misto zvukovky dal wifinu a opacne a nabehlo to v poho, ale asi to bude fakt ze se nejak hadaj, skus jeste to ze vyber zvukovku a zapni zvukovku onboard jestli to pobezi alespon takhle :?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Allatutti píše:... skus jeste to ze vyber zvukovku a zapni zvukovku onboard jestli to pobezi alespon takhle ... :?
:?: Teď jsem tě moc nepochopil ... myslíš jako vyndat zvukovku a zkusit jestli to najede na onboard zvukovce ? To už jsme udělal a jede to ... ale jestli to myslíš jinak tak to zkus nějak přiblížit :)
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

ne myslel jsem to tak jak jsi to rekl nopokud to fungovalo tak to fakt musi byt v tom ze se hadaj o irq :love:
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

do nou zoveho rezimu sde dostanes? pokud tak skus zakazat wifi a restartuj, pak by to melo najet normalne, pak skus zapnout wifi a nainstalovat ovladace a uvidis co to udela :shock:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“